İş Pozitif Projesi ile 1 yılda 882 bin 225 kadın istihdama kazandırıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İş Pozitif Projesi ile 1 yılda 882 bin 225 kadının istihdama kazandırıldığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İş Pozitif Projesi ile 1 yılda 882 bin 225 kadının istihdama kazandırıldığını bildirdi.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, 9
Şubat 2024'te hayata geçirdikleri İş Pozitif Projesinde 1'inci yılın geride
kaldığını belirterek, şu bilgileri verdi:
"Projemiz sayesinde tam 1 yılda 882 bin 225 kadını
istihdama dahil ettik. Bu süreçte, 1 milyon 127 bin 195 kadın ile kariyer
planlamaları için bireysel görüşme gerçekleştirdik. 107 bin 978 kadını 'Toplum
Yararına Program'lardan faydalandırdık. 128 bin 692 kadının 'İşgücü Uyum
Programı' (İUP) aracılığıyla çalışma hayatına hazırlanmalarına ve mesleki
beceriler kazanmalarına olanak sağladık."
Bakan Işıkhan, "Daha nice projemizle üretimde ve
istihdamda yer almak isteyen, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu taçlandıran kadınlara
destek vermekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.
AA
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
ABD’nin tarife artışlarını açıklamasıyla birlikte geçtiğimiz hafta altında yükseliş yaşandı. Trump tarifeleri sonrasında altının ons fiyatı 3 bin 160 doların üzerini görerek rekor kırdı. Kuyumcu Yasin Adalı yılbaşından bu yana altında yüzde 20’lik bir artış görüldüğünü kaydetti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde muşmula hasadı başlarken zorlu şartlarda ağaçlardan toplanan meyveler önce paketleniyor, ardından hal pazarına götürülerek satışa sunuluyor.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, mesken abone grubuna yapılan yüzde 25’lik elektrik zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Tat, yapılan bu artışın, özellikle dar gelirli vatandaşları ve sabit gelirle geçinen aileleri zor durumda bırakacağını belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre, Nisan ayında kira sözleşmesini yenileyecek kiracılar için uygulanacak artış oranı yüzde 51,26 oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz