İŞLETMELERDEN ‘KÖPEK’ TEPKİSİ

Lara plajlarındaki işletme sahipleri, Muratpaşa Belediyesi’nin bölgeyle ilgilenmediğini belirterek isyan etti. İşletme sahiplerinden Hasan Topaloğlu, “Belediye topladığı hayvanları getirip buraya bırakıyor. 800’e yakın sokak köpeği var. Müşterilere saldırıyorlar. Burada bir değil yüzlerce sıkıntı var” diye konuştu.

Lara plajlarında işletmeci olan Hasan Topaloğlu, Muratpaşa Belediyesi’nin Lara Plaj bölgesiyle ilgilenmediğini söyledi. Esnaflar olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Topaloğlu, “ Ben Lara Plajı’nda işletmeciyim. Fakat halk otobüsleri sadece Sera Otel’in önüne kadar geliyor. Bizim işletmelerimizle otobüs arasında belirli bir mesafe var. O mesafe için de servis sistemi yapmışlar, ama servislerde 20 dakikada bir geliyor. İnsanlar bu sıcağın altında servis bekliyorlar. Bir bekleme alanı yok, çocuklar perişan oluyor sıcakta. Bu berbat sistem yüzünden gelen müşteriler tekrar gelmiyor plajlarımıza. Biz işletme sahipleri olarak perişan haldeyiz. Belediyeye ait plajlar, otobüslerin geçtiği yere çok yakın ve en çok işleyen noktaları kendilerine aldılar. Buraya sezon ortasında 50 bin insan geliyor. 50 bin kişiyi servisle taşımak mümkün değil. Ayrıca gelen halk otobüsü de saatte bir geliyor. Benim kendi çalışanlarım bile otobüs sıkıntısı yaşadığı için, işe geç geliyor. Ama kira söz konusu olunca, bizden çok güzel kira alıyorlar” şeklinde konuştu.

“BİR DEĞİL YÜZLERCE SIKINTI”

Belediyeden sürekli olarak yardım istediğini ifade eden işletmeci Topaloğlu, düzgün bir hizmet sağlanmadığını ve belediyenin asla yardımcı olmadığını kaydetti. Hasan Topaloğlu, “Lara Plajı’nda sorun bitmez. Burada bir değil yüzlerce sıkıntı var. Belediye topladığı hayvanları getirip buraya bırakıyor. 800’e yakın sokak köpeği var. Müşterilere saldırıyorlar. İlgili kurumlara söylüyoruz yine bir destek yok. Zaten yıllardır şu sinek problemini çözemediler. İlaçlama yapmıyorlar. Bu kadar sorunun olduğu bir bölgeye müşteri neden gelsin. Çöpler için görevlendirilen kimse yok, çöp kutusu da yok. Buradaki çöpleri biz topluyoruz. Esnaflar olarak batma eşiğindeyiz. Bize destek olun bu dizene bir çare bulun diyoruz, ama iletişime bile geçmeye acizler. Belediye halledilmesi gereken bu sorunlara, kamu zararı diyor” ifadelerine yer verdi.

“REZALET SİSTEM PERİŞAN ETTİ”

20 yıldır işletmeci olan Topaloğlu, Lara plaj bölgesinin turizmde gerilediğini belirtti. Topaloğlu, “Konyaaltı’na bakıyoruz, ne kadar güzel ilgileniliyor. Tertemiz ve kimse şikayetçi değil. Antalya’dan bu bölgenin silinip gitmesini istiyorlar. Geçen yıl yürüyüş yolunda bir çalışma yaptılar. Gelin görün ki çalışma bitti, fakat kaldırımlar daha yeni yapıldı. 1 sene kaldırım çalışması sürdü. Böyle sistem olmaz olsun. Muratpaşa Belediyesi bu sorunları üstlenmiyor. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi’ni arıyoruz onlarda ‘Bu bizlik bir problem değil’ diyor. Bu rezalet sistem yüzünden biz işletmeciler ve çalışanlar perişanız” dedi.

HABER MERKEZİ