İŞLETMELER KOSGEB DESTEĞİYLE BÜYÜYOR

Antalya’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) destek alan işletmeler her geçen gün ürettikleri yeni ürün ve çalışmalarla Türkiye’ye katkı sunmaya devam ediyor.

Mustafa KOZAK, Bayram OKUDAN

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Antalya Teknokent Anonim Şirketi’nde KOSGEB desteğiyle araştırma ve ürün geliştirme faaliyetlerini sürdüren şirket yöneticileri, dün KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış ile bir araya geldi. KOSGEB’den destek alarak projelerini geliştiren ve değer kazandıran işletmelerle yürüttükleri projelerin son durumuna ilişkin görüşen Erkış, Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu.

“YENİLİKÇİ VE GENÇ İŞLETMELER ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

İbrahim Uğur Erkış açıklamasında, KOSGEB olarak destekledikleri Antalya Teknokent firmalarının bu sene büyük başarılar elde ettiğini anlattı. KOSGEB olarak firmaların çalışmalarına destek vermek için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Erkış, “Firmalarımızdan birçoğuna KOSGEB olarak farklı programlarımız içerisinde destek vermeye çalışıyoruz. Bu süreç başarılı bir şekilde devam ediyor. Her firma farklı destek projelerinden faydalanıyor” diye konuştu.

Erkış, yenilikçi ve genç işletmecilerine ayrıca önem verdiklerini vurgulayarak, “Yenilikçi ve genç işletmelerimiz ülkemizin gelişimine katkı sunmaları açısından bizler için çok önemli. Özellikle bilimsel ve yazılım alanında çalışmalar yürütüyorlar. Bu anlamda onların proje ve çalışmalarını önemsiyoruz” dedi.

“GENÇLERİN GÖZLERİNDEKİ PIRILTIYI GÖRÜYORUZ”   

KOSGEB’in destek projelerine ilişkin de bilgi veren Erkış, şunları kaydetti:

“Firmalarımıza Araştırma ve Geliştirme, (AR-GE) Üretim ve Geliştirme (ÜR-GE), KOBİGER ve Stratejik Ürün Destekleme Programı gibi farklı seçenekler sunuyoruz. Teknokent’te çalışan arkadaşlarımız da bu destek programları ile çalışmalarını başarılı şekilde sürdürüyorlar. Teknokent’tin çok genç ve dinamik bir ekibi var bu nedenle buradaki firmalarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Buraya geldiğimizde arkadaşlarımızın gözlerindeki pırıltıyı gördüğümüzde bizler de mutlu oluyoruz”

“İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”

Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren SOFTALYA Genel Koordinatörü Osman Erol da, KOSGEB’den nitelikli personel ve ÜR-GE desteği aldıklarını belirtti.

Bu desteklerin projelerin geliştirilmesi aşamasında ve genel olarak firmalara katkı sağladığını aktaran Erol, “KOSGEB sayesinde ürün geliştirmenin dışında istihdam da sağlamış olduk. Bu bizi ayrıca sevindirdi. Bünyemizde staj yapan nitelikli 4 arkadaşımıza firmamızda iş imkanı sağladık. Bunun yanı sıra KOSGEB’den destek almamız nedeniyle projelerimizi çeşitli platformlarda sunabiliyor, yatırımcılarla bir araya gelebiliyoruz” dedi.

Alta  Endüstriyel Makine Yazılım Mühendislik Limited Şirketi kurucularından Ali Mert Alta ise, 2019’da KOSGEB’in AR-Ge ve ÜR-Ge destek programlarından yararlandıklarını dile getirdi.