İyi Parti dalında ‘yaprak’ kalmadı

Son dönemde istifalarla sarsılan İYİ Parti'de yaprak dökümü hız kesmiyor. Partinin Kepez İlçe Teşkilatı ana kademe, il delegesi, divan üyesi ile aralarında önceki dönem ilçe başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar’ın da bulunduğu 858 kişi partiden istifa etti. Aynı gün içerisinde İYİ Parti Kemer İlçe Başkanlığı’ndan da parti üyesi 400 kişinin istifa ettiği öğrenildi.

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti’den istifalar peş peş geliyor. Son alarak İYİ Parti Kepez’de 858 kişi partiden istifa ettiğini açıkladı. İstifa gerekçesi olarak parti içinde adaletsizlik ve seçim öncesi hatalar olduğunu dile getiren önceki dönem ilçe başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar, “Bizlerin parti içi adaletsizlikler ve yaklaşan mahalli idareler seçimi öncesi aynı hataların yenilenip tekrar bir seçim mağlubiyeti yaşamak istemiyoruz. Yapılan ilk milletvekili genel seçimlerinde üstün başarı sağlayarak 3 milletvekili çıkardık. Son genel seçimlerdeki yönetim zaafları ve koordinasyonsuzluk sonucunda ilimizde 2 milletvekili çıkardık fakat temayül seçimleri ve sonrasında birçok insan partiye ve teşkilatlara küstü ya da küstürüldü” ifadelerine yer verdi.


İYİ PARTİ ROZETİNİ ÇIKARDILAR

İl Başkanlığının ‘tutarsız siyasi hamleleri’ neticesinde Kepez’de 6 bin üyelerinin 3 bin 500 üye sayısına düştüğünü belirten Yıldırımlar, “Genel başkanımızın kazanacak aday ile yola çıkacağız demesine rağmen Kepez İlçe başkanlığını hiçe sayarak, hiç görüş sormadan, ilçe üstünde hegemonya kurmaya çalışarak kazanamayacak aday dikte edilmiştir. İlçe teşkilatımızın yaptırdığı kamuoyu yoklamalarını dahi hiçe sayarak kendi başına 4 ay önce bir aday çıkarması ile adeta bölünmüş bir ilçe tablosu oluşturmuştur. Bizimde genel merkez yönetimleri dahil yaptığımız bütün istişarelerimizin sonuçsuz kalması üzerine istifa etmekten başka çaremiz kalmadığını kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.


“100 KİŞİDEN 30’UN ALTINA DÜŞTÜ”

Yıldırımlar, il başkanlığının da son siyasi hamleleri nedeniyle il yönetiminin de 100 kişiden 30’un altına indiğini öne sürdü. Yıldırımlar, “Kepez ilçe yönetim kurulu, divan heyeti il ve ilçe delegeleri nezdinde 858 kişi ile üzülerek de olsa, çıkarları için hareket edenlerin yanından uzaklaşarak, duruşu olan arkadaşlarımızla beraber partimizden istifa ediyoruz” diyerek parti rozetini çıkardı. İYİ Parti Kepez İlçe Teşkilatı Kalkınma Politikaları Başkanı Mehmet Dormul da üyelikten istifasını e-devlet’ten yaptığını aktardı.


400 İSTİFA DA KEMERDEN GELDİ

Kemer ilçe örgütünden de 400 kişinin istifa ettiği ifade edildi. Önceki dönem İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı ve 31 Mart’taki Kemer Belediye Başkan Aday Adayı olan Hüseyin Çelik de, 400 üye ile partisinden istifa ettiği öğrenildi. Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Anti demokratik-biz yaptık oldu anlayışı aday belirleme süreci oldu. Bu süreçten rahatsızlığımızı ve yapılan hataları gerek il başkanlığına gerek genel merkez yöneticilerimize hiyerarşi kuralları içerisinde detayları ile anlattık. Ama maalesef hiçbir olumlu sonuç alamadık. Biz İYİ Partide demokrasi ve istişare kültürünü bulabileceğimizi umut ederek siyaset yapmaya karar vermiştik. Ama bugün gelmiş olduğumuz nokta itibariyle bu beklentilerimiz karşılamıyor. Bugün bizimle aynı fikirde olan yaklaşık 400 iyi parti üyesi arkadaşımız ile birlikte partimizden istifa ediyoruz” dedi.