İYİ’LERE BİR HALLER OLUYOR VESSELAM

Seçim günü yaklaştıkça SİYASİ PİYASADA tansiyon giderek yükseliyor. Partiler ADAY listelerini açıkladıktan sonra kimisi KADERİNE razı oldu kimisi de VERYANSIN etti. Antalya’da listelere baktığımız zaman seçmenin gözünde kabul gören tek liste AK PARTİ. Özellikle İYİ Parti’nin listesine TEPKİ, CHP’nin kine ise HOMURDANMALAR var.

Önce İYİ Parti’ye bakalım isterseniz. Birinci sırada Antalya ile uzaktan yakından ilgisi olmayan UĞUR POYRAZ var. İkinci sırada KAYSERELİ ve temayül yoklamasında OYLARI SATIN ALDIĞI iddia edilen ADNAN KAYA. Üçüncü sıradaki aday ise ALİ ADNAN KAYA. Bir tek o Antalyalı ve bilenen tanınan bir isim.

Fakat dördüncü sırada tıpkı ikinci sıradaki aday gibi TEPKİ çekiyor. Partinin MANKEN edalı adayı AYŞEN KURT. Onun içinde temayülde para karşılığı OY ALDIĞI ileri sürülüyor. Sadece bu mu eşinin KIBRIS bağlantıları ve oradaki davalık işleri nedeniyle de eleştiriliyor İYİ Parti’nin adayı AYŞEN KURT. Beşinci sıradaki SERKAN TETİK’i ise bu yörede tanıyan bilen yok.

İşte zurnanın ZIRT dediği olaylar bundan sonra başlıyor. Partinin emektarları, kurucuları ALT SIRALARA adeta itilmişler. Örneğin İLHAMİ OKUDAN, eski İl Başkanı MEHMET BAŞARAN ve Kurucular Kurulu Üyesi MUSA ERTUGAN.

Yıllarca partiye emek vermiş insanlara reva görülen sıralamalar tabi ki RAHATSIZ verecek. Zaten RAHATSIZ olmazlarla sorun daha büyük demektir. Bir de 12’nci sırada yer al ARİF KOCABIYIK vakası var. Mesleği GAZETECİ diye lanse edilmiş. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne sordum böyle bir ÜYELERİ yokmuş!

Çalışan gazeteci dostları aradım onlarda böyle bir GASTECİYİ tanımadıklarını söylediler. Lakin bazı gazeteciler, “ŞU CHP’Lİ BANKAMATİK MEMURU ARİF O” dediler. Bende öyle biliyordum o sosyal medya ŞAKLABANI youtube RÖPORTAJCISINI.

Demek ki emek harcamak falan hikaye. PARAN varsa azıcık ŞAKLABANLIK biliyorsan DOKTOR olan ne yazar. Çünkü siyasette İYİ’LER hiçbir zaman işe yaramıyor.

İNADINA ANKET

İYİ Parti’de liste tepkisi var dedim ya. Bunun bariz örneği MUSA ERTUGAN’ın alt sıralarda yer alması. Yani koca KURUCU dokuzuncu sıradan ADAY gösterilmiş. Seçilme ŞANSI yok.  Ortaya çıkan listenin yanlışlığını kanıtlamak ERTUGAN’a düşmüş. Kendisinin paylaşımına göre bağımsız bir anket kuruluşuna ANKET yaptırmış. Sonuçlar hayli İLGİNÇ.

Yapılan ankete 8 bin 732 kişi katılmış. Seçmenin yüzde 28’i MUSA ERTUGAN’ı birinci, yüzde 18’i AYŞEN KURT’u ikinci, yüzde 14’ü MEHMET BAŞARAN’ı üçüncü, yüzde 10’u ALİ ADNAN KAYA’yı dördüncü, yüzde 9’u İLHAMİ OKUDAN’ı beşinci, yüzde 7’si ADNAN KAYA’yı altıncı ve yüzde altısı da NESRİN ÜNAL’ı yedinci sırada görmek istemiş.

Tabi bu ankete göre İYİ Parti listesini yeniden dizayn eder mi etmez mi bilemem. Ancak UĞUR POZRAZ ilk sırada olduğu müddetçe İYİ’ler hiç İYİ olamayacak gibi görünüyor. Çünkü SEÇMENE kim karşı koyduysa hep kaybeden taraf olmuştur.

KAZAN KAYNIYOR

İYİ Parti’de LİSTE krizi tansiyonu yükseltirken bu kez de İl Başkanı VAHDET AFŞİN KARACAN’ın uygulamaları TARTIŞMA konusu oldu. Daha yeni seçilmiş olan KARACAN seçim öncesi partililerinin gönlünü kazanması gereken yerde tam aksini yapmaya başlamış. Büyükşehir Belediyesi’ndeki partileri yerinden oynatmış.

İYİ Parti’nin eski İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplumsal Politikalar Başkanı HURİYE DAVUOĞLU’nu EKDAĞ Yönetim Kurulu Üyeliği’nden almış. Bir il başkanı Büyükşehir’in iştirakinde görev yapan birini nasıl GÖDEVDEN ALIR aklım almadı. Hadi görevden aldı oranın Yönetim Kurulu Başkanı BOSTAN KORKULUĞU mu?

Hal böyle olunca, HAYRİYE hanımda durumu hemen sosyal medyadan, “Sayın Vahdet Afşin Karacan, Ekdağ Yönetim Kurulu’ndan bizleri görevden alarak kendi ekibi ile çalışmak istemiş. Başarılar dilerim” ifadeleri ile paylaşmış.

Vallahi ne yalan söyleyeyim bu tür olaylar daha büyük KRİZLERİN habercisi gibi. Yani GELİYOR GELMEKTE olan.