İYİ Kİ VARSIN LÖSEV!

Kanserle topyekûn bir mücadele için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan, kanserin, pandeminin getirdiği durumdan daha kritik bir noktada olduğunu belirtti

Bütün çocukların eşit ve en doğru tedaviyi tamamen parasız alma hakkına sahip olduklarına inanan doktorlar ile Lösemili çocukların babaları tarafından 1998 yılında Ankara’da kurulan LÖSEV, tüm dünyanın tanıdığı bir kuruluş olarak faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Binlerce çalışanı, on binlerce hastası ve milyonlarca gönüllüsü ile bir masa ve bir sandalyeyle kurulan LÖSEV, 22 yıldır lösemili hastalara umut olmaya devam ediyor.

LÖSEV’E 'GÖNÜLLÜ OLUN' ÇAĞRISI

LÖSEV, Türkiye’nin ilk lösemili çocuklar hastanesiyle hasta çocukları ücretsiz tedavi etmeye devam ederken, maske taktığı için dışlanan, kalabalık sınıflarda, hijyenik olmayan tuvaletlerde mikrop kapma korkuları olduğu için okula gidemeyen lösemi çocuklar için eğitimden uzak kalmaması adına açtığı okullarda umutları yeşertiyor. Tüm Türkiye ve dünyada tanınan vakfın Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan, yıllardır gönüllülerle yürüttükleri çalışmalara destek olmak amacıyla herkesi LÖSEV gönüllüsü olmaya davet etti.

SINIRLARI AŞAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan, tüm dünyaya örnek bir kuruluş olduklarını belirterek, “1998 yılında 30 lösemili çocuğa maddi ve manevi destek vermek üzere yola çıkan LÖSEV, bugün Türkiye genelinde 45 bini aşan lösemili çocuk ve yetişkin hastasıyla mücadelesine devam etmekte. LÖSEV, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık statüsüne sahip bir sivil toplum kuruluşudur. Hem Türkiye’de hem de dünyada çalışmalarıyla örnek ve lider bir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’in Akdeniz bölgesinde 30 bine yakın gönüllüsü var. Türkiye genelinde kayıtlı hasta sayısı 45 bini geçerken, Batı Akdeniz’de 2 bini aşkın kayıtlı hastamız var. Biz Bülent Ecevit bulvarında bulunan Antalya ofisimizden Batı Akdeniz’deki hastalarımıza maddi manevi desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.

 “SAÇ BAĞIŞI KABUL ETMİYORUZ”

Füsun Özcan, vakfın hiçbir zaman saç bağışı kabul etmediğinin altını çizerek, “LÖSEV saç bağışı kabul etmez. Hem hijyenik hem de psikolojik açıdan çocuklarda sıkıntılara neden oluyor. Biz çocuğun bu uzun süren hastalık boyunca psikolojisinin güçlendirilmesini önemsiyoruz. Bu hastalıkla mücadele ederken ne kadar önemli bir şey başardığını ve dünya üzerinde tek hasta olmadığını, bu kaderi yüzlerce kişiyle paylaştığını ona göstermeye çalışıyoruz. Çünkü morali düzgün bir kanser hastası, hastalık düzeyinde önde olan bir birey demektir. Moral ve motivasyon çok önemli. Bu nedenle biz hiçbir zaman saç bağışı kabul etmedik, etmiyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA UMUT OLALIM

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan, Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından olan LÖSEV’in, lösemili çocukların annelerinin el emeği, göz nuru ürünlerini LSV dükkanında satışa sunarak, buradan elde ettikleri gelirleri lösemili çocukların ücretsiz tedavilerine aktarılmasını sağladığını belirterek, “Herkes, binlerce ürünün yer aldığı LSV dükkanından ürün alarak, çocuklarımızın tedavisine katkı sağlayabilir, LÖSEV’e ulusal bankaların tüm şubelerinden, ‘LÖSEV’ diyerek hesap numarası belirtmeden 1 lira dahi yatırarak bağış yapabilir. Ayrıca cep telefonlarından 3406'ya SMS göndererek çocuklarımıza umut olabilir” sözlerine yer verdi. 

 “VİCDANLARI SÖMÜRÜYORLAR”

Hastalığın yanı sıra, zun yıllardır LÖSEV adı altında kapı kapı dolaşarak iyi niyet sömürgesi yapan dolandırıcılarla da mücadele ettiklerini belirten Özcan, “Uzun yıllardır özellikle bu konuda halkın hassasiyetlerini bilen kötü niyetli insanlar tarafından dolandırıcılık faaliyetleri örgütlü bir şekilde yürütülüyor. Köy köy gezerek vicdanları sömürüyorlar. İnsanlardan lösemi kanser adı altında para topluyorlar. Oysa LÖSEV’in hiçbir zaman böyle bir faaliyeti olmamıştır. Emniyet güçlerinin bu konuda yardımcı olmasını istedik, valilikleri bilgilendirdik. LÖSEV kapı kapı gezerek para toplamaz. Kapıya bunun için gelen birisi kesinlikle dolandırıcıdır. Halkımızın bu konuda bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 “KORONADAN DAHA KRİTİK BİR NOKTADAYIZ”

Kanserle mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Özcan, kanserin pandemiden daha kritik bir noktada olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Türkiye’de her yıl 200 binden fazla insan kansere yakalanıyor. 180 bin kişiyi de kanser yüzünden kaybediyoruz.  Bunun önüne geçebilmek ve toplumsal farkındalık yaratabilmek için toplumun her kesimiyle birlikte konuya el atarak ve taşın atına elimizi koyarak mücadele edebiliriz. Çünkü kanser terörü her şeyin üstünde. Günde yaklaşık 400 kişiyi kanserden kaybediyoruz. Bu rakam, bugün pandeminin bizi getirdiği noktadan çok daha kritik bir noktadır ve yıllardır böyle devam etmektedir. Bu nedenle yıllardır gönüllülük esasına uygun yürüttüğümüz çalışmalarımıza herkesi davet ediyor, Antalya halkından desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

FATMA ARSLAN