İYİ PARTİ KURUCUSU AMA ÜYE BİLE DEĞİL!

Yazımın başlığına bakıp “Bu ne ya” diyenleriniz olabilir. Ancak yazacaklarımı tek tek okursanız “Yok be canım” diyeceğinizden eminim. Çünkü hepsi acı ama gerçek.

Son zamanlarda İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nda yaşananları aklım erdiğince yazıp sizlerle paylaşıyorum. Amacım siyaset yapmak değil sadece kamuoyunu ve İYİ Partilileri bilgilendirmek.

Bunu kimi zaman İSTİFA ETTİ diye bildiğimiz ancak İSTİFA ETMEDİĞİ ortaya çıkan ve perde arkasında halen İL BAŞKANI olan Mehmet Başaran’ın yaşadığı AŞK hikayesi, kimi zamanda görevden alınan eski İl Başkanı Ahmet Aydın ile ilgili konular.

Hatta bazı zamanlarda da il başkanlığına aday olup adaylıktan çekilenler, parti içindeki eski ÜLKÜCÜLER ile eski KIRATÇILARIN kavgasını yansıtmak oldu.



Ancak Vahdet Afşin Karacan adında birisi 15 Ocak 2023’te yapılacak İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı için adaylığını açıklayınca işin rengi değişti. Kendisi eski bir ÜLKÜCÜ olan Karacan,  ‘45 GÜNLÜK ÜYE’ diye kamuoyuna ve İYİ Partililer üzerinde algı yaratılmak istendiği iddiaları ortaya atıldı. 

Gazetecilik benimkisi ya, “Bu konu nedir?” diye araştırdım. Öyle bir ilginç sonuca ulaştım ki tamda benim dediğim gibi parti içinde ESKİ ÜLKÜCÜLER ve ESKİ KIRATÇILARIN kavgasını, ayak oyunlarını net bir şekilde ortaya koyan bir gelişme karşıma çıktı.

Efendim; Vahdet Afşin Karacan, İYİ Parti Antalya Kurucular Kurulu’nda yer alıyormuş. Bunun doğrulamasını o dönemki kuruculara sorarak yaptım. Burayı bir kenara yazalım.

İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı kurulduktan sonra akabinde Muratpaşa İlçe Başkanlığı kuruluyor. Teşkilat oluşturuluyor ve partinin üye kayıtları buradan başlıyor. İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevine ise eski Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç atanıyor. Hem kendisi hem aile kökeninin çoğunluğu eski DYP’li yani KIRATÇI!

Dönemin İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Nizamettin Sağır tarafından evraklar Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na gönderiliyor. Ancak KIRATÇILAR akıllara gelmeyecek bir işe başvuruyor. Tam bir kasaba siyaseti uyanıklığı. KURUCU İL YÖNETİCİSİ Vahdet Afşin Karacan dahil bazı kişilerin kaydını yapmayıp evrakları yok ediliyor.

Sıkı durun. Asıl bomba başka. Üyelik evrakları yok edilenlerin başında İYİ Parti Antalya Kurucu İl Başkanı NİZAMETTİN SAĞIR da var. Kendisi KURUCU ama partiye ÜYE değil! İYİ Parti Antalya’daki kavga yeni değil, ayak oyunları yeni değil anlayacağınız. Resmen iç çekişme var ama partiye ÜYE BİLE yapılmayan NİZAMETTİN SAĞIR’ın yaşattığı bir başarı var.

Her şey bir kenara buraya kadar anlattıklarım nasıl ama? Tam bir DEMİREL taktiği öyle değil mi? Bir gecede neler olmuş, kimler partiyi kurmuş kimler ele geçirmeye çalışmış. Resmen parti içi DARBE yapılmaya çalışılmış!

