İTTİFAKA DEMİRKAPAN

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, yaptığı skandallara bir yenisini ekledi. Daha önce uyuşturucu satmaktan hüküm giymiş damadını belediyede işe yerleştirmek için siyasi gücünü kullanan Başkan Demir, bu kez de katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çekti.

Serik’te, Millet İttifakı’nın çatırdamasına neden olacak açıklamalar yapan Demir, İYİ Parti’li Yusuf Mecek’e tecavüz suçlamasında bulunarak, “Kendisini desteklemeyeceğimi milletvekillerimize söylemiştim. Önümüzdeki yerel seçimlerde Yusuf Mecek aday olursa yine desteklemem” dedi.

CHP’nin Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, yaptıklarıyla olay olmaya devam ediyor. Daha önce Lider Gazetesi’nin dağıtımını engellemeye çalışan, damadını belediyede işe aldırmak için bütün yolları deneyerek liyakatsız davranışlarda bulunan Demir, son olarak Serik’te Millet İttifakı’nı bitirdi. En son yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren İYİ Parti’li Yusuf Mecek’i o dönemlerde desteklemediğini dile getiren Demir, “Yusuf Mecek’i desteklemeyeceğimi milletvekillerimize ve o günkü ilçe başkanımıza söyledim” dedi.

DEMİR’DEN TECAVÜZ SUÇLAMASI

Son yerel seçimlerde yeğeni Mehmet Günal ile Mehmet Habalı için çalıştıklarını belirten Demir, Yusuf Mecek’e tecavüz suçlamasında bulundu. Demir, yaptığı açıklamada İYİ Parti’yi topa tutarak, “Yusuf Mecek seçimlere çeyrek kala AK Parti’deydi. Yusuf Mecek’i aday çıkarmak İYİ Parti’ye hiç yakışmadı. Yusuf Mecek’in geçmişinde okul yakmak ve tecavüz olayı var. Ben bunu Genel Başkanıma söyledim. ‘Yusuf Mecek’in bu tarz olayları var, bunun kazanma sansı yok.’ dedim. İYİ Parti düzgün bir aday çıkarsaydı, Serik’te şuan belediye başkanlığı İYİ Parti’nin olacaktı” dedi.

YUSUF MECEK’E AĞIR İTHAMLARDA

Yusuf Mecek’e ağır ithamlarda bulunmaya devam eden Demir, Mecek’i seçim döneminde desteklemediğini itiraf etti. İttifaksız bir şekilde Serik’i kazanacağını öne süren Demir, “İYİ Parti, İbrahim Sülek, Ergüven Yılmaz ya da Mehmet Habalı’ yı aday çıkartması gerekiyordu. O dönem adaylıkta rüşvet tarzı olaylar konuşuldu. Yusuf Mecek’i desteklemeyeceğimi milletvekillerimize ve o günkü ilçe başkanımıza söyledim.  Çünkü Yusuf Mecek, daha önce benim adayımı dövdürdü. Yusuf Mecek yarın da aday olsun, yine desteklemem. Benim siyasi anlayışıma ters geliyor. Serik’te bundan sonra dışardan bir aday değil, CHP’de bedel ödemiş birisi aday olacak. Ben CHP’ye ittifaksız da Serik’i kazandıracağım. Bize destek de olmasınlar köstek de olmasınlar” diye konuştu.

“YAPTIĞI AÇIKLAMALAR GERÇEK DIŞIDIR”

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti’nin adayı olarak seçime giren Yusuf Mecek, katıldığı bir radyo programında CHP Serik İlçe Başkanı’na cevap verdi.  Demir’in tecavüz suçlamaları ile ilgili konuşan Mecik, “Yaptığı söylemler şuursuz ve gerçek dışıdır. Mahkeme kararları da bulunmaktadır. Şimdi düşünüyorum o yıllarda bana yapılan kumpas belki de paralel yapıdan geldi. O zamanlar da acemiydim” diye ifade etti.

DEMİR GENEL BAŞKANA YUMURTA ATTI

Demir’in geçmişte CHP Genel Başkanına yumurta attığını, dönemin il başkanı Ömer Melli’yi dövdürttüğünü söyleyen Mecek, Demir’i savcılığa şikayet ettiğini açıkladı. Mecek, “Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bana atmış olduğu ithamlarla ilgili mahkeme kararı da var. Ben aday olduğumda ilçe başkanı değildi. Benim yanımda da olmasın zaten istemiyorum. Ben 15 yıl belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Geriye dönüp baktığım zaman yaptığım çok hizmet var. Senin neyin var? Önce kendine bak. Sen Serik’te genel başkana yumurta atan insan değil misin? Sen İl Başkanı Ömer Melli’yi dövdürten insan değil misin? Beyefendi ya nerede kaldı efendilik? Bu saldırıları yapmadı mı? Bu şekilde beni, ithamda bulunan arkadaşın önce kendisine bakması lazım. Ben kimim, ben ne oldum, neden bu partiden ihraç edildim demesi gerek” şeklinde konuştu.

“BURADA İTTİFAKA ZARAR VERİLİYOR”

CHP ve İYİ Parti’nin ortak kararıyla aday olduğunu söyleyen Mecek, “Ben 2019 yılında Millet İttifakı’ndan belediye başkan adayı oldum. 2 genel başkanımız ortak karar aldı. Genel başkanlarımız dediler ki Serik Belediye Başkan adayı Yusuf Mecek. Burada ittifaka da zarar veriliyor. Ben ittifakın başkan adayıyım. Ben CHP’li değilim ben İYİ Partiliyim. Ben 2014 yılında AK Parti’den aday adayı oldum. Aday gösterilmedim. Aday gösterilen adayın arkasında da çalıştım. 1 yıl sonra AK Parti’den istifa ettim ve İYİ Parti’ye geçtim. Bu partide siyasi hayatımı bitireceğim. Benim siyasetim düzdür balıklama gitmem” şeklinde ifade etti.

MECEK TEKRAR ADAY OLACAK

Demir’in haksız yere bir yemek şirketine fatura kestiğini ve para aldığını dile getiren Mecek, şunları dedi: “Senin şu an CHP’nin ilçe başkanı olman için yüzün olması gerek. Sen 2019 yılında neredeydin? CHP burada ittifak yapmış. Genel başkanlarımız Ankara’da ittifak yapmış. Genel başkanın talimatına uymayıp da biz yerelde neyin siyasetini yapacağız? Böyle bir siyaset olur mu? İttifak bozulur mu?  Beyefendiye söyleyecek çok şey var ama söylemek istemiyorum. Mesela 3 Ocakta kimlerle yemek yedin, rakı içtin? O rakı içtiğin kişiye 1 hafta sonra kimin yemek şirketinden o kuruma fatura kestirdin ve kaç para aldın? Bunların hepsini biliyorum.”

Öte yandan Mecek, önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