İYİ PARTİ ANTALYA’DA TAHT SAVAŞI YAŞANIYOR

Antalya siyaseti aslında sessiz ve derinden gidiyor. Bir tek İYİ Parti hariç. Sanırsınız ki bir tek İYİ Parti var bu şehirde. Çünkü kazan bir tek onlarda kaynıyor. Gürültü patırtı bir tek onlarda. Nedeni ise TAHT SAVAŞI! Kimine göre İKTİDAR SAVAŞI bu yaşananlar. Hepsi İl Başkanlığı koltuğuna oturabilmek için. Tıpkı eskiden 1990’lı yıllarda yaşananlar gibi.


Peki bu TAHT SAVAŞI ne zaman gün yüzüne çıktı? Adı AŞK SKANDALINA karıştığı Mehmet Başaran’ın İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile. Hoş o istifadan sonra TÜZÜK bile uygulanmıyor ya. O da ayrı bir tartışma konusu. Zaten Başaran istifa etmeden başlamıştı o TAHT SAVAŞI amma bu kadar alenen yapılmıyordu. Herkes Başaran’ın milletvekili adaylığı için istifasını bekliyordu. Ama tam tersi oldu.

Öyle veya böyle bir istifa yaşandı TAHT yani KOLTUK boşaldı. Sonuçta o TAHTA birkaç aday olduğunu herkes biliyor ama derinden derinden çalışmasını yapıyordu. İstifa süreci hızlandırınca işler karıştı. Şimdi gelinin noktada tüzük gereği hala İL BAŞKANI ATAMASI yapılmamış İYİ Parti İl Başkanlığı yani İYİ Parti ANTALYA TEŞKİLATI başsız mı değil mi? Bir de ona bakın.

Neyse herkesin iç meselesi bunlar. Yaparlar veya yapmazlar o onların bileceği iş. Ancak gelinin noktada baktığımız zaman İL BAŞKANLIĞI yani TAHT için epey adaş var ortada. Genel Merkez’in önerdiği söylenen Vahdet Afşin Karacan, görevden alınmış İl eski Başkanı Ahmet Aydın, Kepez kurucu İlçe Başkanı Dr. Hayri Tolga Motorcu. Bu kadar mı?

Yok canım. Bir de “İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Musa Ertugan var. Gerçi o da şu günlerde GRİPİN fiyatlarının artışı ile ilgileniyormuş ama onun gönlünde de TAHT var! Aslına bakarsanız İYİ Parti’de sadece Antalya mı karışık diye sorarsanız sanmam. Seçimler yaklaştıkça bu TAHT savaşları daha da artacak gibi görünüyor. Ben böyle görüyorum.

Nedeni ise CHP’yi karıştıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener! ANA MUHALEFET olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir partide bu kavgalar artar gibi geliyor. Antalya’ya dönecek olursak, İYİ Parti öncelikle MEHMET BAŞARAN’ın yaşattığı SKANDALI temizlemek zorunda. Sonra İl Kongresi’ne kadar bir İL BAŞKANI ataması yapmalı.



Haliyle atanacak İL BAŞKANI partiyi kongreye kadar (15 Ocak 2023) limana yanaştırmanın yolunu bulmalı. Aksi halde İYİ Parti Antalya gemisi su alıp batacak hale gelebilir.  Bu kadar TAHT ADAYI isimi varken, bu TAHT için KAVGA devam ederse hem parti hem de partiye gönül verenler büyük yara alacaktır. Yani gemi limana yanaşmadan batabilir.

Daha bir de bu iş çözüme kavuşursa, ardından MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI ortaya çıkınca KAVGA iyece büyüyeceğine göre GARDI erken almakta fayda vardır. Aksi halde NAVKT OLMUŞ BOKSÖR gibi olunur, gemi su alıp batar. Ne için TAHT kavgası için. Bakalım İYİ Parti gemisi sağ salim limanı yanaştırılabilecek mi? Bekleyip göreceğiz!

NİHAYET GÖRÜNDÜ!

Uzun zamandan beri Antalya bürokrasisindeki SUSKUNLUĞU yani koltukları işgal eden yöneticilerin ÜÇ MAYMUNU oynaması yazıp çizdim. Kimselerden ses çıkmadı. Hatta içlerinden birini örnek vermiştim. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bu şehirde birçok çalışmaya imza atarken İl Müdürü Tevfik Altınay’ın sessizliğini eleştirmiştim.

Aslına bakarsanız sadece Altınay değil birçok kurumun başında olan il müdürü deve kuşu misali kafalarını kuma gömmüş hükümetin hiçbir icraatını anlatmıyor ve anlatmak istemiyor. Çünkü seçim yaklaştıkça kimse FOTOĞRAF vermek istemiyor. Bir başka deyişle KORKUYORLAR! Yahu kardeşim KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK. Bunu bilin.

Eğer siz icraatları anlatmayacak, yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaşmazsanız herkes duyduğuna inanır. Bu da iyi işlere imza atan HÜKÜMETİ zor durumda bırakır. Neyse, konumuza dönelim. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Altınay da kafasını kumdan nihayet çıkarmış. Dün bir fotoğraf gördüm Kumluca’dan paylaşılmış.



Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında milletvekili, daire müdürleri ve belediye başkanlarının katılımı ile yapılan toplantı. Nihayet Tevfik Altınay’da o toplantıda yer almış. Hem de masanın başında! Fotoğraf şöyle bir baktım da, sanki Altınay’ın yüzüne NUR inmiş, gözleri parıldıyor gibi geldi. Ya birileri bir şey söylediği için rengi attı ya da bana öyle geldi.

Sonuçta ortaya çıkmış ya. Buna da şükür. Darısı diğer bürokratların başına!

KÖLEOĞLU’NA BİR SORU?

Kumluca’da geçen hafta pazartesi günü yaşanan sel felaketini herkes Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun sosyal medyadaki video paylaşımı ile öğrendi sanırım. Ben de!

Şimdi düşünün bir belediye başkanı sel felaketinin yaşanmaya başladığı ilk anlarda video paylaşımını yapmayı akıl ediyor ama kendi oto parklarındaki araçları unutuyor! Yetkili bir arkadaşım kendisine de söylemiş, “Bu araçlar halkın hizmetinde olması gerekirken o anda niye oto parktaydı?” diye. Hakikaten niye oradaydı, niye çıkarttırmadın BAŞKAN?

Sel gitti, kum kaldı. Artık herkesin eteğindeki taşı dökme vakti. Buyurun CEVAP verin!