İSTANBUL'DAN VAN'A PEDAL ÇEVİRİYOR!
Ailesi bisiklet turu için 22 kez Türkiye'ye gelen İsviçreli Jonas Wüst (31), kız arkadaşı Sarah Vonaesch (28) ve iş arkadaşı Danila Wüest (30) ile İstanbul'dan Van'a pedal çeviriyor.

Ailesi bisiklet turu için 22 kez Türkiye'ye gelen İsviçreli Jonas Wüst (31), kız arkadaşı Sarah Vonaesch (28) ve iş arkadaşı Danila Wüest (30) ile İstanbul'dan Van'a pedal çeviriyor.
İsviçre'nin Luzern şehrinde bir psikoterapi merkezine çalışan Jonas Wüst, kız arkadaşı öğretmen Sarah Vonaesch ve iş arkadaşı Danila Wüest ile 2 yıl önce Türkiye'yi batısından doğusuna kadar bisikletle dolaşmaya karar verdi ancak bunu pandemi nedeniyle gerçekleştiremedi. Bu yıl da devam eden pandemiye rağmen Wüst, Vonaesch ve Wüest, bisikletlerini de alarak uçakla 17 Nisan'da İstanbul'a geldi. Buradan yola çıkan üç arkadaş, kuş gözlemi yapmak için önce Yalova'ya geçti. Oradan sıra ile Kuş Gölü, Uluabat Gölü, Gölü ve İznik Gölü'nü gezen üç arkadaş, Bursa üzerinden Manisa'ya geçerek Marmara Gölü'nü dolaştıktan sonra İzmir üzerinden Efes Antik Kenti'ne ulaştı. Aydın ve Muğla sınırları içindeki Bafa Gölü'nü gezen üç arkadaş burada kamp yaptı. Daha sonra Köyceğiz'e geçen arkadaşlar Dalyan'ı gezdi. Fethiye üzerinden Kaş'a geçerek Patara Antik Kenti'ni ve buradaki sulak alanı gören üç arkadaş, Kaş'tan Demre'ye geçerek Çayağzı Limanı'nı ve Demre'deki Noel Baba Kuş Cenneti'ni gezip, oradan da Kumluca ilçesindeki Olympos Antik Kenti'ne doğru yola çıktı.
'WÜST: VAN'A KADAR GİDECEĞİZ''
Türkiye gezileriyle ilgili Jonas Wüst, şunları söyledi:
"Bisikletle Türkiye turu bana ailemden geçen bir hastalık, diyebiliriz. Benim annem ve babam tam 22 kez bisikletle Türkiye'yi gezdi. Bisikletle adım adım Türkiye'yi gezdiler. Ben de onlar Türkiye'deyken 5 kez Türkiye'ye geldim. 3 kez Geyikbayırı'nda kaya tırmanışı yaptım. Bir kez de Silifke'de annem ve babamla buluştum. Bu kez kız arkadaşımı ve iş arkadaşımı bisikletle Türkiye gezisine ikna ettim. Ancak pandemi plan değişikliği yapmamıza neden oldu. Ben ve kız arkadaşım 3 ay Türkiye'de gezeceğiz. İş arkadaşım Daniela Wüest 2 ay bizimle olacak. Birlikte Konya, Aksaray, Kapadokya ve Tuz Gölü'nü gezeceğiz. Oradan Van'a kadar gideceğiz. Oradan Gürcistan'a geçebiliriz. Otobüsle İstanbul'a dönerek Bulgaristan üzerinden ülkemize dönebiliriz. Planımızı Kapadokya sonrası kararlaştıracağız" dedi.
'TÜRKİYE'NİN GÖNÜLLÜ TANITIM ELÇİSİYİZ'
Şu ana kadar 1300 kilometre yol yaptıklarını anlatan Jonas Wüst, şöyle devam etti:
"Bunun 130 kilometresi tırmanış. Toplam Türkiye'de 3500-4000 kilometre yol yapma planımız var. Günde 30-90 kilometre arasında yol yapıyoruz. Yolda bir pelikan göçüne rastladık. Göllerde kuş sürülerini gördük. İzmir civarında flamingoları fotoğrafladık. Bu gezimizdeki en büyük amaç, doğayı gözlemlemek, özgür olarak kamp yapmak. Türkiye'nin doğasını, kültürünü, tarihini, insanlarını tanımak. Ailemin Türkiye hakkında anlattıklarını yerinde görmek. Ailemin anlattığı konuksever, yardımsever, cana yakın Türk insanını yakından tanımak. Hayvanları, kuşları, kuşların yaşam alanını görmek. Ancak arkadaşlarımla şu ana kadar yaşadıklarımızla şunu söyleyebiliriz. Artık Türkiye'nin birer gönüllü tanıtım elçisiyiz. Türk insanının tanıtım elçisiyiz. Bu kadar cana yakın, ekmeğini sizinle paylaşan dünyada başka bir ülke insanı yok. Türkiye çok güvenli bir ülke. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Pandemi nedeniyle sakinlik hakim. Hep birlikte yine geleceğiz Türkiye'ye."
DHA
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz