İYİ PARTİ’DE ‘ALKOL’ KRİZİ

İYİ Parti Döşemealtı İlçe Başkanı A.Ö.’nün alkol alarak, kendisine ağza alınmayacak küfür ve hakaretler ettiğini ileri süren A.Ö’nün sekreteri E.A., yaşananların ardından İYİ Partili yetkililerin arkasında durmadığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Başaran ise, böyle bir olayın yaşanmadığını belirterek, “Kendisi işten ayrılmış. İş yerinde ufak tefek şeyler olabilir. Dilin kemiği yok. Böyle bir şey olmadı. Bu konu, medeni bir şekilde kapanmalı” dedi.

Önceki günlerde üyelerden gelen toplu istifa nedeniyle Antalya’da deprem etkisi yaşayan İYİ Parti’de, gözler Döşemealtı İlçe Başkanlığı’ndaki iddialara çevrildi. İYİ Parti kurucu üyesi ve aynı zamanda Döşemealtı İlçe Başkanlığı görevini yürüten A.Ö.’nün sekreteri olan E.A., ilçe başkanının kendisine küfür ve hakaret ederek, zorla alkol servisi yaptırdığını iddia etti. Olayların ardından İYİ Parti yetkililere durumu bildirdiğini ancak kimsenin ilgilenmediğini söyleyen E.A., olayın detaylarını gazetemize anlattı.

ALKOL SERVİSİ YAPTIRMIŞ

Yılbaşı akşamı ilçe başkanıyla aralarında yaşananları anlatan E.A., “Ben 3 yıldır partide görev yapıyorum. Eşimde yönetim kurulunda ilçe başkan yardımcılığı görevi yapmakta. Bu dönem eylül ayında Döşemealtı’nda sekreter olarak işe başladım. Başlarda herhangi bir olumsuzluk yoktu. Ancak 31 Aralık Perşembe günü yılbaşı akşamında İlçe Başkanı A.Ö. tarafından işittiğim hakaret ve küfürler haddini aştı. İlçe başkanının o gün muhtarlarla programı vardı. Muhtarlar programından sonra beni odasına çağırdı, fincanını uzattı. Ben kahve istiyor zannettim ama benden viski doldurmamı istedi. Bende kendisine mesai saatimin bittiğini ve çıkacağımı belirttim. Ben bu zamana kadar hiçbir zaman kendisine alkol servisi yapmadım. Eşime bile alkol servisi yapmadım ona mı yapacağım” dedi.

“KÜFÜR VE HAKARETLER YAĞDIRDI”

Son 1 aydır İYİ Parti Döşemealtı İlçe Binası’nda sürekli alkol bulundurulduğunu ileri süren E.A., “İlçe Başkanı A.Ö. saat 17.30’dan sonra sürekli alkol kullanıyordu. Olayın yaşandığı gün akşam saat 20.00 civarlarıydı. Benden alkol istedi. Her ne kadar getirmek istemesem de getirdim ve sert bir şekilde masaya vurdum. Ardından ‘Alın ben çıkıyorum’ dedim. Bana ‘çıkamazsın, gece saat 00.00’a kadar benimle birlikte buradasın, çalışacaksın’ dedi. Bende kendisine işimizin olmadığını, eşimin beni almaya geleceğini ve Korkuteli’ne gideceğimizi söyledim. Sonra daha çok sinirlendi. Çıkmayacağımı söyleyerek ağza alınmayacak küfür ve hakaretler etmeye başladı. ‘Her gün saat 17.30 olunca oranı buranı sallıyorsun. Bir an önce eve gitmek istiyorsun’ dedi. Bende gün içerisinde işlerimi bitirdiğimi belirttim. Bunu zaten yönetim kurulundaki başkan yardımcıları dahil olmak üzere herkes çok iyi biliyor. Ben işimi eksiksiz yapıyorum. Neymiş efendim 17.30’dan sonra da kalacakmışım. Özel misafiri geliyormuş. Ben ona alkol servisi yapmak zorunda değilim” diye konuştu.

“SİNİRDEN GÖZÜ DÖNMÜŞTÜ”

Tartışma esnasında İlçe Başkanı A.Ö.’nün oğlunun da yanlarında olduğunu söyleyen E.A., ilçe başkanının alkolün etkisiyle sinirden gözünün döndüğünü ve oğlu yanında olmasaydı durumun çok daha farklı boyutlara gelebileceğini söyledi. E.A., “Tartışma esnasında oğlu da yanındaydı. Oğlu sessiz kaldı, ‘Baba lütfen’ diyebildi. Oğluna para vererek, eve gönderdi. Ben o sırada hıçkıra hıçkıra ağlıyordum. Sinirlerim bozuldu. Bir ilçe başkanı o şekilde konuşunca ben ne yapacağımı bilemedim. Partiden çıkıp gidemedim. İnsanın kendi kocası karısına bağırmazken, beni maaşlı, sigortalı çalıştırıyor diye bana bunu yapmaya hakkı yok. Belki o gün oğlu olmasaydı her şey çok farklı olabilirdi. Çünkü o kadar gözü dönmüş durumdaydı ki oğlunun orda olmasına şükrediyorum” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN ZİL ZURNA SARHOŞTU”

Eşinin kendisine ulaşamayınca ilçe başkanı A.Ö.’yü aradığını, A.Ö’nün ise durumu kurtarmak adına E.A.’nın ilçe binasından ayrılarak eve gittiğini söylediğini belirtti. Eşinin tartışmaya şahit olmaması için ilçe başkanının kendisini apar topar eve yolladığını söyleyen E.A. “Ben ağlayarak eve giderken esnaflar beni görmüş ve hemen eşimi aramışlar. Eşim eve gelmeden önce partiye gitmiş. Başkanın o halini görmüş. ‘Başkan zil zurna sarhoştu, konuşamıyordu bile” diyerek bana olan biteni sordu. Durumdan endişelendi ve bana bir şey yapıp yapmadıklarını sordu. Bende bir şey yapmadıklarını ancak sözlü hakaretlere maruz kaldığımı söyledim. Eşim o akşam partiye gidecekti kendisini zor tuttum” ifadelerini kullandı. 

