İSRAİL SALDIRILARINI DERHAL DURDURUN!

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Antalya Şube Başkanı Osman Zeki Özcan, Birleşmiş Milletler'i (BM) İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te devam eden saldırılarını derhal durdurması için ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

İsrail’in günlerdir Filistin’e uyguladığı saldırılara Hukuki Araştırmalar Derneği sessiz kalmadı. HUDER Antalya Şube Başkanı Osman Zeki Özcan, Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletler’e vermiş oldukları başvuru dilekçesinde, barış ve insanlık adına bu insanlık dışı saldırıların kınanması gerektiği ve bu insan hakları ihlallerine karşı uygun önlemlerin alınmasını istediklerini belirtti.

181 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Aynı zamanda Kudüs’teki El Aksa Camii’nde, ibadet edenlere yönelik başlatılan saldırının, Ramazan ayının son günlerine denk geldiğini vurguladıklarını belirten Özcan, “Müslümanların bayramında bile saldırılar aralıksız devam etti. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sonucunda 52’si çocuk 29’u kadın 181 kişinin hayatını kaybetti. Aynı zamanda bu korkunç saldırılar sırasında 1.200’den fazla sivil yaralandı” dedi.

BARIŞÇIL ÇÖZÜM

Sözlerine, HUDER olarak uluslararası hukuk alanında konunun takipçisi olacaklarını belirten Başkan Özcan, “Dilekçemizde de belirttiğimiz gibi, tüm tek tanrılı dinler için Kudüs kutsaldır. Müslüman, Hristiyan veya Yahudi olsun tüm barış taraftarları, Filistinlilerinin mülklerinin işgal ve müsadere edilmesini reddetmektedir. Ancak İsrail ısrarla hukuksuzluğa devam etmektedir. Adilane ve barış içerisindeki bir çözüm, Filistinliler ve İsrailliler adına gerçekleşmelidir. Başka çaresi yoktur. Kadınlar ve çocuklar, devam eden saldırıların ana kurbanları olmuşlardır” dedi.