İsmail Saymaz’ın Kılıçdaroğlu açıklamasına sert tepki

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili “Islık çalarak geziyor” sözlerine büyük tepki topladı. Kurultayda Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için tekrar aday gösterilmeyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Saymaz’a “Senin haddin değil böyle konuşmak. Yazık Yazık Yazık” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir türlü sular durulmuyor. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler aday belirleme sürecinde yaşanan kriz devam ediyor. CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin tek tek partiden tasfiye edildiği iddiaları tartışmaları daha da alevlendirdi.


CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci İsmail Saymaz’ın bir televizyon programda, “Neden Kılıçdaroğlu ıslık çalarak geziyor. Neden bu şehirler elden giderse bundan hiç üzülmeyecekmiş gibi davranıyor. Hatta ve hatta niçin hiç seçim yokmuş İstanbul, Ankara, Adana, İzmir kaybedilmeyecekmiş gibi davranıyor”  ifadelerini kullanması tartışmalara başka bir boyut kazandırdı.


CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği iddiaları nedeniyle yeniden başkan adayı gösterilmeyen isimlerden biri olan Antalya’nın Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Saymaz’a ilk tepki gösteren partili oldu.


Saymaz’ın açıklamalarına “Yazık yazık” sözleri ile cevap veren Esen’den, “Kılıçdaroğlu ıslık çalarak geziyor ne demek. İsmail Saymaz, adını andığın kişi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7. Genel Başkanı. Senin haddin değil böyle konuşmak. Yazık Yazık Yazık” dedi.