İsrailli Bakana bir tepki de İBB Başkanı İmamoğlu’ndan geldi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan paylaşımına bir sert tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan paylaşımına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Dışişleri ve bakanlarda haddini aşan  Yisrael Katz'a çok sert tepkiler gelirken sürpriz bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pek çok konuda görüş ayrılığı bulunan ve zaman zaman sert sözleriyle çok sert tepkiler alan İmamoğlu Yisrael Katz'ın haddini aşan paylaşımına tepkisiz kalamadı.

"BU AÇIKLAMANIZI SİZE AYNEN İADE EDİYORUM"

Ekrem İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi , “Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”