İŞTE ALANYASPOR BU!

Süper Lig’deki en kötü sezonunu geçiren Alanyaspor, yine sürpriz denilebilecek bir galibiyetle güzel bir 3 puan aldı. Başlıkta neden böyle bir şey dedim çünkü en kötü sezonumuzda bile ligin iyi takımlarından puan alıyor, zaman zaman da olsa göze güzel gelen futbol oynayabiliyoruz. Dün akşam da öyle günlerden birisiydi. 

Öncelikle taraftar bu maça güzel hazırlandı. Maç öncesi takım otobüsüne yapılan meşaleli karşılama futbolculara da özgüven vermiştir. 

Maça da tam olarak istediğimiz gibi başladık. Fatih Tekke’nin İstanbulspor’la da en iyi yaptığı topu rakibe verip kontra atak golü ile maç kazanma stratejisi Trabzonspor gibi takımlara karşı hep işliyor, yine işledi. Topla sadece yüzde 36 oynadığımız maçın henüz 8. dakikasında bir kanat organizasyonu ile golü bulduk. Erken gol bulan bir Alanyaspor bu ligin en tehlikeli takımıdır. Trabzonspor da bildiğiniz üzere devre arası Bakasetas ve Abdülkadir gibi iki yaratıcı oyuncusunu kaybetti. Onachu da olmayınca hücumda sınıfta kaldıkları bir maç oynadılar. Gelmeyen gol, bordo mavili ekibi strese soktu ve Uğurcan ile savunmanın ortaklaşa hatası sonrası ikinci golü bulduk. 2-0 bizim için maçın bittiği anlamına geliyordu. İyice savunmayı bırakan Trabzonspor kalesinde üçü de gördü ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 

Alanyspor kapanan takımlara karşı kötü, hücum oynayan takımlara karşı iyi. Bu senenin en önemli göstergesi bu gibi duruyor. Bu galibiyet ligde kalmak için büyük bir adım oldu ama ipleri salmamak lazım. Önümüzde daha zor maçlar var. Özellikle düşme hattındaki takımlara karşı da şu beraberlik işini bırakıp kazanmamız gerek. Ben her şeye rağmen takıma inanıyorum. Bir şekilde ligde kalacağız gibi duruyor. Neticede son 8 maçta sadece bir kez yenildik.