İyi futbol kötü sonuç

9 yeni oyuncuyu kadrosuna katan, ancak çoğundan ilk 3 haftada yararlanamayan Kırmızı-Beyazlılar, yavaş yavaş kadrosunu bulmaya başladı. Holtmann, Streek ve Saric’in ilk kez, Buksa’nın da iki hafta sonra Kayserispor karşısında 11’de yer almasıyla bazı taşların yavaş yavaş oturmaya başladığını söyleyebiliriz.

Maça büyük bir arzu içerisinde giriş yapan Kırmızı-Beyazlıların ilk 2 dakika içerisinde kullandığı 3 korner atışı, bu maça ne kadar hırslı hazırlandığının somut örneği oldu.

Holtmann ve Streek’in devreye girmesiyle birlikte rakibe adeta nefes aldırmayan Antalyaspor için 5 dakikada işler tersine döndü. 35’te duran toptan kalesinde gol gören Kırmızı-Beyazlılarda belki de sahanın en iyi ismi olan Holtmann’ın sakatlanarak oyunu terk etmesi, hesapları tamamen bozdu.

Buna rağmen çok iyi bir reaksiyon gösteren Antalyaspor’da soyunma odasına giderken Streek’in fırsatçılığı ve net vuruşu, bir anda bütün havayı değiştirdi.

İlk yarıdaki üstün futbolunu ikinci devrede daha da artıran Kırmızı-Beyazlılar, yorulan Streek’in yerine gelen Bytyqi hamlesiyle adeta Kayserispor’u kendi yarı sahasına hapsetti. Ancak aradığı o ikinci golü bulamadı.

90 dakika boyunca savaşan, 3 puan isteyen bir takım izledik. Atamadığı 2’nci gol dışında söyleyebilecek fazla bir eleştiri sözcüğü bulamıyorum.

Ancak tüm pozitif futbola rağmen futbol; sonuca dayalı bir oyundur ve Antalyaspor geride kalan 4 haftada galibiyet gelmedi. Bu öz güven açısından ciddi bir sorun yaratabilir. Ancak her geçen gün üzerine koyan bir Antalyaspor görüyoruz.

Milli aranın en çok fayda sağlayacağı takımlardan birisi de Antalyaspor olacaktır ve 6’ncı haftada oynanacak Samsunspor mücadelesinin ardından bambaşka şeyler konuşabileceğimizi düşünüyorum.