İŞKEMBEDEN SALLAYIP ADAY İCAT ETMEYİNİZ!

Yerel seçim yaklaştı ya, tıpkı futboldaki transfer döneminde olduğu gibi BALON HABER sayısı da artmaya başladı. Tabi her haberin bir okuyucusu var ama doğru bilgi vermek kaydı ile.

Pembe tablolar çizip, aslı astarı olmayan isimleri ADAYMIŞ gibi göstermek İŞKEMBEDEN SALLAMAKTAN öte gitmez. Hem kendinizi hem de okuyucuyu kandırmak; salak yerine koymak ve zikrettiğiniz partiye de hakaret etmek olur.

Dün buna benzer bir yazı okudum. T24 haber sitesinde yayınlanmış ama haberin kaynağı Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın olarak gösterilmiş. Kim yazarsa yazsın hiç önemi yok. Haber tamamen masabaşından toparlanmış.

Önce habere bir göz atalım: “Seçimlerde kritik bir öneme sahip Antalya Büyükşehir Belediyesi için Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi düşük ihtimal olarak görülüyor” diyor.

Sonra da CHP’nin MYK haftalık toplantısında yerel seçim konusunun ele alınacağını ve memnuniyet anketi yaptırılacağını belirtiyor. Devamında ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in anketlerde Muhittin Böcek’in önünde olduğu ifade ediliyor.

Kim diyor? Haberi yazan Nagihan Yılkın. Nereden yazılmış? Muhtemelen İstanbul veya Ankara’dan. Yani Antalya ile uzaktan yakından alakası olmayan masabaşı yapılmış bir haber. Habere saygı duyarım ancak doğru olanına.

Şimdi bu habere niye tepki gösterdiğimi açıklayayım. Bu türde bir haberi yazmak için öncelikle Antalya’daki siyasi nabzı iyi bilmek, aday gösterilecek denilen isimleri çok iyi tanımak gerekir.

Tamam, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Kendisi de bu yönde çalışmalar yapıyor. Lakin net bir biçimde aday olacak isim değil.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in anketlerde önde çıktığı zikredilmiş. Yahu bu anket nerede yapılmış acaba? Ankara’da veya İstanbul’daki Cumhuriyet Gazetesi’nin olduğu sokakta mı? Yoksa haberi yazan arkadaşımızın masasının etrafında mı?

Öncelikle Turgay Genç’i yeni tanıyan birisi değilim. Eski CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde meclis üyeliği sürecinden ve o dönem batırdıkları Antalya Büyükşehir Belediyespor yöneticiliğinden dolayı Genç’i iyi biliyorum.

Sonrası ise daha vahim. Döşemealtı Belediye Başkanlığı’nı kazandığı ilk dönemi fazla eleştirmeyeceğim. Ancak ikinci dönemi yani şu anki hali içler acısı hatta kitaplara konu olacak olaylarla dolu.

Genç’in ikinci döneminde yaşanılanları -usulsüzlükler, yolsuzluklar, maaşların ödenememesi, işçilerin ve esnafın alacak hacizleri, entrikalar- say say bitmez. Döşemealtı halkına verilen veya vaat edilen hiçbir söz ve proje hayata geçirilmemiş, ilçeyi neredeyse b*k götürüyor.

Dahası da var. Borç ödeme bahanesi ile neredeyse ilçede satılık bir metre karelik arazi kalmadı. “Oğlan yedi oyuna gitti çoban yedi koyuna” gitti misali. Satacak yer kalmadı amma hala çalışanlar borçlanarak devam ediyor.

Ama iş lay lay loma geldiği zaman yani çalgı çengi için para bulunabiliyor. Bunun en son örneği Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için yapılan Aleyna Tilki konseri. “Ayranımız içmeye tahterevalli ile gideriz sı*maya” sözünün “CUK” diye oturacağı bir hareket bu.


Sizce Aleyna Tilki’nin konser ücreti kaç liradır? Ben diyeyim 1 milyon lira, siz deyin 5 milyon lira. Üç aşağı beş yukarı olması gereken rakamlar bu yani.

Sonrasında ne oldu? CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde çalışan işçiler, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle mahkemeye başvurup belediyenin araçlarına HACİZ koydurdu. Hem de Başkan Genç’in makam aracına! Hem de çekiciye yüklenip götürülerek!


Ancak bu hacizden sonra ortaya atılan bir iddia var ki çok vahim. Cumhuriyet Bayramı korteji, Aleyna Tilki konseri vs. için Döşemealtı Belediyesi 200 milyon lira ödeme yapılmış. Eğer bu iddia doğru ise Döşemealtı’nda ilginç gelişmeler olacağının habercisi olur.

Bir de bu olay patlak verdiğinde Turgay Genç’in haciz koyduran işçilere, “Hükümet bize ödenek vermediği için paralarınızı ödeyemiyoruz” demesi yok mu? Güler misin, ağlar mısın, arabaya hoparlör takıp ilçede anons mu ettirirsin?

Ben olup biteni ve bildiklerimi sonunda bir de en son duyduğum mühim iddiayı gündeme getirdim. Eksiği var fazlası yok yazdığım olayların. Ortada yani Döşemealtı’nda böyle bir tablo var.

Hal böyleyken şimdi soruyorum Turgay Genç’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anketlerde önde olması nasıl izah edilebilir? Biz mi hayal görüyoruz acaba? Yoksa ilçe halkının son anda kararı mı değişti?

İnanın, bırakın Döşemealtı’nı, Antalya’nın herhangi bir yerinde Turgay Genç için anket yapın sanırım en yakın adamları, kendi partilileri hatta akrabaları dahil olumlu bir görüş beyan etmez. Çünkü herkes biliyor ki Döşemealtılılar umduğunu bulamadı.

İşte bu veriler doğrultusunda anket yaparken veya bunu haber yaparken İŞKEMBEDEN SALLAYIP ADAY İCAT ETMEMEK GEREKLİ diye düşünüyorum.

Yoksa her seçim ve transfer dönemde balon haberlere alışık bir milletiz vesselam.