İYİ PARTİ'DE İSTİFA ÜSTÜNE İSTİFA!
Adana'da, İYİ Parti'nin il ve ilçe teşkilatlarından, aralarında kurucu üye ve yöneticilerin de bulunduğu 29 kişi, partilerinden istifa etti.

Adana'da, İYİ Parti'nin il ve ilçe teşkilatlarından, aralarında kurucu üye ve yöneticilerin de bulunduğu 29 kişi, partilerinden istifa etti.
Kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayhan Binboğa, İYİ Parti Seyhan ilçe başkan yardımcılığı ve tüm görevlerinden istifa ettiğini, konuşmasını da görevinden ayrılan partililer adına yaptığını kaydetti. Binboğa, İYİ Parti'den istifa eden Adana milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte hareket edeceklerini belirtti. Binboğa, "Ankara'da yapılan 2'nci Olağan Genel kurulda yaşanan demokrasi dışı uygulamalar ile partimizin kuruluşundan bu yana emek vermiş insanların açıkça hedef alınarak itibar suikastı yapılıp isimleri kirletilmeye çalışılması kırılma noktası olmuştur" dedi.
'DELEGELERE 'LİSTEDE OLMAYACAKLAR' MESAJI ATILDI'
İYİ Parti'nin 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2'nci Olağan Kongresi'nde 'seçilmeyecekler listesi' dağıtıldığı iddiaları ile ilgili konuşan Ayhan Binboğa, "Başta Ümit Özdağ, İsmail Koncuk 'listede hiç olmayacaklar', şu an partide olan Yavuz Ağıralioğlu da 'az oy alsın altlarda olsun' diye özellikle delegelere mesaj çekilmiştir. Adana il yönetiminden il sekreterinin başını çektiği grup da bu operasyonda Adana ayağının baş aktörü olmuş, Ceyhan ilçesinden teşkilatların dahi tanımadığı bir hanımefendiyi Adana teşkilat kontenjanından Genel İdare Kurulu üyesi olması için sanki teşkilatın kararıymış gibi genel başkana isim verilmiştir. Bu kongrede Leyla Zana'ya, FETÖ'ye sosyal medya hesaplarından övgüler dizen kişilerin İYİ Parti divanına alınması partimizin kime ve neye hizmet ettiği hususunda kuşkular uyandırmıştır. İYİ Parti'nin kuruluş misyonundan çok uzaklara savrulduğu gözle görülen bir gerçektir" ifadelerini kullandı.
'SAYGI DUYUYORUM' YANITI MİLLİYETÇİLERİ ÜZMÜŞTÜR
Ayhan Binboğa, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son yaşadığımız olayda Genel Başkanımız Meral Akşener'in, Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında attığı tweette, adının PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP'nin Eş Genel Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamesinde terör örgütü destekçisi Pervin Buldan ile aynı cümlede kullanılması ve bu duruma tepki göstermek yerine 'saygı duyuyorum' diyerek geçiştirilmesi, şehit ve gazi aileleri gibi milliyetçi, vatansever insanları derinden üzmüştür. Oysa ki genel başkanın 'HDP=FETÖ' diyen söylemleri olmasına rağmen. Terör örgütünün siyasi kanadı HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bile kahvaltıda bir araya gelmeye olumlu bakan genel başkan, bırakın kahvaltıyı, kendi partisi milletvekili ve partinin 2'nci kurucusu gerçek bir Türk milliyetçisi Ümit Özdağ'a kongre sonrası randevu bile vermemiştir."
'KONCUK İLE HAREKET EDECEĞİZ'
Bu gerekçelerle İYİ Parti'den istifa ettiklerini dile getiren Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı ve ilçe delegesi Ayhan Binboğa, artık Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.
'BU SAMİMİYETİ İYİ PARTİ'DE GÖREMEDİK'
Daha sonra toplantıya telefon ile bağlanan Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye ve Türk milleti odaklı bir siyaset anlayışının oluşması lazım. Samimiyet olması lazım ama malesef biz bu samimiyeti İYİ Parti'de göremedik. İYİ Parti kuruluş misyonunun çok uzağına savruldu. Gerek vitrinine aldığı insanlar, gerekse söylemleri ile uygulamaları arasındaki büyük tenakuzlar İYİ Parti'ye olan güvenimizi derinden sarstı. Ben de bunun üzerine istifa etmiştim" dedi.
İstifa eden grup, toplantı sonrası İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in sosyal medya üzerinden Leyla Zana ve FETÖ ile ilgili paylaşımlar yaptığını iddia edip tepki gösterek bu paylaşımları gösterdi.
DHA
Konyaaltı Belediyesi önceki dönem Başkanı Semih Esen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren söylemlere sert tepki gösterdi. Esen, "Omurgasız tayfaya sözüm var" ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağanüstü kurultay sürecinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Uysal, “Birleşe birleşe aşacağız, birleşe birleşe kazanacağız” vurgusu yaptı.
AK Parti Antalya İlçe Başkanları Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ve Sulama Birliği Başkanları'nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Antalya’nın su yönetimi ve tarımsal sulama altyapısını güçlendirmek adına devam eden ve planlanan projeler masaya yatırıldı.
Ülke ekonomisine darbe vurmak için CHP’nin öncülük ettiği ‘boykot’ kampanyası sonuçsuz kaldı. Milli ekonomiyi tehdit eden bu girişimi Lider Haber TV’de değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ''Ekonomiye zarar vermeyi hedef alan bir kampanyaydı'' dedi. Gün içindeki ticari hareketliliği de açıklayan Bakan Bolat, ''Normalin çok çok üzerinde. Bize gelen veriler çok canlı bir günün geçtiğini gösterdi'' ifadelerini kullandı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden geçen bir yılın ardından CHP’li belediyelerin performansını sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır CHP yönetiminde olduğunu hatırlatan Çetin, CHP’li belediyelerin geçen sürede hiçbir mesafe kat edemediğini belirterek, “19 ilçenin talepleri karşılıksız kaldı. Bir yıl doldu, icraat sıfır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde bayramlaşma programı düzenledi. Partisinin, Türkiye’deki birleştirici rolünü vurgulayan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan “Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin çimentosudur” dedi.
AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Sanayi Kavşağı’nda yapımı tamamlanan ve hizmete açılan ‘Akıllı Kavşak’ projesini yerinde inceledi. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Söker, “Şimdi projeyi söz verdiğimizden 3 gün önce açarak bayram öncesi vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
CHP’nin takvimde başka bir gün kalmamış gibi arife günü düzenlediği Maltepe mitingine tepki gösteren Aslı Baykal, ''İnsana verilen en kıymetli vakitlerden birisi olan arife gününe de saygı duyulmadı. Maneviyat yerine kaos ve siyaset yerleştirip miting yapıldı'' dedi.
CHP’nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP’yi sert bir şekilde eleştirdi. Baykal, “Yasa bilmeyen ve anlamayan mafya benzeri bu siyasal yapı kendi bataklığında boğulabilir istediği gibi. Ama boğulma süreci seçimlere kadar süreceği için o zamana dek oluşturacağı girdaplar ile tüm ülke ekonomisini sarsmasına, vatandaşı mağdur etmesine izin verilemez” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sokak teröristlerine kucak açanlar, polisin çocuklara pamuk şeker ikram etmesini dillerine doluyor. Daha düne kadar şehir şehir oy dilenenler, utanmadan pamuk şeker üzerinden hamaset yapıyorlar. Polise asit atılması ile balta ile saldırılması ile bir sorunları yok'' dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz