İYİ PARTİ HEYETİNDEN ‘PTT’ TEMALI RAPOR

İyi Parti TBMM Grup Başkanı ile genel başkan yardımcıları, Antalya’ya düzenledikleri ziyaretten öne çıkan başlıkları paylaştı. Pandemi, tarım ve turizm (PTT) temalı ziyarette Antalya’nın sorunlarına yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Erhan Usta ve Ümit Özlale’nin Antalya’ya düzenledikleri ziyaret sonrasında kentin sorunlarının ele alındığı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya Milletvekilleri Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi, İl Başkanı Mehmet Başaran, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.   

“SEÇİM ÇALIŞMASI DEĞİL”

Konuşmasına gezilerinin seçim çalışması olmadığını söyleyerek başlayan Kalkınma Politikaları Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, “Partinin ekonomi ve kalkınmasıyla uğraşan kişiler olarak gezilerimize Burdur ve Antalya’dan başladık. Ancak bunlar seçim gezileri değil. Bizim her il için hazırladığımız ekonomi ve kalkınma politikaları var. Bu gezimizin amacı seçim değil, İYİ Parti’nin çözüm önerilerini ilgili paydaşlara aktarmak, onlardan geri bildirim aldıktan sonra halkın tamamını kapsayan bir ekonomi programını halkın takdirine sunmak” ifadelerini kullandı.

“PLANSIZ BİR BÜYÜME SAĞLANMIŞ”

Yaptıkları ziyaret ve görüşmeler sonrasında oluşturdukları raporlarla Antalya’nın problemlerine değinen Özlale, “3 gündür Burdur ve Antalya’da hem partililerimizle hem de şehre yön veren, kentin ekonomisinde önemli rol oynayan odaların temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Partimizin şehrin problemleriyle ilgili çözüm önerilerini sunduk. Temamız ‘PTT’ yani pandemi, tarım ve turizm. Antalya 2017 yılında Türkiye’nin en yaşanılabilir kenti seçilmiş. Birçok açıdan potansiyeli çok yüksek bir şehir. Ancak potansiyeli olmasına karşın sorunları da var. Hızlı göç alması ve göç aldıktan sonra da istihdam sağlayamamasından dolayı bir şekilde gelişememiş. Bundan 10 yıl önce ile şimdiki Antalya’da kişi başı gelirine baktığımız zaman arada fark olduğunu görüyoruz. Plansız bir büyüme sağlanmış” dedi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Türkiye’nin bu yıl seçime gitmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, temel olarak Türkiye’de 84 milyonun içinde yaşadığı sorunlar ama siyasetin konuştuğu gündem ile medyanın konuştuğu konular birbirinden ayrı. İYİ Parti olarak Türkiye’nin sorunlarını siyasetin gündemine taşımak için çalışıyoruz. Türkiye’de siyasal iklimin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu da seçim gerektiriyor. Türkiye’nin 2021 yılında seçime gitmesi gerektiğine inanıyoruz. İYİ Parti olarak Türkiye’yi yönetme iddiamız var. Her partinin böyle bir iddiası olmalı. Millet İttifakı ile birlikte önümüzdeki günlerde Türkiye’deki siyasal iklimi değiştireceğiz. Bunun dışında bir gayemiz yoktur” şeklinde konuştu.

İttifak konusundaki sorulara yanıt veren Tatlıoğlu, Millet İttifakı dışındaki bir ittifakın kendileri için anlamı ve geçerliliği olmadığını belirtti.

 PANDEMİDE EKONOMİ ÖNERİLERİ

Son olarak pandemi döneminde ekonomi açısından İYİ Parti’nin önerilerini özetleyen Ekonomi Politikaları Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, “Pandemi döneminde ekonomi açısından İYİ Parti olarak önerimiz, esnafa yapılan desteğin 2 bin ve 6 ay süreli olması. Ayrıca stopaj oranlarının sıfırlanmasıdır. En azından büyük kiraları olan iş yerlerinin stopajlarının alınmamasını talep ettik. Pandemi döneminde krediye yüklenildi. Kredilerini ödeyemeyenler için devletin bankalarla anlaşma yaparak, ödemeleri 1 yıl uzatmasını ve faiz yükünü hazinenin üstlenmesini talep ediyoruz. Bu konuda ısrarlıyız. Ayrıca vergi borçlarının en az 6 ay süreyle ertelenmesini talep ettik. Yeniden yapılandırmanın süresinin uzatılmasının gerektiğini düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

FATMA ARSLAN