İSTİKRARIN ADI ALANYASPOR

Süper Lig'de namağlup tek takım olarak mücadele veren Alanyaspor, kadrosuyla da istikrarın adresi oldu. Pek çok takımın sakat ve cezalı oyuncuları sebebiyle sorun yaşayan Süper Lig'de Alanyaspor, bu konuda fark yaratmayı başardı

Süper Lig lideri Alanyaspor, performansı alkış alırken, futbolcuların ortaya koyduğu istikrar da dikkat çekiyor. 10 haftanın geride kaldığı Süper Lig'de 1 maçı eksik olan Antalya ekibi, 23 puanla zirveyi korurken, rakiplerinin aksine sezon boyunca sakatlık sorunu henüz baş ağrıtacak seviyeye ulaşmadı.

Geride kalan haftalarda hiçbir futbolcusu cezalı duruma düşmeyen Turuncu-Yeşillilerde, ideal kadroda yer alan sadece Efecan Karaca  1 maç kaçırdı. A Milli Takımımızın Rusya ile oynadığı karşılaşmada sakatlanarak Galatasaray maçını kaçıran deneyimli futbolcu, diğer tüm karşılaşmalarda formasını terletmeyi başardı.

BABACAR 1 MAÇ KAÇIRDI

Alanyaspor'da forvet oyuncusu Adam Bareiro'nun alternatifi olarak görev beklediği dönemde Khouma Babacar da sakatlığı gerekçesiyle Trabzonspor maçını kaçırdı. 9. haftada oynanan Antalyaspor maçına kadar hamle oyuncusu olarak değerlendirilen Senegalli futbolcu, Kırmızı-Beyazlılarla oynanan karşılaşmayla birlikte ilk 11'deki yerini almayı başardı.

UFUK CEYLAN 3 HAFTADIR YOK

Alanyaspor, 10 haftada kadro sıkıntısı yaşamazken, Jose Marafona'nın alternatifi olarak görev alan yedek kaleci Ufuk Ceylan, 3 haftadır kadroda yer alamıyor. Turuncu-Yeşillilerde Ufuk Ceylan ile birlikte ismi açıklanmayan yedek bir futbolcu da koronavirüse yakalandığı için Antalyaspor ve Konyaspor mücadelelerinin kadrosunda yer alamadı.

KORAY GEÇGEL