'SUS' KURŞUNU

Elmalı Belediye Başkanı İYİ Partili Halil Öztürk'ün, şoförünün eşiyle yaşadığı iddia edilen aşka ilişkin, sır perdesi aralanıyor. Mahkeme dosyasına giren HTS kayıtlarına göre, Başkan Öztürk’ün kullandığı telefon ile Sümeyra Tilki’ye ait telefonla, “3 bin 476 saniye” süren, 18 ayrı görüşme yapıldığı ortaya çıktı. HTS kayıtlarının Elmalı Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etmesi üzerine, Ahmet Tilki önceki akşam silahlı saldırıya uğradı ve bacağından yaralandı. Lider Gazete’nin ortaya çıkardığı olayda, üzerine 9 el ateş açılan Ahmet Tilki, "Bana saldıranlar en kısa sürede yakalanmalı. Yoksa her an öldürülebilirim" dedi.

Elmalı’da yaşanan ve ilk olarak Lider Gazete yazarı İbrahim Okumamış’ın ortaya çıkardığı İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün makam şoförü Ahmet Tilki’nin eşi Sümeyra Tilki arasında yaşanan ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’ olayında sır perdesi aralanıyor.

MAKAM ŞOFÖRÜNÜN EŞİ İLE...

39 yaşındaki Ahmet Tilki, şoförlüğünü yaptığı Başkan Halil Öztürk’ün, eşi Sümeyra Tilki'yle (31) yasak aşk yaşadıklarını ileri sürüp, noter kanalıyla gönderdiği ihbarname ile “Başkan nikâhımızı kıydı, beni makam şoförü yaptı. Bir süre sonra karımla birlikte olduğunu anladım” diyerek geçen yıl istifa etmişti. Ahmet Tilki'nin eşi Sümeyra Tilki ile uygunsuz görüntü paylaşımı ve WhatsApp yazışmaları ortaya çıkmış olay medyada geniş yer bulmuştu.

ÖZTÜRK ‘KOMPLO’ DEMİŞTİ

Aşk skandalının baş kahramanlarından Öztürk, Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı başvuru ile olayı inkar etmiş ve olayın komplo olduğunu ileri sürmüştü. Sorulara cevap vermek yerine olayın komplo ve kumpas olduğunu iddia eden Öztürk, bunu sadece iddiada bırakıp kumpasın kim veya kimler tarafından kurulmaya çalışıldığını hala ortaya koymadı. Başkan Halil Öztürk, avukatı aracılığı ile Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, ‘İftira, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, hakaret’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın bu soruşturması ise aradan geçen bir yıla yakın süreden beri halen devam ediyor.

İLK BAŞVURUYA RET KARARI

Skandalın diğer kahramanı Sümeyra Tilki’de ilk olarak olayı inkar etmiş, sonrasında ise ikilinin mesajlaşmaları ortaya çıkınca çark etmişti. Bunun üzerine de Sümeyra Tilki, eşi Ahmet Tilki hakkında Elmalı Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu. Savcılığın incelemesi sonunda 'Bilişim sistemine hukuku aykırı girme ve orada kalma' suçlamayla ilgili 'Kovuşturmaya yer olmadığına dair' karar verilmişti.

ELMALI’DA ÖZEL BULUŞMA

Belediye Başkanı Halil Öztürk'ün, yasak aşk yaşadığı iddia edilen Sümeyra Tilki'yle buluştuğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de o dönem ortaya çıkmıştı. 2 Haziran'da çekilen görüntülerde, buluşma adresine önce Öztürk'ün kendi özel aracıyla geldiği, ardından WhatsApp'tan konum attığı öne sürülen Sümeyra Tilki'nin taksiyle geldiği görülmüştü.

KARŞILIKLI İKİ DAVA AÇILDI

Bir taraftan skandal diğer taraftan olayın kahramanlarının inkar politikaları, Ahmet Tilki ve eşi Sümeyra Tilki’nin açtığı karşılıklı boşanma davaları. Baş döndüren ancak derinden giden Cumhuriyet Savcılığı’nın açtığı soruşturmalar devam ederken şok gelişmeler peş peşe yaşandı. Önce Sümeyra Tilki’nin eşi ile ‘Şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle açtığı boşanma davası görülürken Ahmet Tilki’nin elindeki görüntülerle ‘Aldatma nedeniyle boşanma davası’ ile karşılık vermesi olaylarla her gün yeni bir gelişmenin yaşanmasına yol açtı.

KAYITLARDAN KORKTU

Olayla ilgili Elmalı Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken Öztürk ve avukatının, yazışma ve görüşmelerin yapıldığı telefona ait hattın HTS kayıtlarının incelenmemesini talep etmesi kafaları karıştırdı. Başkan Öztürk’ün bu çekincesine karşılık bu kez Ahmet Tilki ve avukatından yeni bir hamle geldi. Tilki’nin avukatı Erdal Yiğit, boşanma davası için Sümeyra Tilki’nin telefonuna ait HTS kayıtlarının istenilmesi için mahkemeden talepte bulundu. Ne olduysa kabul gören bu talepten sonra oldu.

