İYİ KÖTÜ ÇİRKİN

Yerel seçimler yaklaştıkça siyaset iyice tuhaflaştı. Kimin nerede ne yapacağı, nasıl davranış sergileyeceğini kestirmek mümkün değil. Bunun için kâhin olmak lazım, o da bizde yok. Fakat bildiğim bir şey var ki o da siyasetin çirkinleştiği ve çirkin yavaş yavaş çirkin yüzünü göstermeye başladığıdır. Seversiniz, severler, sevmezler ayrı. İYİ, KÖTÜ VE ÇİRKİN misali.

Başrollerini Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach’in paylaştığı Amerikan filmi ‘İYİ, KÖTÜ, ÇİRKİN’ değil benim bahsetmek istediğim. Siyasetin ve siyasetçinin ÇİRKİN YÜZÜ. Bir başka deyişle İYİ, KÖTÜ, ÇİRKİN üçlemesi!

Hoş söylenen bir yalanı, atılan iftirayı, yapılan algının doğrusunu anlatımla, düzeltmek istediğiniz zaman bırakın siyasetçiyi, işine gelmeyen hiçbir kesim tarafından sevilmezsiniz. Oysaki siyaseti ÇİRKİN hale getirmenin kime ne faydası olur ki? İşte bu minvalde bugün size üç konu, yani İYİ, KÖTÜ ve ÇİRKİN olanı aktaracağım. Bakalım kim ne yapmış?

Önce KÖTÜDEN başlayalım. Dünkü yazımdan başlayacağım. Hani şu IŞILTILI HAYAT HEVESİ KURSAĞINDA KALAN siyasetçi ile. Kadim Elmalı’nın adı yerlerde süründüren NOTER ONAYLI AŞK SKANDALININ başkahramanı Belediye Başkanı Halil Öztürk var ya işte o zat-ı muhterem.


Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Dünkü yazımda okuyanlar konuyu anlamıştır ama ben kısaca tekrar hatırlatayım. Hafıza-i beşeriz. Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, öncelikle kendi sorumluluğunda olmayan Atatürk Caddesi ve Demirel Bulvarı’na bir sürü para harcayarak aydınlatma (IŞIKLANDIRMA) işine girişmiş.

İyi hoş. Hizmetin osu, busu, şusu olmaz. Amma bu tür kurumlar önce kendi sorumluluklarını yerine getirmelidir. Neyse. Bu iki caddede yapacağı aydınlatma için öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapıp yolu devralması gerekiyor.

Yapmış mı? Bana gelen bilgilere göre zinhar böyle bir şey yok. Varsa da belgesini gönderirse düzeltirim. Sonra bu iş için bir proje hazırlaması ve ardından bununla CK’ya başvurması gerekiyor.

Yapmış mı? Yine bana gelen bilgilere böyle bir çalışma son anda yani 29 Aralık 2023 tarihinde ilgili kuruma son anda teslim ediliyor. Zamanında yapılsa bu işlem ilgili kurum TEDAŞ veya AKEDAŞ’a onaya gönderecek. Ki muhtemelen onay çıkacak ve direklere enerji verilecek.

Sen zamanında hiçbir işlem yapma, direklere enerji (elektrik) daha bağlanmasın sonra kalk IŞILTIMIZI İSTEMEDİLER diye feveran et yalan söyle, algı yap, siyaseti ÇİRKİNLEŞTİR!

Yahu olmayan elektrik nasıl ve kim tarafından kesilsin ki? Ama sırf sen IŞILTI HAYAT istedin diye hiçbir devlet kurumu sana KIYAK geçmez GEÇEMEZ. Çünkü SUÇ işlemiş olur.

Bak Halil Efendi; senin ne olduğunu benden çok Elmalılar daha iyi bilir. Senin hangi niyette olduğunu, o güleç yüzünün arkasında neler planladığını benden çok onlar iyi analiz eder.

Seçime kısa bir süre kaldı diye kıvrak zekânla, o sinsi gülüşlerle kadim şehir Elmalı’da yaşayan kalplerinde kötülük taşımayan insanları KAN-DI-RA-MAZ-SIN. Hele beni hiç!

İşte bu senin yaptığın siyasetin ve siyasetçinin KÖTÜ yüzüdür.

--------------

SİYASET VE SİYASETÇİNİN İYİ YÜZÜ

Antalya’da siyasetin KÖTÜ yüzü maalesef İYİ Partili bir belediye başkanına aitken İYİ yüzü de çok enteresan İYİ Parti’den. Bu kişi Antalya Milletvekili Aykut Kaya.

Kendisini tanımam, yüz yüze gelmişliğim yok ama bir iki kez telefonda görüşmüşlüğüm var Dün Antalya Valiliği sosyal medya hesabından kendisi ile ilgili bir paylaşım dikkatimi çekti.

Kaya, milletvekilliği süresince alacağı maaşları Antalya’daki ihtiyaç sahibi okullara bağışlamış. Bunun içinde Vali Hulusi Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kuygusuz’un da katıldığı törende protokol imzalamış!


Yapılan bağışla, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulacak ‘Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarları’na deney setleri, sanal gerçeklik ve Metaverse çalışmaları altyapısı oluşturulacak.

Bunun için de ilk adım olarak Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu’nda sanırım rahmetli eşi olsa gerek, ‘Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı’ kurulacak.

Şimdi Aykut Kaya demiş ki, “Beni TBMM’de kendilerinin vekili olarak tayin eden güzel şehrim Antalya’da çocuklarımızın daha nitelikli ve modern bir eğitime kavuşmasına katkı sağlamak için milletvekili maaşımı Antalya’daki ihtiyaç sahibi okullara bağışlıyorum.”

Vallahi bu harekete şapka çıkartılır, ayakta alkışlanır. İşte siyasetin İYİ yüzü bu. Öyle KÖTÜ bir siyasi anlayışa imza atmaktansa böyle siyasete can kurban. Ben de kendisini ayakta alkışlıyorum!

--------------

SİYASETİN ÇİRKİN YÜZÜ

Antalya’nın kanayan yaralarından biri de yaz kış yollara ve sokak aralarına park edilen karavanlar. Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı sahilindeki bu ÇİRKİNLİĞİ yaptığı ‘Karavan Parkı’ ile çözdü.

Ama hala Konyaaltı ilçesinde sokak aralarında bu sorun devam ediyor. Burada da ilgili belediyenin devreye girerek müdahalede bulunması elzem. Buradan kaçan ise soluğu Muratpaşa’da alıyor. Falez-1 ve Falez-2 parklarının bulunduğu eski Lara Yolu onlar için biçilmiş kaftan ve bulunmaz bir manzara.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Büyükşehir sevdasına bürokrat ve çalışanları da kapılınca bu iki parkın etrafı karavanlarla istila edilmiş durumda. İşte bu da bugünün siyasetteki ÇİRKİN YÜZÜ olarak kayıtlara geçen olayıydı.

Ne diyelim; bizdeki bu siyasi anlayış ve siyasetçiler olduğu müddetçe biz daha çooook İYİ, KÖTÜ, ÇİRKİN filmini izleriz. Hadi iyi seyirler. Aman yanınıza mısır almayı da unutmayın!