Gelelim Vahdet Afşin Karacan konusuna. Adam partinin Antalya teşkilatının kurucuları arasında yer alsın, sen kurucuyu üye kaydetme, sonra adam aday olsun. Sonra da bir baksın ki parti üyesi bile değil. Hemen apar topar kayıt yaptırsın ve sıfır üye muamelesi görsün. Sonra da birileri çıkıp, “45 GÜNLÜK ÜYE” diye önünü kesmeye çalışın.

Vay uyanıklar sizi vay. Ama gelir görün ki İYİ Parti Antalya’da bu kavga biteceğe benzemiyor. TAHT KAVGASI’nın kazananı da ESKİ ÜLKÜCÜLER olacağa benziyor. Bu kadar mı? Dahası da var. İYİ Parti’ye yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre İYİ Parti Antalya’yı asıl CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitten Böcek dizayn edecekmiş!



Vallahi aklım şaştı, beynimde şimşekler çaktı. “Hadi canım sende” dedim bana bu bilgiyi verene. Kısaca mevzuyu anlattı. Bende size aynen naklediyorum.

“Daha Başkan Böcek devreye girmedi. Yakında girecek ve kendine yakın bir ismi İl Başkanı seçtirmek için bastıracak. Bu da muhtemelen Ahmet Aydın olacak. Sonra durmayacak ve kendine yakın bir ismi seçilebilecek noktada milletvekili adayı yaptıracak. Bunu da 2024 seçimi için ön hazırlık olarak ele alıp kendi adaylığını ve yeniden başkan seçilmeyi garantilemek için yapacak.”

Ya nasılmış ama mevzular. Bir taraftara eski ÜLKÜCÜLER, diğer tarafta eski KIRITÇILAR, şimdide CHP’liler. GELİYOR GELMEKTE OLAN.

Hadi kolay gelsin.

BU KAVGA BİTMEZ

Asgari ücrete zam, yeni doğal gaz müjdesi, EYT sorununun çözümü falan “Şu sıralar Antalyalıları çok ilgilendirmiyor” yeridir. Antalya’nın gündemi inanın çok farklı. Özellikle İYİ Parti’de yaşanan İl Başkanlığı seçimi öncesi yaşanan çalkantı, milletvekilleri arasındaki kavga. Ne ararsan var. Bir de Milletvekili Hasan Subaşı’nın attığı tweet buna eklenince ortalık harman yerine döndü.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, önceki gün Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın olası adaylıklarına karşı çıkan bir tweet paylaştı.  Subaşı, tweetinde “Memleket Partisi ve Zafer Partisi Mansur Yavaş aday olursa arkasından gideriz diyor! İstanbul’u çökülecek kıvama getirdiler! Mansur Yavaş da adaylık diye Ankara’yı bıraksın. Sonra? Erdoğan, devlet ve büyükşehirler ile birlikte seçime de çöksün!!!" ifadelerini kullandı.

Fakat benim bildiğim dik duruşlu Subaşı, daha sonra ne olduysa bu paylaşımını sildi. Başka bir deyişle SİLDİRTİLDİ! Kim yaptı bunu bilmiyorum ama kendisi açıklarsa yazarız.

Sonra aynı Subaşı, tweeti silerek, “Yorumsuz bekleyelim”dedi. Daha sonra da tweetini silerek yeni bir paylaşımda bulunan Subaşı, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili her yorum ve görüş farklılıkları karşıtlara yarayacak!! Onun için tweetimi sildim. En iyisi yorumsuz bekleyelim 6’lı masa yakında merakları giderecek. Kimileri beğenecek kimileri beğenmeyecek ama biz kişiyi değil demokrasiyi seçeceğiz" dedi.

Benim DİK DURUŞLU diye bildiğim Hasan Subaşı gitmiş, anında çark eden birisi olmuş. Demek ki kavga büyük. Nakavt olmamak için bu U DÖNÜŞÜ yapmış olmalı.

Ama sonuçta kavganın ne Antalya’da ne de Ankara bitmeyeceğinin işareti bu. Öyle değil mi?