İSTİSMARCILAR

Düğün, nişan veya başka sevinçli günlerinizde kız bebeklerinize gelinlik giydirmeyin arkadaşlar. İlerleyen zamanlarda birileri bunu başka yerlere çekebilir.

***

Beni bilenler bilir. İnsanlarımızın iradelerini birilerine teslim etmesine, tarikat ve cemaatlere katılmalarına karşıyım. Benim bu görüşüme karşı olanlar da var. Olsun. Ben yine de karşıyım.

***

Çünkü; olay bir noktadan sonra başka yerlere evirilebiliyor. Bunun üzücü, acı birçok örneğini hepimiz gördük. Duyduk. Kimimiz de yaşadı. Tarikat ve cemaatlerin bütünleştirici rol oynadığına inananlardan değilim. Aksine ayrıştırıp, kutuplaştırdıklarına inanıyorum.

***

X tarikat mensubu ile konuşuyorum Y tarikatını kötülüyor. Y tarikat mensubu ile konuşuyorum X tarikatını kötülüyor. Kötülemekten öte; birbirlerinin inançlarını sorgulayarak diğer cemaat veya tarikatın ibadetlerinin geçersizliğine bile hükmet me yetkisini buluyorlar kendilerinde.

***

Gelelim konumuza. Yaklaşık bir haftadır ülkemiz 6 yaşında bir bebeğin evlendirildiği iddiası ile çalkalanıyor. Ben bu iddiaya inanmıyorum. 6 yaşındaki bir bebeğin öz annesi, babası tarafından evlendirildiğine, 20 küsur yaşındaki bir kimsenin de o bebeği eş olarak kabul ettiğine ve de çevrelerindeki insanların böyle bir olay karşısında sessiz kalabileceğine ise hiç inanmıyorum.

***

Vicdanen kabul etmesem de; o kız 15-16 yaşlarında evlendirilmiş olabilir. Buna inanırım. Ancak burada da unutmamamız gereken bir şey var. 16 yaşını doldurmayan hiçbir birey yasalarımıza göre evlenemez. 16 yaşını dolduran hakim kararı ile, 17 yaşını dolduran ebeveynin imzalı rızası ile, 18 yaşını dolduran ise kendi rızası ile evlenebilir.

***

Malumunuz olay henüz yargıya yeni intikal etti ve iddianame mahkemece yeni kabul edildi ve hiç duruşma olmadı. Hal böyle iken bir takım siyasi partilerin önde gelen isimleri ve fonladıkları medya koro halinde 6 yaşındaki bir bebeğin evlendirildiği iddiasını gerçekmiş lanse ediyorlar.

***

Halkı sokağa çağırıp, hükümeti ve yargıyı eleştiriyorlar. Kendilerini hakim yerine koyup, yargılama yapmadan hüküm veriyorlar. Bre istismarcılar! Verdiğiniz hüküm doğru olsa bile, yaşanan olayı hükümetle, Müslümanlarla özdeşleştirmek nedir yahu?

***

Tarikat ve cemaatleri AK Parti mi kurdu? İslamiyet tarikatlardan mı oluşuyor. Tarikat mensubu olmadan da dini vecibelerini yerine getirenler Müslüman değil mi? Nedir bu İslam’a ve Müslümanlara karşı olan husumetiniz?

***

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…