Işıklar sonuna kadar açık

Sezonu Trabzonspor deplasmanında açan Antalyaspor, ilk devrede tam bir hayal kırıklığı yarattı. İkinci devreyle birlikte yükselmeye başlayan ivmenin her maçta bir kat daha arttığını söylemek çok zor değil.

Özellikle mali durum sebebiyle geç yapılan transferlerin takıma oturmasıyla birlikte zevk veren futbol, 3-2 kaybedilse de Fenerbahçe maçında zirve yaptı. Sarı-Lacivertlilerin kaliteli ayaklarına yenilen Antalyaspor, buna rağmen galibiyeti hak edecek bir oyunu net şekilde ortaya koydu.

Bugüne kadar ‘İyi futbol, kötü sonuç’ sözleriyle övdüğümüz Antalyaspor’da 3 puan için ‘olmazsa olmaz’ karşılaşması geldi çattı.

Her ne kadar Antalyaspor’un kat be kat fazla harcama yapmasına rağmen 6’ncı haftaya girildiğinde tek puanı bulunan Samsunspor’u mağlup etmekten başka çare yoktu. İyi futboldan ziyade iyi sonucun konuşulması gereken bir maçtı.

Fenerbahçe maçına hücum presle başlayan, ilk 20 dakikada neredeyse rakibine nefes aldırmayan Antalyaspor, Samsunspor karşısında ise daha sakin start verdi. İlk 10 dakika içerisinde Galatasaray karşısında kaçırdığı pozisyonla gündeme gelen Dimata, bir kıyağı da Antalyaspor’a çekti. Hücumda net pozisyonu harcayan Samsunspor, 10’da da savunmada üst üste yaptığı hataların ardından cezayı kesen transfer sezonunun son saatlerinde transfer edilen Jehezkel oldu.

İsrailli’nin hızı bu golle de kesilmedi. Transfer sezonunda en büyük yatırımın yapıldığı isim olan Jehezkel, dakikalar 18’i gösterdiğinde Samsun kalesine öylesine temiz bir vuruş gönderdi ki Szumski’nin müdahalesi bile golü önleyemedi.

2-0’ın yakalanmasının ardından frene basan Antalyaspor, özellikle Fofana’nın oyuna girmesiyle son bölümlerde tehdit altına girdi. Tamamen savunmaya yaslanan ve bu dakikalarda kötü bir görüntü çizen Antalyaspor için geçmiş haftalarda alınan sonuçların etkisinin olduğunu düşünmek çok da zor değil.

Tüm bunlara rağmen Antalyaspor için olmazsa olmaz bir galibiyet geldi. ‘İyi futbol, kötü sonuç’un kabul edilemeyeceği bir karşılaşma, hem iyi futbol hem de iyi sonuçla noktalandı. Bu gelecek adına umut verici…

Sürekli dile getirdiğim ve bu sebeple de yakışıksız ifadelerle de karşı karşıya kaldığım için ‘Ben söylemiştim’ demekten çekinmiyorum. Bu takım çok iyi bir transfer dönemi geçirdi ve gün geçtikçe daha iyi duruma gelecek. Işıklar sonuna kadar açık. Bu sadece bir başlangıçtı…