İŞTE SEÇİM SENARYOLARI

Henüz resmi bir başkan adayının çıkmadığı Antalyaspor'daki seçim sürecinde bazı olasılıklar öne çıkıyor. Salı günü yapılması planlanan seçimin bu kez ertelenmeyeceği, ortaya bir yapılanmanın çıkmaması halinde geçici bir yönetimin oluşturulabileceği kulislerde konuşulan konuların başında yer aldı.

Öztürk ailesinin istifasıyla başlayan, geçici Başkan Emin Hesapçıoğlu ve 7 yönetim kurulu üyesinin istifasıyla devam eden Antalyaspor'da salı günü yapılması planlanan olağanüstü genel kurul öncesi bazı seçim senaryoları öne çıkıyor.Antalyaspor'da 9 Şubat'ta yapılması planlanan, ancak başkan adayı çıkmadığı için 23 Şubat'ın tarih olarak gösterildiği olağanüstü genel kurulun bu kez ertelenmesi beklenmiyor. Henüz resmi bir başkan adayının çıkmaması ve yönetim kurulu listesinin oluşturulamamasına karşın, seçimin bu kez mutlaka yapılması planlanıyor.

ERTELENİRSE...

Başkan Emin Hesapçıoğlu ve 7 yönetim kurulu üyesinin istifasıyla birlikte erteleme olasılığının önü büyük ölçüde kapandı. Salı günü yapılacak genel kurulda; çoğunluk sağlanamaz, bir aday çıkmaz ya da divan kurulu oluşturulamazsa seçim ertelenebilir. Ancak çoğunluk sağlanır ve divan kurulu oluşturulursa erteleme olasılığı ortadan kalkacak ve bu kez yöneticilerin de istifasıyla birlikte kulübü götürebilecek bir yönetim kurulu kalmadığı için Ticaret İl Müdürlüğü'nün atayacağı bir ekibin görevlendirilmesi gündeme gelecek.

YILMAZ SICAK BAKMIYOR

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz, daha önce erteleme yapılan seçim için yeni bir tarihin belirlenmesine sıcak bakmıyor. Antalyaspor Kulübü'nün hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran organların başkanı olduğu için Mustafa Yılmaz'ın katılımıyla çoğunluk sağlanması ve seçimin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

GEÇİCİ YÖNETİM

Şov amacıyla seçime katılabilecek isimlerin önünün kapatılması ve atama ile bir yönetim kurulunun oluşturulması durumuna karşı Mustafa Yılmaz önderliğinde geçici bir yönetimin oluşturabileceği, gelen isimlerin de en az 15 gün sonrası için seçim kararı alabilmesi de senaryolardan birisi...

ASIL SORUN BAŞKAN

Kırmızı-Beyazlılarda seçim öncesi asıl sorun olarak ise başkan adayının çıkmaması gösteriliyor. Yeterli yönetim kurulu üyelerinin bulunabileceği, ancak büyük eleştirilere maruz kalan Öztürk ailesinin ardından yeni bir başkanın göreve gelme konusunda sorun yaşandığı da kulislerde konuşulan detaylar arasında yer alıyor.

GERİ DÖN ÇAĞRISI OLABİLİR

Öztürk ailesinin isitfasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesinin ardından henüz adayın çıkmaması sebebiyle camianın 'geri dön' çağrısı yapacağı da dedikodular arasında yerini aldı. Ancak gelen bilgilere göre Öztürk ailesinin yeniden göreve gelmesi mümkün değil.

KORAY GEÇGEL