İŞLEK’TEN CHP’LİLERE HODRİ MEYDAN

Aylardır tartışmalara konu olan Korkuteli pazar yeri ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP’li Başkan Ömer İşlek, CHP Milletvekili Arı ile İl Başkanı Bayar’ın Korkuteli’nde pazarcıların mağdur edildiğine dair söylemlerine zehir zemberek yanıt verdi. Başkan İşlek, “Büyükşehir Meclisi’nde pazarcı esnafının istediklerine ret diyen sizsiniz. Zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz” dedi

Korkuteli’nde aylardır tartışmaların merkezi olan pazar yeri projesiyle ilgili son noktayı Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek koydu. Korkuteli’nde düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarını ve vatandaşları bilgilendiren Başkan İşlek, projelerin detaylarını anlattı. Önceki gün, Korkuteli’nde can ve mal güvenliği olmaması nedeniyle yıkımı mecburi olan pazar yerine gelerek, esnaf ve vatandaşları yanıltıcı bilgilendirmeler yapan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın sözlerine karşılık veren Başkan İşlek, “Öyle bir hava oluştu ki sanki ben pazarcıyı istemiyorum, onları sokağa attım. Mecliste ret veren sizsiniz, engelleyen sizsiniz birde zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Biz kışı geçiririz de yediğimiz ayazı unutmayız. Belediye olarak gerekenleri yapacağız” dedi.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK”

Pazar yerinin can ve mal güvenliğinin olmadığını Akdeniz Üniversitesi tarafından görevlendirilen bilirkişi raporunda yazdığını vurgulayan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “Arasta bölgesinin içerisinde 2008 yılında 5 buçuk dönümlük alanda yapılmış kapalı bir pazar yerimiz var. Korkuteli Pazarcılar Odası Başkanı biz devralmadan önce belediyeye müracaat ederek, bu pazar yerinin güvenli olmadığını, sallandığını ve sorunlarının olduğunu belirtiyor. İmar müdürlüğümüz konuyu makama yazı yazıyor. Makam da Akdeniz Üniversitesi’nden bir bilirkişinin gelip inceleme yapmasını söylüyor. Bilirkişi incelesinde alanın can ve mal güvenliği açısından riskli olduğuna kanaat getiriyor. Bunun üzerine ben 8 kez buradaki pazarcılar odası ve yönetimiyle toplantı yaptım. Buradaki pazar yerinin riskli olduğunu ayrıca merkezi bir bölgede olduğu için trafik sorununa neden olduğunu belirttim” ifadelerini kullandı.

“PAZARCI ESNAFIMIZI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER”

Pandemiden dolayı pazarcı esnafıyla bir araya gelemediğini ve projenin içeriğinin bazı siyasiler tarafından çarpıtıldığı için konunun büyüdüğünü dile getiren Başkan İşlek, “Türkiye’de olmayan bir proje teklif ettim. Tam kapalı, ısıtma, soğutmalı bir çalışmayı 3 ayda yapmayı teklif ettim. Ancak mart ayında pandemi girdi. Bu nedenle 264 tane pazarcıyı toplayarak projenin detaylarını anlatamadım. Pazarcılar odasıyla makamda yaptığımız tüm görüşmeler sonrasında pazarcı esnafıyla görüşeceklerini durumu anlatacaklarını belirttiler. Ancak görüşmemişler. Bazı siyasetçiler de çok farklı anlatarak dedikodu yapmış. Bende pandemiden dolayı anlatamadığım için pazarcı esnafımız, ‘Eyvah yerlerimiz gidiyor. Korkuteli Belediyesi pazar yerlerimiz elimizden alıyor’ diyerek, pazar yerinin taşınmaması adına doğal olarak imza attılar” diye konuştu.

“MECLİSTE NEREDEYSE YALVARDIM”

Temmuz ayında gerçekleşen Büyükşehir Belediye meclisinde durumu detaylı bir şekilde anlatmasına karşın CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ret oyu verdiğini aktaran İşlek, “Korkuteli Belediyesi olarak alternatif yerimiz, yüzde yüzü belediyeye ait 10 buçuk dönüm arazimiz var. İmar kanununa, genelgeye, mevzuata göre problem yokken temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi’ne gittim. Daha öncesinde de Muhittin Böcek Başkanımıza defalarca telefonda anlattım. Alanı can ve mal güvenliği olmamasından dolayı yıkmak zorunda olduğumu söyledim. Burayı plan notuna kapalı pazar yeri olarak ilave etmek istedim. Korkuteli halkı da esnafı da boşuna zaman kaybetmesin, ben burayı yıkmak zorundayım dedim. Devamında ise mecliste neredeyse yalvardım. Can ve mal güvenliği olmadığını söylememe rağmen CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ret oyuyla Muhittin Başkanın da oy kullanmamasıyla teklifim meclisten geçmedi” şeklinde konuştu.

