İSTANBUL'A DAHA EŞİT

Her sene pek çok kez gördüğümüz Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Anadolu kulüpleri ile İstanbul takımlarına karşı eşit mesafede durmaması ya da duramaması bu sezon da aynı hızla devam ediyor. 4 Kasım tarihli spor sayfamızda görsellerle birlikte Antalyaspor'a karşı verilen cezaların adaletsizliğini gündeme getirmiştik. Bu kez Antalyaspor Kulübü de benzer bir yolu kullanarak, kendilerine verilen cezalar ile İstanbul ekiplerinin benzer durumlarda nasıl 'kayrıldığına' dikkat çekti.

6. hafta mücadelesinde İstanbul takımı Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza'nın Denizlisporlu rakibinin dizine kramponlarıyla yaptığı darbeye karşılık verilen 2 maçlık cezanın Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirildiğine şahit olduk.

7. haftada oynanan Antalyaspor - Fenerbahçe maçının içinde her iki takımın yaptığı benzer hareketlere verilen farklı kararlara girmeden (4 Kasım tarihinde bu konuya değinmiştik) bu kez sadece Beşiktaş üzerinden gideceğim. Adis Jahovic, koşu yaparken gayri ihtiyari rakibinin bileğine basıyor ve kırmızı kart görüyor. Tahkim Kurulu'na yapılan itirazda da Beşiktaşlı Josef de Souza'nın cezasına yapılan indirime dikkat çekiliyor.

Ancak sonuç ne oluyor?

Tabi ki İstanbul takımına daha eşit davranılıyor ve Antalyaspor'un cezası düşürülmüyor. Antalyaspor'un yaptığı yazılı açıklamada da yer verildiği gibi daha sert pozisyon için ceza düşürülürken, aynı kişiler Jahovic'in hareketine neden aynı indirimi uygulamadı anlatılması lazım.

ERSUN YANAL TERCİHİ

Başkan Ali Şafak Öztürk, geçen hafta göreve gelen Ersun Yanal ilk kez basının karşısına geçti. Başkan Ali Şafak Öztürk ile birlikte verilen mesajlar gayet yerinde ve uyarıcı niteliğinde oldu. Öncelikle camiaya 'sabır' çağrısında bulunuluken, konu gayet açık bir şekilde ifade edildi.

Suni değil, kalıcı başarı...

Bu sürdürülebilir başarı için de Ersun Yanal ismi gayet doğru bir isim olarak görülüyor. Uzun vadede gelecek bir başarı için 1.5 yıl çok fazla bir süre değil. Teknik adam ve yönetim istikrarıyla bu sürede basamakların ilkinden çıkmak çok da zor görünmüyor.