İSTEDİĞİNİ ALDI

Devre arası transfer döneminin ardından kadro zenginliğini eline geçiren Nuri Şahin, Adana Demirspor karşısında da farklı arayışlara gitti. Karagümrük ve Yeni Malatyaspor maçlarını kazanan kadrolarda önemli değişiklik yapan Şahin, Adana Demirspor karşısında da sürpriz denebilecek tercihlerde bulundu. Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inden 4 değişikliğe giden Nuri Şahin'in, salı günü Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile oynanacak karşılaşmayı göz önünde bulundurduğunu tahmin etmek güç değil. Bu açıdan bakıldığında doğru bir hamlede bulunan Şahin'in, formayı teslim ettiği 4 futbolcu arasında Floranus dışında ilk devrede etkisiz görünen isim de yoktu.

Yeni trasferlerden Fernando'nun her geçen gün yükselen performansının yanında Admir Mehmedi'nin de kendi bölgesinde ilk 11'de çıktığı ilk maçta büyük ışık verdi. Takımını yönlendiren, kilit paslar atan ve öz güveni yüksek bir Mehmedi izledik. Ancak Ndao ve Adriano için ise biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu açık bir şekilde gördük.

Bu sezon evinde rakiplerine adeta cehennemi yaşatan Adana Demirspor karşısında Antalyaspor ilk yarıda başa baş mücadele verdi. Zaman zaman Adana Demirspor'un hızlı atakları karşısında sıkıntı yaşasa da rakibine net pozisyon şansı vermemesi, ilk yarı itibariyle Antalyaspor'un oyuna son derece konsantre olduğunu gösterdi. Özellikle Adana ekibinin yıldızı Mario Balotelli'ye özel önlem alındığı göze çarparken, İtalyan futbolcunun deyim yerindeyse nefes almasına izin verilmedi.

İkinci yarıda Adana Demirspor'un etkinliği nispeten artarken, Veysel Sarı'ının 68'de Vargas'ın şutunu çizgiden çıkarması dışında tehlike yaşanacak bir pozisyon da gelişmedi.

Sonuç itibariyle maçın başında galibiyeti isteyen Adana Demirspor, beraberliği hedefleyen ise Antalyaspor'du ve Kırmızı-Beyazlılar bunu elde etti. Dolayısıyla istediğini aldı ve gecenin kazançlı ekibi oldu. Gaziantep FK ile başlayan bu serüvende Antalyaspor, üst üste 5. maçını da kaybetmedi ve 9 puanı hanesine yazdırdı. Kümede kalma yarışı veren ekipler arasında en karlı takım oldu ve kafası her geçen gün daha da rahatlıyor.

Bu motivasyon ile salı günü oynanacak Türkiye Kupası maçında Trabzonspor'un işi hiç kolay olmayacak. Geçen sezonun finalisti yeniden aynı yolu takip edebilir.

GARİP SESSİZLİK

Çarşamba günü Gaziantep FK ile Antalyaspor U19 takımları arasında oynanan maçın ardından ciddi olaylar çıktı. Olaylarla ilgili ne bir sosyal medya paylaşımı olması ne de Gaziantep basınında bir haberin çıkması oldukça şaşırtıcıydı. Sadece Lider Gazete'nin yer verdiği olayların ardından 4. günü yaşıyoruz ve Antalyaspor Kulübü'nden bir açıklama ya da kınama gelmedi. Neden sessiz kalınıyor bilemiyorum. Kendilerine göre bir düşünceleri elbette vardır, ancak bu tip durumlar; genç oyuncuların kendilerini yalnız hissetmesine neden olup, hafızalarında kötü bir duygu olarak yer edinebilir. Duyduğumuz kadarıyla yaşananlar öyle basit bir kavga olayı da değil. Kırmızı-Beyazlı kafilenin, yaşananların ardından geceyi geçirmeyi planladığı Gaziantep'ten apar topar ayrılarak Adana'ya geçtiğini düşünürsek, durumun ciddiyetini daha net anlayabiliriz.