İYİ PARTİ’DEKİ KAVGA FİREYİ ERKEN VERDİRDİ!

Geçen hafta ‘İYİ PARTİ ANTALYA’DA TAHT SAVAŞI YAŞANIYOR’ başlığı ile bu

partideki yaşanan gelişmeleri anlatmaya çalışmıştım. Dediğimde oldu!

Hatta, “Sanırsınız ki bir tek İYİ Parti var bu şehirde. Çünkü kazan bir tek onlarda kaynıyor. Gürültü patırtı bir tek onlarda. Nedeni ise TAHT SAVAŞI! Kimine göre İKTİDAR SAVAŞI bu yaşananlar. Hepsi İl Başkanlığı koltuğuna oturabilmek için. Tıpkı eskiden 1990’lı yıllarda yaşananlar gibi” ifadeleri ile yaşanan kavgaya dikkat çekmiştim.

İnanın son dönemde kime “MAŞALLAH DESEM” kırk gün yaşamıyor mübarek. Aslında bu TAHT KAVGASI’nın evveliyatı var. Her ne kadar AŞK SKANDALI’na adı karışan Mehmet Başaran’ın İYİ Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklasa da.

İYİ Parti Antalya’da ne yumruklu kavgalar gördük, ne olaylara tanıklık ettik kısa süre öncesi. Lakin olayların kamuoyuna yansıması Başaran’ın İSTİFASI ile gün yüzüne çıktı.

Şimdi; gelinen noktada DR. HAYRİ TOLGA MOTORCU 16 Aralık tarihinde İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’na ADAY olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.

Ama arı kovanı gibi karışık olan İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nda eski (görevden alınmış) İl Başkanı AHMET AYDIN ve VAHDET AFŞİN KARACAN da adaylığını açıkladı.

Bir anda aday sayısı üçe çıkan partide kimin kimin desteklediği de Arap saçına döndü. Tolga Motorcu’yu desteklediği ileri sürülün Milletvekili HASAN SUBAŞI bile saf değiştirmiş.

Hal böyle olunca ciddi ciddi parti içi çalışma yapan DR. TOLGA MOTORCU hemen el frenini çekmiş ve ‘KAMOUYONUN BİLGİSİ’ne başlığı ile zehir zemberek açıklama ile 23 Aralık’ta adaylıktan çekilmiş.

Tamı tamına 8 GÜN ADAY olup çekilen Dr. Motorcu’nun açıklamasındaki, “Genel merkeze rağmen siyaset yapılmaz diye baskı kurulmaya ve algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir…. Antalya İl Başkanlığı seçiminin demokrasi mücadelesi veren partimize yakışır şekilde her aday için eşit şartlarda gerçekleşmesi sağlanıncaya kadar bu seçim yarışı içinde olmayacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadeleri dikkatimi çekti.

Hani hep söylerler ya yazarçizer takımı, “BEN YAZMIŞTIM” diye. Aynen benim geçen hafta yazdığım ‘İYİ PARTİ ANTALYA’DA TAHT SAVAŞI YAŞANIYOR’ cümlesinin kanıtı bu adaylıktan çekilme açıklaması oldu. Hakikaten BEN YAZMIŞTIM!

Peki, kavga sadece bu kadar mı? Vallahi İYİ Parti Antalya’da kime dokunsan ayrı bir hikayesi var. Bunlardan biride Başkan adaylığı gündeme gelen ancak Milletvekili Adayı olacağı ileri sürülen Musa Ertugan bile saf değiştirip VAHDET AFŞİN KARACAN’ı destekleme kararı almış.

Dedim ya buralarda hikaye çok diye. Sosyal medyayı karıştırınca daha neler neler varmış! FATİH KARAAKİN isimli İYİ Partili bir kişi de sosyal medyadan ilginç bir serzenişte bulunmuş.

Karaakin’in sosyal medya hesabını İYİ Partililerin okumasını tavsiye ederim. Çünkü taciz skandalından, istifaya, 45 GÜN ÖNCE partiye üye olup İL BAŞKANI ADAYI olanlara kadar ne varsa tek tek yazmış. Yani TAHT KAVGASINI başka açıdan anlatmış.

Daha İL BAŞKANLIĞI SEÇİMİ bir yapılsın, MİLLET İTTİFAKI’nın Cumhurbaşkanı açıklansın, MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ortaya çıksın asıl TAHT KAVGASINI o zaman göreceksiniz.

Demedi demeyin!

BARIŞ KİMİ KASTETTİ!

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ’45 AYDA 80 PROJE’ açılışına katıldı. Cam Piramit Kongre Merkezi’nde tören yapıldı.

Kılıçdaroğlu'nun etkinliklerinin sunuculuğunu yapan BARIŞ BOZKURT isimli bir sunucu var. Yaptığı sunumlarda zaman zaman pot kırdığı hep söylenir. Buna bir yenisini de Antalya da ekledi.

Törene gitmedim ama video görüntülerini izledim. BOZKURT, “Kimi başkanlar musluk başlığı değiştirerek hizmet ürettiklerini sanıyorlar” diye bağıra bağına anons yapmış!

Nereden çıktı bu konu, kim tüyo verdiyse? Bu sözler törenin yapıldığı Cam Piramit’te buz gibi bir hava estirmiş. Koca salondan çıt yok. Herkes birbirine bakıyor.

Birçok CHP’li ise kendi aralarında bu sözlerin, “300 bin perlatör dağıttık” diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a gönderme olduğu görüşünde birleşmiş. Sorduğum bir partili böyle dedi bana. Ne derece doğru bilmiyorum.

Yahu böylesine büyük bir açılış töreninde Muratpaşa Belediye Başkanı’na gönderme yapmak affedersin ama BARIŞ EFENDİ senin haddine bile değil.

Bir sorun varsa bile SANANE derler adama!

Unutmadan, videoyu izlerken Başkan Muhittin Böcek’in, “Antalya trafiğini akıllı kavşaklarla rahatlattık” sözlerini solanda gülümsemelere neden olmuş.

Yahu Başkan; Allah aşkına ya biz Antalya’da yaşamıyoruz ya da sen Antalya’yı pik saatlerde gezmiyorsun. Hadi bir sabah ve bir öğlen çık dışarıya eskortsuz şehri dolaş.

AKILLI dediğin kavşakları ve RAHATLAMAYAN trafiği bir gör. Derdimizi lütfen ANLA!