İPHONE KULLANICILARININ TELEFONLARI ACI ACI ÇALDI! SOSYAL MEDYA YIKILDI

iPhone, telefonlara Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde kal Turkiye" ifadeleriyle bildirim gönderdi. Telefonların saat 09.45'te birden alarm sesiyle çalması sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye'deki iPhone kullanıcıları bu sabah telefonlarına gelen bildirim yüzünden şaşkın. Pek çok kullanıcının telefonuna Acil Durum Uyarıları kapsamında arka arkaya "Evde kal Turkiye" bildirimi geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bildirimle birlikte bir sesin geldiği de duyuluyor.

Tüm dünya genelinde koronavirüsle mücadele için tedbirlerin önemine dikkat çekilirken, Türkiye’deki iPhone kullanıcıları bu sabah ilginç bir deneyim yaşadı. Kullanıcıların telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde kal Turkiye" bildirimi geldi.

ALARM TEKRARLIYOR

Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan kullanıcılar bildirimle birlikte yüksek bir sesin duyulduğu videoları paylaştı. Kullanıcılar, alarmın tekrarladığından da bahsetti.

 

'TEST ALERT NOTİFİCATİON' NE DEMEK?

Test Alert Natification: test uyarısı bildirimi anlamına gelmektedir. Test Alert Natification genel olarak kullanılan bir uyarı sistemi olarak düşünülebilir.

NASIL KAPATILIR?

Ayarlar > Bildirimler'e gidin. Ekranın en alt kısmına kaydırın. Test Alert Notification sekmesinden bildirimleri kapatın. 

HABER MERKEZİ