“BENDEN KANIT İSTEDİLER”

İYİ Parti Genel Merkezi ve İYİ Parti İl Başkanı’nı arayarak durumu anlattığını ancak kimsenin ilgilenmediğini aktaran E.A., “Genel merkezi aradım. Maalesef bana hiçbir şekilde dönüş yapmadılar. İYİ Parti İl Başkanı’nı aradım. Milletvekilini aradım. Vekilin tek söylediği şey, ‘Üzgünüm kızım’ oldu. İl başkanı ise, ‘Tamam’ dedi. Sonra beni en iyi anlayabilecek olduğunu düşündüğüm İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı’nı aradım. Kendisi bana şahidim olup olmadığını sordu. Bende,  ‘Benim başıma bir şey gelse, adam beni aşağı atsa ya da taciz etse siz benden şahit mi isteyeceksiniz? Ben kurucu üyeyim. Herhangi birisi değilim. Bunları belgelemem bile hainliktir. Hiçbir zaman sekreterler ilçe başkanlarının özellerini belgelemeye hakkı yoktur. Bunlar etik değildir’ diye karşılık verdim” diye konuştu.

“SARHOŞTUM, HATIRLAMIYORUM”

Tüm bu yaşananların ardından eşiyle birlikte partisinin ilçe binasına gittiklerini ve istifa ettiklerini söyleyen E.A., ilçe başkanının yaptıklarından dolayı kendisinden özür dilediğini kaydetti. E.A., “Eşim ilçe başkanından hesap sormak için beni de yanına alarak ilçe binasına gitti. İlçe başkanı eşime, ‘Sarhoştum, alkollüydüm. Olanları hatırlamıyorum’ dedi. Eşim de biz istifamızı veriyoruz diye karşılık verdi. Ardından ilçe başkanı beni yanına çağırıp özür diledi. ‘Abi kardeş arasında böyle şeyler olur’ dedi. Bende özrü kabul etmediğimi ve bu durumun çok ağır olduğunu söyledim. Bu durumu hazmedemeyeceğimi belirttim” ifadelerini kullandı.

“KADINA SAHİP ÇIKMAK BU MU?”

Yetkililere sesini duyurmak istediğini vurgulayan E.A., “Benim 9 yaşında oğlum var. Teşkilata her gün oğlumla birlikte gidiyorum. Benim oğlum bile gün içerisinde ilçe başkanının küfürlerine şahittir. Her şeye küfür ediyor. Özellikle son 1 aydır bu durum böyleydi. Zaten psikolojik sorunları vardı normal değildi. Şimdilik yetkililere sesimi duyurmak istiyorum. Ben herkese anlattım durumu. Bu mudur benim partim? Bu mudur kadına sahip çıkmak? Bu nasıl bir vicdansızlık nasıl bir ahlaksızlıktır? Yetkililer buna bir çözüm bulmazlarsa yönetim kurulu arkamda, parti üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapacağım. Bu durumda hala bana sahip çıkılmazsa diyecek bir şeyim yok” şeklinde konuştu.

“İŞ YERİNDE UFAK ŞEYLER OLABİLİR”

Tüm bu iddialar karşısında konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, “Kendisi işten ayrılmış. İş yerinde ufak tefek şeyler olabilir. Benim yanımda bugüne kadar binlerce kişi çalıştı. Ama arada bu şekilde uyum sağlayamayanlar çıkabiliyor. Öyle bir şey yok. Farklı yerlere çekmenin anlamı yok. Hakaret etti, küfür etti demek yanlış şeyler. Yakışan şeyler değil. İşten ayrılabilir. Helalleşir gidersin. Ben konunun içeriğini araştırdım. O gün sahada çalışmadalarmış. İlçe sekreteri arkadaşımız da onların yanındaymış. Başkan, akşamüzeri ilçe binasına gelmiş ve sekreter kendisine mesaisinin bittiğini, çıkacağını söylemiş. İlçe başkanı da o gün yapılan çalışmalarla ilgili işler olduğunu çıkmaması gerektiğini dile getirince aralarında sürtüşme olmuş” dedi.

“DİLİN KEMİĞİ YOK”

Döşemealtı İlçe Başkanı A.Ö.’nün ilçe binasında alkol aldığı iddialarını da yalanlayan İl Başkanı Mehmet Başaran, “Dilin kemiği yok. Ne diyeyim ki? Ben doğal bir insanım. Kimse için yalan söylemem. İnsanlar her şeyi söylüyor. Daha medeni olmalı. Aynı partiliyiz, aynı bölgenin insanıyız. Bu tip ıvır zıvır şeyler şık değil. Bugün bizimle çalışır yarın başkasıyla çalışır. Bu nedenle insanlar daha seviyeli olmalı. Duygusal olmamak gerek, mantıklı düşünmek gerek. Bu konu kapanmalı bence. Medenice kapanmalı” ifadelerini kullandı.

FATMA ARSLAN/ÖZEL HABER