İP'Lİ LÜTFÜ TÜRKKAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ı şehit yakınıyla yaşadığı diyalogdan dolayı istifasını istedi. Kılınç, “Bu milletin değerlerine uyuşmayan hareket , söz ve söylevleri nedeniyle TBMM olmayı hak etmeyen bu vekilin istifasını ve ayrıca Türk Milletinden ve özellikle de Şehit ve Gazi Ailelerinden özür dilemesini ivedi bekliyoruz” dedi.

15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, 1997 yılında hayatını kaybeden sivil terör mağduru İsa Gümren'in kardeşine Bingöl'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan tarafından yapılan küfürden dolayı basın açıklaması yayınladı. Kılınç, “Evlatlar yaşasın diye kendi evlatlarını,  anneler ,babalar yaşasın diye kendi anne babalarını ve  eşlerini bırakıp şehadete koşan yiğitler, bu devletin ve milletin birlik ve beraberliği için can vermişlerdir. Vekil efendi halen bu topraklar üzerinde eğer huzurlu ve mutlu yaşıyorsa ,nefes alıyorsa, işte o hakaret ettiği, küçük gördüğü insanların şehadete yürüyen kahramanlarına ve onların Türk milletine emanet edilen insanlarına borçlu olduğunu unutmamalıdır. Şehit yakını olduğunu söyleyen kişiye bile bile bunu yapması, bu milletin bağımsızlığı birliği ve beraberliği için parçalanmaması için gayret eden bedel ödeyen can veren, kan veren kişilere yönelik kendisinin özellikle bir kini ve husumeti olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

İLK KABAHATI DEĞİL

Türkkan’ın ilk kabahatı olmadığını dile getiren Kılınç, “Daha önce de Mardin Derik Kaymakamı iken Şehit edilen Muhammet Fatih Safıtürk’ ün muhterem babası Asım Safıtürk amcamıza yönelik de TBMM içerisinde küçük görme. aşağılama ve hakaret suçunu işlemiş bir kişidir.Bu vatanı bölmeye parçalamaya , terör örgütlerine ve destekçilerine bir gün bir söz sarf edemeyen, ses çıkaramayan vekil efendinin Vatan, Bayrak, Millet ve Ezan diyenlere karşı kin ve nefretle dop dolu olduğu aşikardır” ifadelerine yer verdi. 

İSTİFA ÇAĞRISI

Kılınç, Türkkan’I istifaya davet ederek, “Bu milletin değerleri ile düşmanca tavır ve hareketlerle siyaset yapanların Türk Milletinin Meclisinde boy göstermesini hazmetmek biz şehit ve gazi yakınlarına da ağır gelmekte olduğunu da söylemek isterim.Bu milletin özünde ve mayasında namus kavramına ve kadına saygı vardır, vekil efendinin haddini bilmesini tavsiye ediyor ve söylevini kınayarak cevap veriyoruz, aynı söylev ile karşılık veremiyoruz.Bu milletin değerlerine uyuşmayan hareket , söz ve söylevleri nedeniyle TBMM olmayı hak etmeyen bu vekilin istifasını ve ayrıca Türk Milletinden ve özellikle de Şehit ve Gazi Ailelerinden özür dilemesini ivedi bekliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