İNTİKAM PLANI

Başkan Muhittin Böcek’in, göreve döndükten sonra aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalar kafalarda soru işareti bıraktı. “CHP çatısı altında bulunan menfaat gruplarının insan olmayı unuttukları” serzenişinde bulunan Başkan Böcek’in bir süredir parti değişikliğine gideceği konuşuluyor. CHP teşkilatlarından da tepki toplayan Böcek’in AK Parti veya İYİ Parti’ye geçeceği düşünülüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, görevine döner dönmez aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalarla çok konuşuldu. Başkan Böcek’in, yokluğunda Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan kaoslarla ilgili aldığı kararların neredeyse tamamı CHP teşkilatlarından ve kamuoyundan tepki gördü. İlk olarak özel yetkileri Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu tarafından elinden alınan Genel Sekreter Yardımcısı Cansel Çevikol’un tüm yetkilerini geri veren Başkan Muhittin Böcek ardından Genel Merkezin önerisiyle belediyeye Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş’u görevden alarak özel kalemin emrinde uzman kadrosuna atadı.

“KARAKUŞ” KRİZİ GİDEREK BÜYÜYOR

Böcek’in Karakuş’u görevden alarak yerine İYİ Partili Durmuş Ali Arslan’ı getirmesi parti içerisinde tartışmalara neden olmuştu.  Birçok partili Böcek’e tepkisini dile getirerek, yapılan yanlıştan dönülmesini istemişti. Böcek, sonrasında ise CHP içindeki menfaat gruplarını hedef göstererek bir mektup yayımladı. Böcek’in bu tutumları kamuoyunda, ‘Parti değişikliğine mi gidiyor?’ sorularını gündeme getirdi. Konuyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmazken, Başkan Muhittin Böcek’in CHP’den ayrılarak AK Parti veya İYİ Parti’ye geçeceği bilgisi kulislerde en çok konuşulan konu oldu.

BÖCEK’TEN SİTEM DOLU SÖZLER

Son olarak ise sosyal medya hesabından yayımladığı mektupla gündem olan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tedavi sürecinde yaşanan ‘Koltuk Savaşları’nı gündemine alarak, şu ifadelere yer v ermişti:“3 buçuk ay boyunca sizlerden aldığım güçle savaştım o hastalıkla. Allah'a şükürler olsun ki yeniden sağlığıma kavuştum ve artık görevimin başındayım. Ancak, hastalık dışında bir acı gerçekle daha yüzleştim bu süreçte ve 'vefanın' ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. 18 yıl boyunca çatısı altında mücadele ettiğim, ilkelerine ve ideallerine hiç ihanet etmediğim, başarıya ulaşması için her zaman var gücümle çalıştığım partimizin çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını gördüm. Ahlaki ve etik olmayan bir şekilde, gelecek hesapları yaptıklarına şahit oldum. Bu şahısların oyunlarına, benimle birlikte siz de şahit oldunuz, biliyorum. Uğrunda savaş verdiğimiz demokrasiye yakışmayan, seçilmiş bir başkanın inisiyatiflerini hiçe sayan uygulamalar yapmanın dışında bu insanların, ben hastanede yaşam savaşı verirken öleceğimi, hatta öldüğümü düşünmeleri hepimizi insanlığımızdan utandırdı”

“PARTİLİLERİN SÖYLEYEMEDİKLERİNİ YAZDIM”

Başkan Böcek’in mektubuna mektupla yanıt veren CHP’li eski meclis üyesi Mehmet Tosun zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Tosun mektubunda, şunları söyledi:

“Seçim kazanıldı, sen o koltuğa otururken, bizde emeklerimizin karşılığını aldık diye sevindik. Tek isteğimiz, AK Partili yöneticileri gönderip, belediyeyi CHP kadroları ile yönetmendi. Sakın yanlış anlama garibana falan dokunmanı istemedik, başları göndersen yeterdi. AK Parti kadrolarına dokunmadın bile. Sayın Muhittin başkanım mektup yazmışsın kamuoyuna. Ben Muhittin diye. Örgüt terbiyesinden dolayı haklı oldukları halde size biz CHP’yiz, biz sizin adınıza sokaklarda, afiş asan, sizin adınızı dağa taşa yazan diye bir mektup yazması gerekirken, örgüt terbiyesini benimsedikleri için yazmadılar. Siz, sizi o koltuğa oturtan örgüte mektup yazma cüreti gösteriyorsunuz?  

