İŞ KAZASI!

Süper Lig’de bu haftaya kadar Alanyaspor’a karşı en iyi oyunu oynayan Gençlerbirliği maçı da 2-1 kazandı. Gençlerbirliği gerçekten de ilginç bir takım. Beşiktaş’ı yendiler, Fenerbahçe’den 5 yediler sonra da Alanyaspor’u yendiler. Bu ilginç istatistik takımı, gerçekten Alanyaspor’un bugüne kadar oynadığı maçlarda en iyi oyuna sahip takımdı. En iyi oyun derken bize karşı en iyi oyun.

Alanyaspor, ilk 10 haftada sadece yedeklerle çıktığı Rizespor ve Trabzonspor maçında puan kaybetmişti. Bu durumda rakiplerin analiz edeceği bir maçta yoktu. Trabzonspor ileride çok fazla pres yaparak bizim oyunumuzu bir nebze olsun durdurmuştu. Bunu çok iyi analiz eden Ankara ekibi bırak ileriyi, kalemize kadar pres için geldi. Gerçekten de top Marafona’dayken bile 3 - 4 kişiyle pres yaptılar. Çok iyi bir fizik ve kondisyon gereken bu taktikle resmen Alanyaspor’u durdurdular. Alanyaspor kaleden başlayarak hızlı paslarla çıkan ve rakibe ileride pres yapan bir takım, aynı taktiği karşı taraf yapınca bir anda afalladık. Bazı futbolcularımızın eksik olması da bu duruma eklenince ilk yenilgimizi aldık.

Gençlerbirliği’nin bu yoğun pres taktiği maç boyunca sürse de son dakikalarda yoruldular ve bir anda kalelerinde bir çok pozisyon gördüler. Son dakikalarda penaltıyı Bakasetas gole çevirse yine yenilmeyecektik ama orada da talihsizlik yaşandı ve golü bulamadık. Gençlerbirliği’ni bu güzel oyunu için tebrik ediyorum. Alanyaspor’da da kritik zamanda genç oyunculara şans veren Çağdaş Hoca’yı tebrik ediyorum. Sonuçta penaltı gol olsa yine de 1 puanı alacaktı.

Şimdi önümüzde yoğun bir fikstür var. Önce hafta içi Göztepe ardından Beşiktaş ile karşılaşacağız. İkisi de gerçekten zor maçlar. Gençlerbirliği maçını bir iş kazası olarak görmek ve önümüzdeki maçlara bakmak gerek. Çağdaş Hoca’nın bu yoğun pres durumunda ne yapılacağına bütün hafta çalışacağına eminim. Bu duruma bir çözüm bulacak ve hatta ilk karşılaşacağımız Göztepe maçında bunu uygulatacaktır. Umarım takımı toparlar ve bir an da düşüş yaşanmaz.

 Yenilgiye rağmen hala maç eksiği ile lider olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Liderlik çokta önemli değil ilk yarının sonunda yarışın içerisinde olalım yeter. Ben yine de Alanyaspor’un puan farkını biraz açarak ilk yarıyı lider bitireceğini düşünüyorum. Bu hafta biz iki maç yapacağız mesela, ama altımızdaki rakiplerimizden Galatasaray hiç maç yapmayacak. Fenerbahçe 1 maç yapacak. Beşiktaş’ta zaten bizimle oynayacak. Bu durumda bu kötü haftanın üzerine çok çok güzel bir hafta geçirebiliriz. Tek yapmamız gereken 6 puanla bu haftayı kapatmak. Gerisi zaten gelecektir.