İSTANBUL MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 44 GÖZALTI!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında 15 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi, 44 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görevde olan 4 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 7 astsubay, 2 kapatılan askeri okul öğrencisi ve 5 sivil şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekiplerince İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 8 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürüyor.

DİĞER SORUŞTURMADA 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik ankesör soruşturması da devam ediyor. Soruşturma kapsamında, örgütsel iletişim modeli olan ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık olarak aranan ve ayrıca aynı ankesörlü kart ile arandığı tespit edilen ve örgütsel mensubiyetlerine dair itirafçı beyanı gibi deliller bulunan şüpheliler tespit edildi.

Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığında görevli 1 subay, 1 astsubay, 1 uzman çavuş, emekli 1 askeri personel ile ihraç edilen 9 eski askeri personel, 36 eski askeri okul öğrencisi ile hakkında elde edilen itirafçı beyanlarından belirlenen 3 sivil sözde sorumlu olmak üzere toplam 52 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli 6 farklı ilde, bu sabah gerçekleştirilen operasyonda 36 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin aranmasına devam ediliyor.

HABER MERKEZİ