KEŞKE MEKTUBU İLK ÖNCE OĞLUNUZA YAZSAYDINIZ

Keşke mektubu ilk önce oğlunuza yazsaydınız. Sizin adınıza belediyeyi yönetmeye kalkan, ‘Benim, Mevlüt amcam var, doktorlara talimat verdim. Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e babamın sağlığıyla ilgili bilgi verilmeyecek. Babam iyileşir iyileşmez biz AK Parti'ye geçeceğiz deme cesaretini gösteren oğlunuza. Sosyal medya sizin AK Parti’ye geçeceğinizi yazanlarla dolu, oysa ben sizin AK Parti’ye geçecek kadar saf olduğunuzu düşünmüyorum. Sizin egonuz o kadar büyük ki amacınız bu tür serzenişlerle il başkanı ve yönetimini aldırmak. Bu mektubu ben yazsam da yazdıklarım benim kadar partililerimizin dile getiremedikleridir. Baş doğru durursa vücutta doğru durur başkanım”

KİMLER KAYRILIYOR?

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nde kayırma yapıldığı iddiaları da kamuoyunda büyük ses getirirken, tepkilere yol açtı. İddialar arasında, Genel Sekreter Cansel Çevikol’un görümcesi Yeşim Tuncer Kurt’un Ağız Diş Sağlığı Şube Müdürü olarak daire başkanı kadrosuna eşdeğer kadroda atandığı, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir'in eşi Hülya Demir'in sözleşmeli olarak belediye şirketi ASMEK'e alınıp koordinatör olarak görevlendirildiği, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz'ün oğlu Alperen Gürbüz ve yeğeni Mehmet Akif Altay'ın ASAT'ta işe yerleştirildiği, Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz'un kızı Ceren Oğuz'un ise bir belediye projesinde işe başladığı yer aldı.

“BÖYLE BİR ADIM BEKLEMİYORUM”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ise Başkan Böcek’in parti değiştirme söylentilerini daha önce duymadığını belirtti. Başkan Başaran, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in parti değiştireceğiyle ilgili herhangi bir söylenti duymadım. İlk defa duyuyorum. Biz ittifak olarak yolumuza devam ediyoruz. Böyle bir görüşme olduğunu düşünmüyorum. Başkanın aynı şekilde görevine devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“SİYASİ REKABETİN ZAMANI DEĞİL”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in açıklamaları üzerine TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, hastalık zamanında siyasi rekabetin olmaması gerektiğine dikkat çekti. Özel, “Partiye değil, partililere yönelik. Zorlu bir süreci geçirmiş olan Böcek görevine döndü. Okuduğumda üzüldüğüm bir durumdur. Partinin kurumsal kimliği değil ama birlikte yola çıktıkları ile ilgili serzenişi var. İnsani bir yaklaşım olarak görüyoruz. Bence kıymetli duygusal bir yaklaşım. Hastalık zamanında siyasi rekabetin olmaması lazım” diye konuştu.

 “ETRAFINIZDAKİ PARAZİTLERİ TEMİZLEYİN”

İbradı Belediye Başkanı CHP’li Serkan Küçükkuru, Başkan Böcek’in yayımladığı mektuba sosyal medya hesabından sert sözlerle yanıt verdi. Başkan Küçükkuru paylaşımında, “CHP’nin içinde çıkar gurubu yok sizin etrafınızda yalakalar var. Onlar çıkar gurubunuzdur. Partiye pislik atacağınıza etrafınızdaki parazitleri temizleyin. Cenabı Allah’ın uyarısını da unutmayın” sözlerine yer verdi.

 Talip Gökhan YÜMSEL, Sadık Çetin SADAK