“NİFAK TOHUMU EKTİLER”

Alanın pazar yeri olarak değil de belediye hizmet binası olarak meclisten geçtiğine değinen Başkan İşlek, bu seferde bazı siyasilerin pazarcı esnafına nifak tohumu ektiklerini belirtti. İşlek, “CHP Milletvekili ve İl Başkanı buraya gelerek, şuan pazar yerinin yıkımının hukuksuz olduğunu söylüyor. Meclise giden komisyon raporunda, ‘Takdir meclisindir’ dendi. Muhittin Başkanımızın rahatsızlığı sürecinde Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile görüştüm. Kendisine bu alanı yıkmak zorunda olduğumu söyledim. Daha önce pazar yeri olarak getirdim meclise reddedildi, o zaman bunu belediye hizmet binası olarak değiştirelim dedim. Arazi zaten belediyenin arazisi. Sonrasında ise bu teklif komisyona gitti. CHP ve İYİ Partinin de evet oyuyla oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste kabul edildi ancak sonrasında o siyaset yapan, orda burada 264 pazarcının içine nifak tohumu yapan kişiler pazarcı esnafının imzasını toplayarak oy birliğiyle geçmiş olan maddeye itiraz ettirdiler. Önümüzdeki mecliste komisyon tekrar bakacak ve askıdaki teklifleri ya kabul edecek ya etmeyecek” dedi.

“BÖCEK, SİYASETEN PROJEDEN ÇEKİLDİ”

Yapılacak olan projeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e anlattığını ve kendisinin kabul ettiğini kaydeden Başkan İşlek, aylar sonra Başkan Böcek’in projeden siyasi sebeplerle çekildiğini dile getirdi. Başkan Ömer İşlek, “Hiçbir esnafın haberi yok dediler. Pandemi başlamadan 1 ay önce 182 tane hak sahibiyle bir araya gelerek, Arasta Projesi’ni anlattık. Normal şartlarda kentsel dönüşüme giren bu proje yaklaşık 2 buçuk yıl sürer. Biz bunu Büyükşehir Belediyesiyle yapmak istedik. Muhittin Başkanımıza gittim ve kabul etti, bürokratları görevlendirdi. Yaklaşık 2 buçuk ay bürokratlar çalıştı sonra tekrar buluştuk. Muhittin Başkan siyaseten ben buraya girmeyeyim, zaten sıkıntı var. Sen bu işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile hallet dedi. Keşke bunu 2 buçuk ay önce bilseydik. Sonra biz bakanlığa giderek 2 buçuk yıl sürmesi beklenen bürokratik işlemleri, geçen ay itibariyle toplamda 9 ayda bitirdik. Kentsel tasarım ofisimizi açtık. 9 Aralık 2020’de ofisi açarak ön görüşmeleri yapmaya başladık. Esnafa ne istediğini sorduk” ifadelerini kullandı.

“YAPTIKLARI ASALETLİ BİR SİYASET DEĞİL”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ile İl Başkanı Nusret Bayar’ın yaptıkları siyasetin asaletli olmadığına işaret eden Başkan Ömer İşlek, “Dedikodu, fitne ve fesatlarla beraber bir milletvekili ve il başkanı gelip buraya esnafın hiçbir şeyden haberi yok, esnaf istemiyor diyor. Diğer yandan da değişiklik isterler. Siyaseti beyinlerinin sol lobuyla yapıyorlar. Öyle bir uzlaşma süreci ki bu daha belediye buna başlamadan siyasiler gelip esnafla belediye arasında bir işlem yapıyor. Bu asaletli bir siyaset değil. Sonra kalkıp diyorlar ki biz esnafın yanındayız. Esnafla, vatandaşa bağları bir kelebeğin ömrü kadar. Ben bu kişilerin kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. İyi niyetli olsalardı bana sorarlardı. Biz bu konuyu konuşurduk. Öyle bir hava oluştu ki sanki ben pazarcıyı istemiyorum, onları sokağa attım. Mecliste ret veren sizsiniz, engelleyen sizsiniz birde zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Biz kışı geçiririz de yediğimiz ayazı unutmayız. Gerekenleri yapacağız” sözlerine yer verdi.

“HODRİ MEYDAN”

Son olarak bugüne kadar yapılan engellemeler nedeniyle pazarcı esnafı ve Korkutelililerin mağdur edildiğini söyleyen Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “Bugün geldiğimiz noktada pazarcıyı ve 60 bin vatandaşı 8 aydır mağdur ettik. Kanuni haklarımızı vermediniz. Şimdi 2 alternatif var. Madem pazarcıyı çok düşünüyorsunuz ilk mecliste gidelim hep beraber belediye hizmet alanı askı sürecindeki itirazları Büyükşehir Belediyesi reddetsin. Biz söz verdiğimiz 90 günde yapacağımız pazar yerine başlayalım. Bu çile bitsin. Ya da pazarcılarımızın üstünü kapatılmasını istediği pazar yeri için oylama yapalım kabul etsinler. Hodri meydan. Pazarcının isteğini geçirelim Büyükşehirden bende 4 ay içerisinde bitireyim” diyerek sözlerini noktaladı.

FATMA ARSLAN