İYİ BAŞLADIK, İYİ GİTSİN

Süper Lig'de yeni sezonu açtık. Alanyaspor lige 3 puanla merhaba dedi. Kadrosundaki dikkat çeken iyi oyuncularının bir çoğunu kaybeden temsilcimiz yeni taktik anlayışı ve yeni yüzleri ile karşımızdaydı. Bugün kısaca maçtan bahsedip daha sonra detaylı analizlerimizi yaparız.

Alanyaspor maça 3 4 2 1 dizilişi ile çıkarak Euro 2020 sonrası iyiden iyiye moda olan taktiğe ayak uydurdu. Alanyaspor tarihinde bir nevi dönüm noktasıydı bu. Modern futbola ayak uyduran ve araştırmacı bir teknik adam olan Çağdaş Atan belli ki bu taktiği sezonda kullanacak. İlk yarıda çok iyi bir futbol izledik. Bir duran top sonrası gelen golle de öne geçtik. Yüzde yüzlük bir pozisyonda da direğe takıldık. İlk yarı oyunun hakimi tamaman turuncu yeşilli ekipti.

İkinci yarıda ise fiziksel olarak büyük bir düşüş görüldü. Taktiksel tutarlılığımız devam etsede Başakşehir oldukça baskılı bir oyun ortaya koydu. Serkan Kırıntılı'nın da başarılı performansı ile maçı kazandık. Özellikle orta alana takviye lazım. Her şeye rağmen iyi başlamak önemli. Umarım iyi devam ederiz.