IRAK İLE TİCARET HACMİ BÜYÜDÜ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Irakla ticaretle ilgili , "Cumhurbaşkanlarımız tarafından kısa vadede 20 milyar dolar tutarında ikili ticaret hacmine ulaşılması hedefi ortaya konulmuştu. 2020 yılı itibariyle; salgına rağmen bu hedefi aşmış bulunduğumuzu ve 20,7 milyar dolar ikili ticaret hacmine ulaştığımızı ifade etmekten büyük bir kıvanç duyuyorum" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye-Irak İş, Yatırım ve Müteahhitlik Forumu'na katıldı. Foruma Bakan Muş'un yanı sıra Irak Ulaştırma Bakan Yardımcısı Talib Abdullah Baish, Irak Ticaret Bakanı Alaa Ahmed Hassan Obaıd, Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Irak ve Türk İş dünyasının temsilciler katıldı.

“IRAK BİZE YAKINDIR”

"Irak, daima önem verdiğimiz bir komşumuzdur" diyen Bakan Muş, "Her ne kadar Türkçe'de 'Irak' kelime anlamı olarak 'Uzak' demek olsa da Irak bize hem gönül olarak hem de coğrafi olarak çok yakındır. Halklarımız arasındaki kardeşlik bağları çok güçlüdür.Bu nedenle, Irak'ta kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanması Türkiye açısından fevkalade önemlidir.Irak bizim için sadece sınır komşusu değil; kadim tarihi ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz kardeş bir ülkedir" dedi.

İHA