IŞILTILI HAYAT HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Şehitlerin acısı, yılbaşı falan derken hem şehrin hem de siyasetin nabzından biraz uzak kaldık. İyi mi oldu, kötü mü oldu orası meçhul. Ancak malzemeler epey birikmiş. Benim yazılarımın KIDEMLİ BAŞ KONUĞU malumunuz olduğu üzere Elmalı Belediye Başkanı. Hani şu 2020 yılında ipliğini pazara çıkardığım NOTER ONAYLI AŞK SKANDALI’nın baş kahramanı Halil Öztürk.


Vallahi de billahi de ben istemesem de adam bana malzeme veriyor. Ben onu takibi bıraksam bile o benim peşimi bırakmıyor. Her açıklaması her yaptığı icraat bir fecaat arkadaşın. Hani son dönemde İYİ Parti’den ayrılıp CHP’ye geçme hamlesi yapan ancak bir türlü gerçekleşmeyen Öztürk, gündemde kalmak için enteresan algı operasyonları yapıyor.

Öncelikle yazımın başlığı hakkında kısa bir açıklama yapıp sonra kıdemli konuğumuz Halil Öztürk’ün algı operasyonuna değinecektim. Bakalım arasında bir bağ kurabilecek miyiz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Baş Danışmanı Cem Oğuz ve Çevre Danışmanı Lokman Atasoy ile Dış İlişkiler Daire Başkanının yer aldığı ve üzerinde ‘IŞILTILI HAYATI BİZ SEÇMEDİK’ yazan fotoğrafı paylaşmaları konusu epey olay ve alay konusu olmuştu.

Bu kelime dillere pelesenk olmuş son dönemde. Herkes bir ışıltı hayat tarzı görse patlattı bu cümleleri. Tabi bu cümleden yola çıkıp çalışmalara imza atmak isteyenlerde yok değil. Örneğin Elmalı Belediye Başkanı SKANDAL AŞKIN baş kahramanı! Zaten başına ne geliyorsa IŞILTILI HAYAT merakından geliyor. Yoksa eskiden mazbut aile babasıymış!

Buraya kadar verdiğim örnek ve ilişkisini anladığınızı umuyorum. Gelelim bizim kahramanımızın algı operasyonu pardon IŞILTILI HAYAT HEVİSİNİN KURSAĞINDA KALMA konusuna.

Elmalıların meşhur başkanı, 5 yıl gezmiş, tozmuş, eğlenmiş, eğlendirmiş, gönlünü hoş tutmuş, çayırı kurtuluş görmüş ve seçime son birkaç ay kala ilçeye yatırım aklına gelmiş. Her iş bitmiş caddeleri Amerikanvari aydınlatmayı planlamış.

Önce Atatürk Caddesi ve Demirel Bulvarı’nı allayıp pullayıp, kaldırımları ve yolu yenilemiş. Sonra da orta refüje aydınlatma direkleri dikmiş. Bunu da belediyenin kendi ekibi ile gerçekleştirmiş (En azından işçilik parası ödememiş).

Lakin orta bir projenin olup olmadığını kendinden başka bilen yok. Çünkü benim bildiğim belediye veya resmi bir kurum bu türde yapacağı çalışma için ilgili kurum ile protokol yapmak zorundadır. Yoksa, “Ben yaptım oldu” mantığı ile devlet işleri yürümez.

Sonuçta 2023’ün son mesai günü (29 Aralık) bir dosya hazırlat ve CK’ya teslim et. Bu bile belli değil de hadi öyle diyelim. Sonra yılbaşında “ELETRİĞİMİZİ KESTİLER KARANLIKTA KALDIK EY HALKIM” diye feveran etti.


Yetmedi, ilçenin orta göbeğine geç çektir bir video ve aklına gelene saydır sonrada bunu sosyal medyadan paylaş. Bir de, “Halil Öztürk’ü cezalandıracağız derken Elmalı halkını cezalandırdılar” diye de algı yap. Vay uyanık vay vay IŞILTILI HAYAT HEVESLİ vay.

Bak KIDEMLİ BAŞ KONUK; öncelikle 5 yıldır doğru dürüst yapamadığın belediyeciliği ne Elmalılara ne de bana yutturamazsın. Sen önce böyle bir iş yapılırken yanılmıyorsam önce proje hazırlayıp sonra CK’ya başvurman gerekiyor. Ardından CK’nın da bunu TEDAŞ’a ve AKEDAŞ’a onaya sunması gerekiyor. Bilmiyorsan bu da benden sana yılın ilk ve son kıyağı olsun sana!

Bunların yaptın mı Halil Öztürk? Ben söyleyeyim sen yorulma. YAP-MA-DIN! Peki ne yaptın sen? IŞILTI HAYATI SEVDİĞİN İÇİN ilçenin ana caddesini ışıltılı direklerle donattın (GÜZEL OLMUŞ, YAKIŞMIŞ). Amma resmi prosedürleri unuttun veya işine öyle geldi.

Seçim yakın eli kulağında ya RÜZGAR GÜLÜ olmakta işe yaramayınca böyle bir algı yolunu seçtin öyle değil mi? Öyle olması hemen jeneratörle sisteme elektrik verip yılbaşı gecesi IŞIL IŞILI IŞILTILI HAYATIN yaşanmasını sağlamazdın.

Bu konuda AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Yunus Emre Coşkun bile yaşanan olayı senin sosyal medya paylaşımından öğrendiğini söylüyor. Coşkun, konuyla ilgili önceden kendilerinden bir yardım talep edilmediğini edilse ellerini taşın altına koyacakları minvalinde bir açıklama yapmış. Yani “Söyleseydin destek olurduk” diyor.


Sen bunu bile yapmamışsın. Çünkü burnun KAF DAĞINDA. Bir bakıma önceden planlı programlı bir ALGI OPERASYONU olduğu sana verilen cevabın içinde bile var. Ama sen alışkınsın her türlü SKANDALIN içinden sıyrılmaya, zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmayı. Senin ağaların var sırtını dayadığın. Ama onlar bile seçimde sırtının yere gelmesine bu gidişle engel olamayacak.

Niye mi? Çünkü IŞILTILI HAYAT HEVESİ ile seçim kazanılmaz! İnanmazsan deneyenlere bir bak.