İNTİKAM DEĞİL ÖDEŞMEK

Antalya’nın son dönemlerdeki en önemli gündem maddelerinin başında pazartesi günü yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanalar geliyor.

Malum mecliste Millet İttifakı ortakları İYİ Parti ile CHP’nin arasına kara kedi girmiş ve İYİ Parti neredeyse gelen tüm maddelere çekimser kalmıştı.

Durum böyle olunca idarenin yani Başkan Böcek ve ekibinin istediği birçok madde meclisten geçmemiş, AK Parti ve MHP’nin blok hareket ettiği Cumhur İttifakı uzun zaman sonra mecliste hakimiyet kurmuşlardı.

Peki. İYİ Parti’nin meclisteki oylamalarda sürekli çekimser kalmasının amacı neydi acaba? Durduk yerden böyle bir hareketin içerisine giremezlerdi.

Hele hele Ankara ölçeğinde balım-gülüm devam eden bir ittifak varken, Antalya’da neden çatlak ses çıktı dersiniz? İşte o konuyu ben de merak ettiğim için meclis toplantısının bitmesini bekledim.

Toplantının sona ermesiyle birlikte soluğu İYİ Parti’li meclis üyelerinin yanında aldım ve bu garip oylamayı sordum. Tanıdığım bir kaç meclis üyesi şunları söyledi:

“Parti olarak anketler yaptırıyoruz. Özellikle Antalya merkezde oylarımız ciddi oranda yükselirken, özellikle kırsal kesimlerde çok cüzi bir artış var. Bu durum Büyükşehir hizmetleri ile alakalı.

Gerek yapılamayan projeler gerek bizler tarafından vatandaşa verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasında yaşadığımız sıkıntılar ve gerekse bizlerin de idareye ilettiği şikayetlerin hızlıca değerlendirilmemesi bu durumu ortaya çıkardı”

Peki, bundan sonra böyle devam edecek mi? Bu durum yoksa tekrar eskisi gibi ortak mı hareket edilecek? diye de sorduğum zaman aldığım cevap bana biraz garip geldi: “Duruma göre hareket edeceğiz”

Vay be dedim kendi kendime. Genel başkanlar ve genel merkezler düzeyinde el ele kol kola siyaset yapılırken burada yapılana bak.

Eğer genel merkez ve idarecilerin haberi yoksa Antalya’dakiler yürek yemiş demektir. Çünkü siyaseten böyle bir karar alabilmek için gemileri yakmak gerekir.

Peki, parti kanadı ve meclis üyeleri böyle düşünürken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu duruma nasıl tepki verir derseniz hemen söyleyeyim.

Sayın Böcek’i uzun yıllardır yakından tanırım. İntikam alma gibi bir özelliği yoktur, ama ödeşmeyi de çok sever! Yakında bir Ankara ziyareti, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ile bir fotoğraf ve işte ondan sonrasını beklemeye başlayın.

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Sonrası ne mi olur? Muhtemeldir ki bazıları ki kimi kastettiğimi çok iyi anladınız. İşte onlar siyasi mefta olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alır. Bekleyip göreceğiz…