İSTERSENİZ SABAHA KADAR OYNAYIN

Alanyaspor İstanbul'da Fenerbahçe'yi 1-2 ile geçerek 3 puanı aldı. Avaziem'in yokluğunda Fatih'i stopere çeken Bülent Hoca, orta saha da ise Novais'e şans verdi. Tamamen defansif bir anlayışla sahaya yayılan temsilcimiz ilk yarı maçı 0-0'da tutmayı başardı. İlk yarı boyunca tek bir isabetli şut çekemeyerek adeta orta sahayı geçemedik. Alanyaspor taraftarının heyecanlandığı en ufak bir an bile olmadı. Savunmada ise Fatih, Milunovic ve kaleci Serkan mükemmel bir 45 dakika geçirdiler. Fenerbahçe'nin tek kale oynadığı dakikalar boyunca onlara da gol bulabilecekleri çok az şans verdik. O anlarda da Serkan güzel kurtarışlar yaptı.

***

İkinci yarı başlayınca Bülent Hoca'nın dakika 80'e kadar oyuncu değiştirmeyeceğini ve golsüz skoru korumaya çalışacağını düşünmüştük. İkinci devre de yine Fenerbahçe'nin baskılı oyunu ile başladı. Dakika 75'e kadar Fenerbahçe bir kaç etkisiz şut dışında savunmayı geçemedi. 71. dakikada ise Fenerbahçe 3 değişiklik birden yaptı. Gustavo'yu stopere çeken Pereira orta sahayı da tamamen değiştirdi. Nasıl bir mantıkla yapıldı bilemiyoruz ama çok yanlış bir tercihti. Hiç ileri çıkamayan Alanyaspor, bu dakikadan sonra ileri çıkmaya topu tutmaya başladı. Bunu gören Bülent Korkmaz Efkan'ı oyuna alarak takımı cesaretlendirdi. 75'te Juanfran'ın muhteşem derin pasında Efecan çıkardı ve Emre topu ağlara yolladı. Gustavo'nun Emre'yi kaçırması Pereira'nın değişikliklerinin ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Gol sonrası günün en iyi isimlerinden Milunovic'in hem çizgi hatası hemde Serdar'a rahat bir kafa vurdurması ile skora denge geldi.

***

Eşitlik sonrası yapılan değişiklikler sonrası Fenerbahçe yine kabus dolu anlar yaşamaya başladı. Alanyaspor'un baskı kurması sonrası Bülent Hoca yine değişiklikler yaparak adeta buraya kadar geldik bari kazanalım dedi. Son dakikalarda kornerden gelen bir golle de maçı kazandık.

***

3 puan çok iyi oldu ama ilk yarının tamamı ve ikinci yarının bazı kısımlarında kötü oyun beni düşündürdü. İleri çıkarken yapılan top kayıpları ile bir türlü topu ayağımızda tutamadık. Maç sonrası Bülent Korkmaz'da bu oyunu beklemediğini söyledi zaten. Fatih gibi bir istasyonun orta saha yerine stoper oynaması buna neden olmuş olabilir. Umarım bu duruma çalışılır ve önüne geçilir. İleride pres yapan takımlar bize zorluk çıkarır gibi duruyor.

***

Berbat başladığımız bir sezonun 10. haftasında 20 puanla ilk üçteyiz. Bülent Korkmaz'a ve futbolculara teşekkür ediyorum. Doğru isimleri bir kez daha bu şehirde buluşturan yönetimi de ayrıca bir kez daha kutluyorum...