İYİ PARTİ’DEN BİDEN’A TEPKİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili ‘soykırım’ kelimesi kullanmasına bir tepki de İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 1915 olaylarının 106'ıncı yıldönümüyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasının içerisinde 'soykırım' kelimesini kullanmasına sessiz kalmadı. Başkan Başaran, ‘Her yıl bu gün, Osmanlı döneminde yaşanan Ermeni soykırımında ölenleri anıyoruz’ ifadesinin kullanılmasının ileride büyük sıkıntılar yaşanılacağının habercisi olduğuna dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili ‘soykırım’ kelimesi kullanmasına bir tepki de İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Yapılan talihsiz yada art niyetli açıklamanın Türk milletinin onur ve itibarına yönelik ağır bir saldırı niteliğini taşıdığını söyleyen Başkan Başaran, “Sözde “soykırım” lafını ağzına alanları, tarihi yeniden yazmaya çalışanları, buna gereken yanıtını veremeyenler ile mevsimlik ve konjonktürel siyasi çıkarları iki ülke halkı arasındaki dostluk ilişkisine tercih edenleri kınıyorum” dedi.

SALDIRILAR HIZ KAZANDI

Ermeni diasporası ve Ermenistan Devleti’nin Türkiye’ye karşı bir “soykırım” savaşını yürütmeye devam ettiğini belirten İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Tayfur, birilerinin sandığı gibi Türk Milleti’ni soykırımla suçlamaya çalışanların Türkün imajına ve tarihine yönelik saldırılara alabildiğince hız verdiklerine dikkat çekti.

Sözde Ermeni soykırım iddialarının Türkiye’ye yönelik olarak ilan edilmiş silahsız bir savaş olduğunu hatırlatan Başkan Tayfur, “Bunun çok açık olmasına rağmen Türkiye’deki Ermeni lobisi ve özürcü aydın kesimi olgunun altında yatan gerçekleri halktan saklamaktadır. Hâlbuki konu Türkiye’nin varlığı, meşruiyeti ve toprak bütünlüğüyle yakından ilişkilidir. Bugün birliğine, bütünlüğüne, varlığına ve tarihine karşı açılmış bir savaşla Türkiye karşı karşıyadır. Birilerinin sunduğu gibi “soykırım iddiaları” bir halkın uğradığı felakete yönelik olarak gösterilen tarihi bir duyarsızlık sorunu değildir. Sorun Ermeni kimliğini diri tutmak, nostalji, insani ya da “tarihle hesaplaşmak” sorunu ise hiç değildir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