İsrail'e çalım

Antalyaspor, transferde İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’e büyük bir çalım attı. Tel Aviv ekibinin kadrosuna katmaya hazırlandığı Moussa Djenepo ile anlaşmaya varan Kırmızı-Beyazlılar, Malili futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna katacak.

Soner Dikmen ve Kenan Piric’i bitiren Antalyaspor, dikkat çekecek bir transfere imza attı. Kırmızı-Beyazlılar, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’in bitirme aşamasına getirdiği Malili kanat oyuncusu Moussa Djenepo transferinde mutlu sona ulaştı. Kulübü Standard Liege’le de el sıkışan Akrep, başarılı futbolcuyu Antalya’ya getirerek sağlık kontrolünden geçirdi.

OPSİYON MADDESİ

Geçtiğimiz sezon başında Southampton’dan Standard Liège’e transfer olan 26 yaşındaki futbolcunun Belçika ekibiyle 2026 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Kiralık olarak Antalyaspor formasını giyecek başarılı futbolcunun sözleşmesinde de yaklaşık 2.5 milyon Euro değerinde satın alma opsiyonu olması bekleniyor.

KONYA VE MACCABI BAŞARAMADI

Antalyaspor ile prensip anlaşmasına varan Djenepo için Maccabi Tel Aviv’in yanı sıra Süper Lig’den Konyaspor da transfer girişiminde bulundu. Her iki kulüp de Belçika ekibiyle el sıkışmasına karşın 26 yaşındaki futbolcuyu ikna edemedi. Kanat oyuncusunun taleplerini karşılamayan Maccabi Tel Aviv ve Konyaspor’un teklifleri reddedildi.

31 MAÇTA 1 GOL ATTI

Geçtiğimiz sezon başında Southampton’dan Standard Liège’e geçiş yapan başarılı futbolcu, Belçika’da beklediği performansı yakalayamadı. 3.5 milyon Euro bonservis ödenen Djenepo, geçen sezon toplamda 31 maça çıktı ve 1 kez gol sevinci yaşadı.

2019’DAN SONRA DÜŞÜŞTE

2017 ile 2019 yılları arasında Standard Liege formasıyla dikkat çeken bir performans ortaya koyan Malili, 2019-2020 sezonunda İngiliz ekibi Southampton’a 15.7 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İngiltere’de beklenen performansı ortaya koyamayan kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezon başında 3.5 milyon Euro karşılığında Standar Liege’e geri döndü. Southampton’a transfer olduğu 2019 yılından bu yana büyük bir düşüş yaşayan Djenepo, 91 maçta 5 kez gol sevinci yaşadı.