İŞTE TRANSFER HİKAYESİ

Bugüne kadar 12 transfer yapan Antalyaspor'da Başkan Aziz Çetin, bir futbolcunun nasıl imza aşamasına geldiğini anlattı. Çok sayıda menajerle iletişim halinde olan futbolculardan uzak durduğunu belirten Başkan Çetin, tüm konuların yönetim kurulunda tartışıldığını belirtti.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun açılmasına kısa bir süre kala Kale Çizgisi, Lider TV ekranlarında yeni sezonun startını verdi. Sezonun ilk programında Koray Geçgel'in konuğu Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin olurken, dikkat çekecek ifadelere yer verdi.

Transfer çalışmalarından yeni sezon hedeflerine kadar pek çok konu hakkında konuşan Başkan Çetin, transfer aşamasında menajerlerden uzak durmaya çalıştıklarını söyledi. Poli transferiyle örnekleme yapan Başkan Çetin, "Bir futbolcunun arkasında 20 tane menajer oluyor, hepsi de farklı farklı ücretler talep ediyor. Bizim ilgilendiğimiz futbolcularla ilgili 5 tane manejer ilgileniyorsa biz o oyuncudan soğuyoruz. Önemli olan bizim scout ekibimizin futbolcuyu bulması. Biz Poli transferine karar verdik ve 48 saat içerisinde bitti. Scout ekibimiz o bölge için 5 futbolcu çıkardı. Ersun Hoca ile ekibine gönderildi, Poli tercih edildi ve bitti. Transfer etmek istediğimiz bölge belirleniyor. Orası için öne çıkan futbolcular, Ersun Yanal ve ekibine gönderiliyor. Tercihe göre sıralandırılıyor ve transfer tamamlanıyor. Aytaç Altay burada benim bilgim dahilinde son görüşmeyi yapan kişidir. 'Kimsenin haberi olmuyor' deniyor, yönetim kurulunda bu konular tartışılıyor. Her şey şeffaftır" dedi.

"ANTALYASPOR TARİHİNİN EN İYİ ANLAŞMASI"

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, Bodrumspor ile yapılan alt yapı anlaşmasını, "Antalyaspor tarihinin en iyi anlaşmalarından birisi" sözleriyle özetledi. Başkan Çetin, "Ali Şafak Öztürk çok iyi bir Antalyasporludur. Hala 'Antalyaspor'a ne verebiliriz?' peşinde koşuyorlar. Bodrumspor ile alt yapı iş birliği anlaşması yaptık. 10 futbolcumuzun bonservisinin yüzde 50'sini Bodrumspor'a vereceğiz. Antalyaspor tarihinin yapılmış en iyi anlaşmalarından birisidir. Bunun karşılığında 1.5 milyon Euro ödeme yapılacak ve 1.5 milyon Euro mahsuplaşma olacak. Giden oyuncuların 3 milyon TL'lik maaşları da Bodrumspor tarafından ödenecek. Antalyaspor lehine 34 milyon TL civarında yapılan bir anlaşmadır. Bu anlaşmaya imza atan Ali Şafak Öztürk'e teşekkür ediyorum" dedi.

SEDAT KARABÜK ÖVGÜSÜ

Bodrumspor ile yapılan alt yapı anlaşması kapsamında Sedat Karabük'ün de her iki takım ile birlikte çalışacak olmasını da değerlendiren Başkan Çetin, "Biz alt yapı iş birliği anlaşmasını Serik Belediyespor ile yapsaydık, Sedat Karabük Serik'e gidip gelmeyecek miydi? Fehtiyespor ile çalışsaydık, oraya gönderdiğimiz oyuncuları takip etmeyecek miydi? Camiayı bulandırmak adına Ali Şafak Öztürk'ü sevmeyen görünen güruhun eleştirecek bir şey bulamadığı zaman kulübün altını oyma anlamında yapılan değişik söylemler oluyor. Sedat Hoca, Türk futbolunun değeridir. Onunla beraber olduğumuz için çok şanslıyız. Mali yükünün çoğunluğunu Bodrumspor aldı ama mesaisinin çoğu da Antalyaspor'da geçecek" sözlerini kullandı.

2 FUTBOLCU İÇİN 1 MİLYON 600 BİN EURO

Transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Başkan Çetin, Houssam Ghacha'nın takım arkadaşları Ahmed Kendouci ve Mohamed El Amine Amoura ilgilendiklerini, ancak transferin mümkün olmadığını belirtti. Risk almak istemediklerini ve iki futbolcu için düşük bonservis teklif ettiklerini belirten Çetin, "Amoura ilk milli maçında 4 gol attı, Fransa'dan başka talipleri çıktı. İki futbolcu için bizden 1 milyon 600 bin Euro istediler, biz de o topa girmek istemedik. Ghacha'yı transfer ettikten sonra onlar da gelmek istedi. Ödemelerle ilgili Es Setif kulübüyle sorunları vardı. 'Bonservissiz gelecekseniz olur' dedik. Kulüplerine ihtar çekmişlerdi, son gün Es Setif ödemeyi yaptı" diye konuştu.

SVEN İLE YOLLAR AYRILDI

Almanya 5. Lig takımlarından RSV Meinerzhagen'den transfer edilen Sven Wurm ve Alessandro Tomasello hakkında konuşan Başkan Çetin, "Sven ile yollarımızı ayırdık. Yolları ayırırken, tek kuruş para vermedik. Tomasello ile ilgili olarak da son kararı Ersun Yanal verecek" diye belirtti.

TÜRKİYE KUPASI'NI İSTİYOR

Geçen sezon Türkiye Kupası'nda finale kadar yükseldiklerini hatırlatan Başkan Çetin, "Bu sezon da en az finali hedefliyoruz. Bu doğal bir hedeftir. Bunun altı başarısızlık olur. İnşallah kupayı alan taraf biz oluruz" sözlerine yer verdi.

GÖZÜ SÜPER KUPA'DA

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin Beşiktaş ile oynayacakları Süper Kupa maçını ise kazanmayı çok istediklerini belirtti. Çetin, “Antalya şehrine bir kupa çok yakışır. Süper Kupa daha çok yakışır. Hedefimiz kupayı almak’’ ifadelerini kullandı.