İSRAİL TERÖRÜ DEVAM EDİYOR

Müslümanlara uyguladığı zulüm ve şiddete bir yenisini daha ekleyen İsrail polisi, geçtiğimiz günlerde iğrenç bir olaya daha imza attı. İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'da İsrail polisi, cemaate ses bombalarıyla saldırdı. İsrail’e Türkiye ve dünyadan tepki yağdı.

7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmiş ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. Filistinli halka iğrenç saldırılarda bulunan işgalci İsrail’e Erdoğan, “Tüm dünyayı İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırıyorum" dedi.

Fanatik Yahudiler, 9-10 Mayıs’ı “Kudüs Günü” olarak kutluyor. Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, “Kudüs Günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yapmıştı. Ramazan ayının başından itibaren İsrail polisi Filistinlilerin akşamları iftar düzenlemesini ve toplanmasını engellemek için bariyerlerle önlem aldı. 7 Mayıs akşamı namaz kıldıkları sırada hain saldırının hedefi olan Müslüman halka acımasızca saldıran İsrail polisi, 205 kişinin yaralandığı saldırının ardından bir insanlık skandalına daha imza attı. Mescid-i Aksa'dan çıkan insanlara yine plastik mermi ve ses bombaları ile saldıran İsrail polisi, 10 kişinin daha yaralanmasına sebep olmuştu. Yaralananların arasında bebek ve çocukların da olduğu hain saldırıya Türkiye ve dünyadan tepki sürüyor.

ERDOĞAN “TERÖR” DEDİ

Yüzlerce kişinin yaralandığı korkunç saldırıda İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmüne karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaparak, Filistinlilerin yanında olduklarını belirtmişti. Erdoğan, açıklamasında “Tüm dünyayı İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırıyorum” dedi. Filistinliler’in yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmesinde İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

“KARDEŞLERİMİZİN SESİ OLACAĞIZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hain saldırının ardından İsrail'in Mescid-i Aksa'daki şiddetine karşı Filistin halkının sesi olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceklerini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, "İsrail'in Mescid-i Aksa’daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor” dedi.  Bu vahşete ses çıkarmayanların barış sürecinden bahsetmemesi gerektiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

“ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM ETSİNLER”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, saldırının insanlığa ve ahlaka sığmadığını belirterek, "Dini bağlantılar üzerinden oluşan bir terör saldırısıdır. Kudüs'ün başkent ilan edenlerle bunu sorgulamak lazım” diyerek Türkiye dışında ses çıkarabilecek ülke sayısının az olduğunu söyledi. Saldırının Müslümanlara değil, insanlığa yapıldığını ifade eden Soylu, “Birileri üç maymunu oynamaya devam etsin. Kendi içindeki problemleri öteleyen bir batı dünyası var. ABD, Kudüs'ü nasıl başkent ilan etmişse ve İsrail'i nasıl şımartmışsa bu saldırının da bunun bir sonucudur” dedi.

“CANIMIZ KANIMIZ SANA FEDA AKSA”

Bugün binlerce Filistinli sabah namazını,  Mescid-i Aksa'da kıldı. Namazın ardından Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Gösterinin ardından çok sayıda Filistinli, fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da kalarak nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif'ten ayrılmayacaklarını dile getiren Filistinliler, "Canımız kanımız sana feda Aksa" sloganı attı. İsrail polisi burada yine Filistinlilere müdehale etti. İsrail polisinin sert müdahalesi ile yeniden alevlenen olaylar sırasında gözaltına alınırken gülümseyen Meryem'in görüntüsü dünyanın gündemine düştü.

7 ROKET DAHA ATILDI

Filistin direniş grupları, bugün işgal altındaki Mescid-i Aksa ile Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki polisleri çekmesi ve gözaltına alınan Filistinlileri serbest bırakması için İsrail'e saat 18.00'e kadar süre verdiklerini bildirmesinin ardından akşam saatlerinde Hamas’ın İsrail’e verdiği sürenin dolmasının ardından Gazze şeridinden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 7 roket atıldı. Düzenlenen hava saldırısında 9’u çocuk 20 Filistinli hayatını kaybetti. Türkiye’de de bugün öğle ezanının ardından tüm camilerde Mescid-i Aksa’da yaşananlar için için selalar okunup dualar edildi.

BM’DEN İSRAİL’E ÇAĞRI

Bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e işgal altındaki Filistin'de yıkım ve tahliyeleri durdurması yönünde çağrıda bulunmuş ve İsrailli yetkililerin, barışçıl toplanma hakkına saygı duyması ve maksimum itidal göstermesi gerektiğini vurguladı.