İSTİKRAR

Sürekli siyah ve beyaz kadar farklıyız. Sezon basında iyi başlayıp sonrasında haftalarca kazanamamak. Dünya kupası arasına gitmeden önce ligin en iyi futbolunu oynayan takımken dönüşte diplerde geri geldik.

***

Sadece haftalar bazında değil maç içinde de istikrarsız sürekli değişken bir oyunumuz var. Ankaragücü maçında maça iyi başlayıp sonrasında hiçbir şey oynayamamak, bir sonraki maçta Başakşehir maçında yokları oynamak ise anlamsız, manasız ve sinir bozucu…

***

Nuri hoca araya girmeden formunu nasıl yakaladıysa dönüşte bir o kadar formsuz geri döndü. Ankaragücü maçında yaptığı her değişiklikle takım daha da geriye gitmeye başladı. Başakşehir maçında ki ilk 11 ise bana göre tam bir felaket…

***

Daha önce Boffin konusunda da Nuri hocaya seslenmiştim. “Hocam bazı oyunculara olan bağlılığın ya da inadın başımıza iş açacak” diye; şimdi yine aynı duruma geldik. Gökdeniz ve Ömer Toprak inadı takımı geriye götürdüğü gibi bu futbolcuları kazanmak yerine onları da mental olarak geriye götürüyor.

***

Haji Wright’ın Dünya kupasından fizik ya da mental olarak yorgun dönmesi de gol yollarında bizi tamamen kitlemiş durumdayken kanat tercihleri çok daha önemli hale geliyor.

Ghacha’nın sol kanada çekilmesi, Gökdeniz’in ısrarla oynatılması takımın bütün oyun sistemini bozuyor ve sahada bozulan sistem tribünlerin ayarını bozuyor. Uzun süredir Antalya’da yaşamadığımız bir durumun içinde kendimizi bulduk. Tribünler bir futbolcuya dışarı diye bağırmaya başladı.

***

Bu tercihlerin ve sonuçlarının ne takıma ne taraftarlara olumlu sonucu olmaz. Bir an önce toparlanmak zorundayız. Lig zor takımlar denk ve kuvvetli önümüzde oldukça zor bir fikstür bizi bekliyor. Artık geçen sezonun ve kişisel bağlılıkların etkisinden çıkılması gerekiyor. Fernando’ysa Fernando, Adriano’ysa Adriano, Mustafa Erdilman’sa Mustafa sahada gerçekten katkı verecek bir takım seçiminin yapılması gerekiyor. Başka konular bu seçime etken olmamalı…!

***

Ayrıca bu hafta sakat ve cezalılardan zorlanırken Mustafa Erdilman tercih edilmiş olsaydı, maç kaybedilse dahi kimse neden oynadı diye eleştiremezdi. Biz bu zamanlarda bu oyuncuları kazanmayacaksak ne zaman oynatıp kazanacağız.

SON SÖZ

Acil toparlanıp istikrarı yakalamamız gerekiyor. Bir iyi bir kötü istikrarsız oyunla bu sezon çok çile çekeriz.