İŞLER YOLUNDA

Alanyaspor Süper Lig’deki 6. yılını da geride bıraktı.  Hasan Çavuşoğlu ile başlayan Alanyaspor yükselişi aradan geçen bize göre uzun ama futbol endüstrisine göre kısa sürede en yüksek seviyesine ulaştı. Önce 1. Lig ardından Süper Lig derken, şimdilerde Süper Lig’ün üst sıra takımlarından birisi konumuna geldik. İlk yıllarda ilk 10 dışında bitirdiğimiz ve zaman zaman küme düşme korkusu bile hissettiğimiz dönemler olsa da, son dönemdeki 4 yılda ligi ilk 10 hatta iki kere ilk 5 içerisinde tamamladık. Bu yılda ligi en yüksek sıralamamız olan beşinci sırada bitirerek rekorumuzu egale ettik. Ayrıca bir diğer kulvar olan Türkiye Kupası’nda iyi sonuçlar alarak daha önce final oynadığımız kupada bu yıl da yarı finale kadar yükseldik ve kupaya yine çok yaklaştık.

Bu sezon bana göre diğer sezonlara göre çok daha başarılı geçen bir yıl oldu. Çünkü geçtiğimiz yıllara göre olumsuz durumlar çok daha fazlaydı. Mesela bu yıl tam 3 teknik adamla çalıştık. Mesela bu yıl en iyi oyuncularımızın yerini dolduramadık. Devre arasında bile önemli kayıplar yaşadık. Ama sezon sonu gelinen nokta gayet istediğimiz bir yer. Çağdaş Atan’la başladığımız sezonda birtakım anlaşmazlıklar sonrası yolları ayırdık ve Bülent Korkmaz’la yola devam ettik. Anlaması güç bu tercih belki de bir önümüzü görelim tercihiydi ve kısa sürede o da bitti ve Farioli ile sezonu tamamladık. 3 hoca değişikliğine rağmen beşinci sırada bitirmek gerçekten zor bir iş. Bu arada geçen sezon kaybedilen; Caulker, Tzavellas, Bakasetas, Siopis gibi isimlerin yerleri de tam manasıyla dolmamıştı. Evet gelenler gidenler oldu ama sezonda elimizde Fatih, Furkan ve Tayfur gibi eski oyuncularımızla mücadele ettik. Bu noktada elbette Alanyaspor’un oturmuş bir futbol sistemi ve aklı olması çok etkili. Devre arası giden oyunculara da açıp bakınca bu takım nasıl buraya kadar geldi dememek içten bile değil. 3 hoca ve değişen birçok oyuncu var ama değişmeyen tek ve en önemli şey yönetim olduğu için başarı da her zaman geliyor.

2 futbolcumuzun asist krallığında ilk beşe girdiği, Efecan, Emre ve Tayfur gibi isimlerin parladığı, Furkan, Umut ve Oğuz gibi gençler kazandığımız güzel bir sezondu. Şimdi önümüze bakacağız. Farioli İtalya’ya mı gidiyor? Takımdan kimler ayrılacak? Emre Akbaba’ın gelecek yılla ilgili düşüncesi ne? Yeni transfer kim? Hepsini bu köşeden yaz boyunca takip edebileceksiniz. Haftaya yaz sezonunu Farioli dosyası ile açacağım.