Avukat Erdal Yiğit’in talebi üzerine boşanma davası için istenen HTS kayıtları bir süre önce Elmalı’ya ulaştı. Skandal aşkta kimin doğru kimin yalan söylediği ise HTS kayıtları ile ortaya döküldü. Skandalın başından beri olayı inkar eden Elmalı’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün makam şoförü Ahmet Tilki’nin eşi Sümeyra Tilki ile telefondaki görüşmeleri gün gün, saat saat, adres ve mevki olarak tek tek tespit edildi.

3 BİN 476 SANİYE GÖRÜŞTÜ

Mahkeme dosyasına giren HTS kayıtlarına göre Başkan Öztürk’ün kullandığı ve Nil Tarım Turizm İnşaatü Ltd’ye ait telefon ile Sümeyra Tilki’ye ait telefonla 1 Ocak 2020’den 11 Temmuz 2020 tarihine kadar toplam 3 bin 476 saniye süren 18 görüşme yapıldı. Başkan Öztürk’ün Sümeyra Tilki’nin konum paylaşarak 2 Haziran'da buluştukları adrese ait HTS kayıtları da olayın gerçekliliğini gösteren başka bir belge oldu. Kamera kayıtlarına da yansıyan buluşma yerine önce Öztürk'ün kendi özel aracıyla geldiği, ardından WhatsApp'tan konum attığı öne sürülen Sümeyra Tilki'nin taksiyle geldiği görülmüştü. İkiliye ait telefonların HTS kayıtlarına göre bulaşmanın gerçekleştiği tarihte Başkan Öztürk’ün Antalya’ya göreve gönderdiği makam şoförü Ahmet Tilki’yi aradığı, ardından da Sümeyra Tilki’nin eşini aradığı ortaya çıktı. Olayın gerçekleştiği 1-2 Haziran 2020 gününde ise Sümeyra Tilki’nin Başkan Öztürk ile 600 saniye görüşme yapması dikkat çekti.

SAVCININ KARARI BEKLENİYOR

HTS kayıtlarının boşanma davasına ait dosyaya girmesinden sonra mağdur makam şoförü Ahmet Tilki’nin avukatı Erdal Yiğit’ten ikinci bir hamle geldi. Bir yıla yakındır devam savcılık soruşturmasının hızlandırılıp nihayete erdirilmesi için Yiğit, HTS kayıtlarını Elmalı Cumhuriyet Savcılığı’na vererek, müvekkili Ahmet Tilki’nin olayın tek mağduru olduğunu ve Başkan Öztürk’ün yaptığı suç duyurusu hakkında ‘Kovuşturmaya yer olmadığı kararı’ verilmesini talep etti. Savcının vereceği karar ile yeni gelişmeler yaşanacağı ifade ediliyor.

KANLI PUSU KURDULAR

İşte ne olduysa bu saatten sonra oldu. HTS kayıtlarının Elmalı Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etmesi üzerine olayın baş kahramanlarından Ahmet Tilki önceki akşam silahlı saldırıya uğradı ve ayağından yaralandı. Tilki, verdiği ifadesinde, husumetli olduğu Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve boşanma aşamasında olduğu eşinin ailesinden şüphelendiğini belirterek, saldırının bu şahıslar tarafından yapılmış olabileceğini söyledi. Tilki’nin ifadesi üzerine Başkan Halil Öztürk ve Sümeyra Tilki ile birlikte ailesinin de şüpheli olarak ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

TİLKİ LİDER’E KONUŞTU

Eşinin kendisini belediye başkanı ile aldattığını ileri sürüp noter kanalı ile iş akdini fesih edip skandalın aşk hikayesinin ortaya çıkmasını sağlayan Ahmet Tilki, olayın başından beri medyada yer almasını sağlayan Lider Gazete’ye konuştu. Ameliyattan çıkar çıkmaz yazarımız İbrahim Okumamış ile görüşen Tilki, “Ben yaşananlar için adalet önünde hakkımı ararken birileri rahatsız oldu. Dediklerimin iftira olduğunu söyleyenleri HTS kayıtları yalanladı, bazılarının telaşı arttı. HTS kayıtları geldikten sonra baskılar arttı. Sırf beni susturmak ve davamdan vazgeçirmek için bana böyle bir kanlı pusu kurdular. Kim olduklarını görmedim ama olayların gelişimine baktığımız zaman kimler olduğunu kestirmek hiçte zor değil. Şüphelendiğim isimleri ifademde tek tek anlattım. Hasımlarım belli. Bana saldıranlar en kısa sürede yakalanmalı. Yoksa her an öldürülebilirim" dedi.