İYİ PARTİ Mİ YOKSA BAŞARAN LTD.ŞTİ Mİ?

Türkiye’nin 100 YILINDA tarihi seçime sayılı günler kaldı. Topu topu şunun sırasında 47 gün kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi SEÇİMDEN ÖTE olacak ve ülkemizin kaderini belirleyecek. Tarih yani 14 Mayıs yaklaştıkça seçim HEYECANI ve TANSİYONU Antalya’da yavaş yavaş YÜKSELİYOR. Baktığımızda en aktif AK Parti, MHP, CHP ve İYİ parti görünüyor.

Diğer partilere gelince, ‘TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ’ ata sözü misali varlıkları ile yoklukları belli değil. Trendi yüksek olanlarda aday adayı telaşı var.  Buraya kadar her şey normal gözükse de işin aslı öyle değil. Dün İYİ Parti’nin aday adayı listesi ÜÇ AŞAĞI BEŞ yukarı belli oldu. Kimine göre 76 bana göre de 77 kişilik bir liste.

Şöyle alttan üstten listeye bir göz attım. Çarşı PAZAR KARIŞIK bir isim listesi. Üzerine İYİ Parti ibaresi eklenmeden piyasaya çıkarıp sorsanız, PAZARCILAR ODASI listesi zannedilir. Ama içlerinde önemli isimlerde yok değil. Mesela mevcut Milletvekili FERİDUN BAHŞİ, eski Emniyet Müdürü ALİ YILMAZ, eski Demre Belediye Başkanı OKAN KOCAKAYA, eski Milletvekili Dr. NESRİN ÜNAL ve bir iki siyasetçi.

Birçok meslekten tanımadığımız, neredeyse HIZLANDIRILMIŞ SEMİNER ile İYİ Partili olmuş isimler aday adayı. Ancak listenin ara sıralarında yer alan İKİ İSİM ÇOK DİKKAT çekici! Biri kısa bir süre önce adı AŞK SKANDALINA karıştığı için İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan MEHMET BAŞARAN.

Böyle olsa da hala kendini il başkanı gibi zannediyor. Diğeri ise skandala adı karışan eski il başkanın kızı FERHAN BAŞARAN. Siyaseti Antalya’da değil Ankara’da yapıyor. İYİ Parti Kadın Teşkilatlanmasından Sorumlu Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor partide. Baba BAŞARAN kızını bu konuda adeta JOKER gibi kullanıyor.

Baba BAŞARAN, siyasette istediğini elde edememiş birisi. Hal böyle olunca kızını siyaset arenasına sürüp bu açığı kapatma niyetinde. “Kendim olmazsam kızım MECLİSE girsin” mantığında. Oysaki KIZI, partinin SİYASET AKADEMİSİ sertifikasını almış bir isim. Öyle babasının GÖLGESİNDE kalmak gibi bir niyeti de yok. Ama babasının ETİKETİ yakasına YAPIŞMIŞ bir kere.

Hedefi büyük, ÖRNEK ALDIĞI isimler var. Meral Akşener, Koray Aydın ve Muhittin Böcek! Kendi deyimi ile 5 YAŞINDAN beri siyasetin içinde! Ben görmedim, GÖREN var mı? Ben 22 Temmuz 2022’de “İşte BAŞARAMAYAN siyasetçi babanın BAŞARAN kızı olma yolunda aportta bekletilen isim Ferhan Başaran. Yani baba Mehmet Başaran’ın adı uygun görülmez ise yerine geçecek isim belli” diye yazımda ifade etmiştim.

Şimdi geldik mi bu noktaya? Evet dediğimin tıpkısının aynısı olacak. BABA olmazsa KIZI, KIZI olmazsa BABASI. Bir öyle bir böyle. İYİ Parti’yi AİLE ŞİRKETİ gibi görüyorlar ya! Belki BAŞARAMAYAN babanın BAŞARAN kızı aileyi hedefe ulaştırır. Tabi teşkilat tabanı TEMAYÜLDE buna izin verirse. Yoksa HAYAL OLMAKTAN öte gitmez. BABA HAYALİ gibi. Yani BABANIN YEDİĞİ HURMALAR…. Nasipten öte yol gitmez derler. Lakin artık siyasette partileri AİLE ŞİRKETİ (LTD. ŞTİ) gibi görmemek lazım. Öyle değil mi?

YOLDAN GEÇEN ADAY ADAYI

Al birini vur ötekisine. Ülkeyi yönetmeye talip iki büyük partiden biri olan CHP’nin aday adayı listesi de İYİ Parti’ninkinden farklı değil. YOLDAN GEÇEN aday adayı olmuş sanki. CHP Antalya'dan aday adaylığı için başvuru yapan 109 kişi. Bu listeye de şöyle sağdan, soldan, yukarıdan aşağı bir baktım. ÜFFF KİMLER YOK Kİ? Ne ararsan var.

Eski tüfekler, halen milletvekili olanlar, hayatta bir BALTAYA SAP olamamış isimler. Canı sıkılan “RÜZGAR ESİNTİSİ VAR” diyen aklına vekil olmayı koyup aday adayı olmuş mübarek. İçlerinde yıllardır tanıdığım ve CHP’nin EMEKÇİLERİ de yok değil. Abdullah Durmaz, Murat Yaşar Müncester, Nazmi Gündüz, Vahap Tuncer, Yusuf Meriç, Sibel Gezen gibi isimler.

Geçen seçimde mecliste görev yapan Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek ve Cavit Arı aday olabilmek için tekrar başvuruda bulunmuş. Bazıları liste dışı kalabilir! Başvuruda bulunan isimler arasında ise TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, eski il başkanlarından Ahmet Kumbul, Nusret Bayar ve Mustafa Erdem aday adayları listesinde. Eski milletvekili Devrim Kök, Niyazi Nefi Kara, Tuncay Ercenk ve Arif Bulut’ta geri kalmamış.

Ancak yıllardır siyasete yakından takip eden bir gazeteci olarak tanımadığım isimler beni şaşırttı. CANI SIKILAN başvuru yapmış, “YA TUTARSA” misali aday adayı olmuşlar. Bakınca siyaset kurumunun ne hale geldiğini çok iyi anlayabiliyorum. Memlekette BEŞ KURUŞLUK faydası olmayanları görüyorum.

Mesela, sosyal medya fenomeni EZGİ GİZEM ÖZKARA AKDOĞAN da. Başka bir örnek bilenen birisi. Kamuoyu araştırmacısı ŞORTLU ANKETÖR Kemal Özkiraz. 

Bu ZAT-I MUHTEREM algı anketlerinden başka bir iş yapmaz. Sonra çıkar CHP Antalya’dan milletvekili aday adayı olur. Bir de utanmadan Antalyalılardan destek ister.

PES YANİ.