İYİ, KÖTÜ, ÇİRKİN, GÜZEL

Bir garip dünyada yaşıyoruz vesselam.

Kimimiz iyilik peşinde koşuyoruz, kimimiz fitne fesatlıktan kendimizi alamıyoruz, kimimiz de iyi yapılan işlere çomak sokmaktan geri kalmıyoruz.

İyilik yap iyilik bul… Cenap Şehabettin bile “İyiliği, yalnız iyiler anlar, kötülüğü herkes” arlar demiş.

Antalya’da iyilik yapan, güzel işlere imza atan bir çok insan var. Amma bir o kadar da aksini yapıp çirkinlik abidelerimizin eline de su dökülemez.

Neyse lafı edebiyatı bırakıp sadede geleyim.

Herkesin özellikle turizm ve Antalyaspor camiasının yakinen tanıdığı Tolga Cömertoğlu geçen hafta 220 esnafa 2 bin 500’er lira, 800 kişiye de gıda paketi dağıtarak müthiş bir iyiliğe imza attı.

Ardından da yine aynı güzellik bir iyilik geldi ve Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde 6 yıl üst üste şampiyon olan Başpehlivan Orhan Okulu, 2019 yılında altıncı kez üst üste kazandığı Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri birincilik kupasını SMA hastası bebek Aybars Karataş'ın tedavi masraflarında kullanılmak üzere açık arttırmayla satışa çıkardı.

Sosyal medyada yapılan açık artırmaya binlerce güreşsever katıldı. Hepsi iyilik için yarıştı.

Başpehlivan Orhan Okulu’nun tarihi önem taşıyan kupasını Karamürsel’den Ahmet Elbeyoğlu 120 bin lira vererek satın aldı.

Yani Aybars bebek için güreş camiası el ele verip bir çırpıda 120 bin lira topladı. Kupası satışı sembolikti zaten. Keşke kupanın asıl sahibi Elmalı Belediyesi de katılıp destek olsaydı!

Katkı koyanlar sağ olsun. Allah yardımları ve yaptıkları iyilikleri kabul etsin.

Önemli olan iyi işlere imza atmaktı ve onlar attı.

ANTALYA DİZAYN EDİYOR

Antalya’da AK Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemde her kesimin takdirini kazanan Mustafa Köse, milletvekili olduktan sonra da Türkiye’de önemli işlere imza atan isimler arasında yer aldı. Tıpkı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi.

Geçen dönem AK Parti MKYK Üyesi seçilen ve Marmara Bölgesi Teşkilatlanması’ndan sorumlu olan Köse’ye yeni dönemde yeni görev verildi.

Köse, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir' tarafından 'İç Anadolu Bölge Teşkilat Başkanı' olarak görevlendirildi.

Köse, 14 kişilik ekiple İç Anadolu Bölgesi'ndeki illerin teşkilatlanmasını koordine edecek.

MKYK’da yer alan eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Milletvekili Tuğba Vural Çokal ile Antalya, Türkiye  siyasetini dizayn edecek.

Darısı demokrat olduklarını söyleyen ama anti demokratik bir yöntemle başkanlarını değiştiren CHP’ye deyip haftanın güz olayını böyle değerlendirmiş olalım.

BİR KENDİ AKILLI

Son dönemde Antalya’da CHP’de garip şeyler oluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’na kafa tutan mı ararsın, CHP’nin il başkanın ilkesizlikle suçlanıp görevden alınmasını mı ararsın, kendilerine onurlu görev verildiği için göreve devam kararı veren il yönetimini mi!

İşte Kılıçdaroğlu’na kafa tutup partisinden istifa ederek Muherrem İnce’nin Memleket Hareketi’ne katılan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru. Geçen hafta bir laf etti ki bir çuval inciri de berbat etti.

Küçükkuru’nun sosyal medyadan, “Benim derdim memleket. Ne olacak Antalya 3 ay sonrasını düşünemiyorum. Antalya çöktü. Antalyaspor karın doyurmuyor. Bayrak asalım bakalım her yere 5’er bin lira verip. Ya ya Antalya çok yaşa! Yazık insanlar çöpte ekmek arıyor. Takım bizim, kupa bizim. Alın size verdik kupayı. Aç insanlar aç. Kupa istemiyor, iş istiyor, aş istiyor insanlar. Parti başkanı kim olmuş kupa kimin olmuş, umurunda mı insanların” demesi infial yarattı.

Antalyaspor Basın Sözcüsü Aziz Çetin bu sözlere “Oluşan müthiş sinerjiyi bozdu. Manevi olarak camiaya büyük bir darbe vurdu. Antalyaspor siyaset üstü bir kurum….Altında ezilir, hayatınız boyunca unutamayacağınız dersler verir" cümleleri ile cevap verdi yapılan çirkinliğe.

Büyük tepki çeken Küçükkuru, “Antalyaspor beni yanlış anladı…. yorumum çarpıtılıp Antalyaspor’u hedef almışım gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum. Tabi ki Antalyaspor bizim gururumuz biz de üzerimize düşen desteği verelim fakat şuanda önceliğimiz halkımız ve esnaflarımız, turizmcilerimizdir. Eğer yorumum yanlış anlaşıldıysa Antalyaspor camiasından ve taraflarımızdan özür dileriz” diyerek herkesi aptal yerine koydu.

Yahu Başkan; herkeste okuduğunu anlayacak kadar zeka var. Söylediklerin söz değil ki yanlış yorumlayalım. Yazlı ve delilli. Hem de ikinci özür açıklamanda da aynı şeyleri söylüyorsun.

Bırak bu işleri Serkan Küçükkuru.

Daha yola çıkmadan Muherrem İnceye’de darbe vuruyor ve İl Başkanınız Hüseyin Baraner’in ayağına ayak bağa oluyorsun.

İşte bu da haftanın en çirken olayı idi.