İTHAL ADAY GÖSTERMEK ANTALYALILARA AYIPTIR!

Seçime kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler önceki gün ADAY LİSTESİNİ açıkladı. YSK’ya teslim edilen listeler KARIN AĞRISI yarattı. Bunun tek nedeni İTHAL ADAYLAR! Ben oldum olası bu İTHAL mevzusuna karşıyım. İster ADAY olsun isterse BAŞKA bir şey. Hep demez miyiz, “YERLİ MALI YURDUN MALI, HERKES ONU KULLANMALI” diye.

İşte ortada böyle bir söylem varken niye İTHAL? İşte bu sorunun cevabını verecek olan İTHAL ADAYI olan partilerin hem il hem de genel merkez yöneticileridir. Bu mesele yeni bir mesele değil. Her seçim döneminde yaşanır. Lakin bu seçimde hem İYİ Parti’de hem de CHP’de İTHAL ADAY olması Antalyalıları KIZDIRMIŞA benziyor.

İthal milletvekili bu şehirde her zaman SIKINTI yaratmıştır. Çünkü bu memleketin insanı YÖRÜKLER böyle DİKTE edilmeye, DAYATMAYA gelmez. Şimdi CHP ve İYİ Parti’nin Antalya’yı KALELERİ gibi görüp İTHAL ADAYLARI dayatması artık geçmişte kalmış bir SENARYODAN başka bir şey değil.

Soruyorum size, İYİ Parti’nin birinci sıradan İTHAL ADAY olarak dayatma bir şekilde insanların önüne koyduğu UĞUR POYRAZ’ı Antalya sokaklarında kaç kez gördünüz? Hatta KÖFTE-PİYAZ yerken göreniniz oldu mu POYRAZ’I. Sanırım bu soruların cevabı kocaman bir HAYIR olacaktır. Ama bir dakika; “Ben birkaç kez TELEVİZYONDA görmüştüm” diyenleri duyar gibiyim.

Adamın Antalya ile bağı olsa olsa yılda bir kez TATİL yaptığı günlerdir. O da BODRUM’a falan gitmezse tabi. Yoksa birkaç kez toplantılar için falan gelmişliği falan vardır. Bana dediler ki, “Adam Mardinli. Hemşehrilerine güveniyor.” Vallahi benimde tanıdığım Mardinliler var amma UĞUR POZRAZ’a destek vereceklerini hiç zannetmiyorum.



Hadi İYİ Parti ilk sırayı ÇANTADA KEKLİK görüp İTHAL ADAY gösterdi. Ya CHP’ye ne demeli? Tabi DENİZ BAYKALSIZ ilk seçimde böyle saçma sapan bir liste çıkartmak her babayiğidin harcı değildi ve onlar bu işi becerdi. Peki CHP ne yaptı? Ortakları İYİ Parti’yi sollamaları lazımdı ve onu yaptılar. CHP bir değil iki İTHAY ADAYA listesinden yer verdi. İttifakın o dayanılmaz cazibesine dayanamadı.

CHP’nin 4. sıradan Gelecek Partisi kontenjanından SERAP YAZICI ÖZBUDUN ve Saadet Partisi kontenjanından ŞERAFETTİN KILIÇ Antalyalı seçmenin önüne konuldu. İster oy verir ister vermezsiniz bilemem. Ancak CHP yönetiminin yaptığı, “BİZ NE DERESEK ONU SEÇECEKSİNİZ” mantığıdır. Yıllar öncesi KASABA siyasindeki gibi.

Böyle bir tabloda bu isimleri Antalyalılar kabul eder mi bilinmez.

Lakin AK Parti'ye oy veremeyecek olan İYİ Parti ve CHP’liler, ister istemez içlerinden gelmese de oy verirlerse seçimden sonra 'ELİM KIRILSAYDI' da vermesiydim diyebilirler. Lafın özüne bakacak olursak, Antalya'nın meselelerinden BİHABER, şehirle uzaktan yakından İLGİSİ olmayanların İTHAL ADAY olarak sunulması veya CEBREN DAYATILMASI başka manalara geliyor.

“Ey Antalyalılar; sizden bir numara olmayacağını gördük. Bu yüzden İTHAL ADAYA başvurduk” diyebilirler mi? Demelerine gerek yok zaten bu denmiş., Hem de YÖRÜKLERE okkalı HAKARET edilerek. Bu AYIP DA hepimize yeter, pardon HEPİNİZE!

BU İŞ BIKTIRDI

Antalya’nın LÜKS VİLLALARI ile meşhur DÖŞEMEALTI ilçesinde yıllardır kangren olan MOLOZ meselesi tekrar gündeme geldi. Artık bu iş haddini aşmış durumda. Yer Osman Gazi Caddesi. İlçe belediye binasına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta. Önüne gelen MOLOZLARI bu caddeye döküyor. Ayıp olmasın diye de ÇUVALLARA koyuyorlar!



Tabi bunlar yapılırken genelde gece geç saatler tercih ediliyormuş. O bölgede oturan vatandaşlar ise hem MOLOZLARDAN hem de MUHATAP bulamamaktan dertli. Şu mübarek günde evini barkını yenileten VİLLA SAHİPLERİ; Allah aşkına ÇER ÇÖPÜNÜZÜ niye belediyenin gösterdiği yere dökmezsiniz de yol kenarına dökersiniz?

Hadi düşüncesiz ve çevre düşmanı vatandaş bunu böyle yaptı. Belediyeler siz ne işe yararsınız? Zabıtanız yok mu? En azından o bölgeyi bir kamera koyup caydırıcı olabilirsiniz.

Ama kimsenin amacı üzüm yemek olmayınca sürekli BAĞCI dayak yiyor. Yapmayın, önleminizi alın ve şu kronik sorunu kökten çözün. Çünkü bu mesele BIKTIRDIIIIII!