İYİ Parti Muratpaşa’da liste krizi istifayı getirdi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi krizlerle ve istifalarla boğuşan İYİ Parti’de istifa haberlerine bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Genel Merkezi’nin aday listelerine müdahil olması sebebiyle Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ve yönetimi istifa etti.

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ve yönetimi, meclis üyesi listelerinin seçim kuruluna sunulmasının ardından istifa etti. İstifanın arkasında Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın liste sıralamasına müdahale etme girişimi olduğu iddia ediliyor. Diğer iddialara göre, listenin ikinci sırasındaki ismin İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan'a 500 bin liralık bir çek verdiği öne sürülüyor. Parti içinde uzun süredir aktif rol alan ve Muratpaşa teşkilatının bir parçası olan kişilerin yok sayıldığı eleştirileri yapılırken, istifaların ardından birçok teşkilat üyesinin de partiden ayrılacağı konuşuluyor. İYİ Parti İlçe Başkanı Özçivi Lider Gazete’ye istifa haberini doğruladı. Basın açıklaması yapacaklarını dile getiren Özçivi, “Şu an çok bir açıklama yapmam doğru olmaz ama istifa ettiğimiz doğru. Konuyla ilgili detaylı bir basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz. Sadece Türkiye’nin her yerinde yaşanan genel sorunlardan kaynaklı diyebilirim” dedi.



Öte yandan istifa eden Özçivi ve yönetiminin yarın saat 10.30’da Meydan Kavağı Mahallesi 12. Cadde üzerinde bulunan CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Muratpaşa Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal‘ın destekleme açıklaması yapacağı öğrenildi.