İNSANLIK ÖLMÜŞ

Ne yazık ki ülkemde güzel haberlerle güne başlayamıyoruz. Her yeni gün ya kadın cinayetleri, ya çocuk tacizleri, ya terörist eylemleri ya da hayvanlara yapılan işkenceler... Ve tabii çok daha fazlası! Şimdi sizlere günün haberinden kısa bir kesit paylaşacağım ve sonrasında kendi düşüncelerimi yazacağım.

***

“Konya'da sokak köpeklerinin başına kürek ve sopayla vurarak öldüren kişilere ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü görevden alındı.

***

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı. “

***

Bu neyin aymazlığı, bu neyin şuursuzluğu? Devlete ait bir kurumda nasıl oluyor da böylesine canice duygularla birden fazla köpeğe işkence yapılıyor? Bunu yapan kişi ya da kişiler kimlere güveniyor? Pardon da arkanızda olan dayınız kim?

***

İşkence videolarını izlerken midem bulandı. Aklım almıyor, kalbim kabullenmiyor. Köpeklerin kafalarına kürekle vurarak öldürmek nedir? Gerçekten bunu anlamakta güçlük çekiyorum, deli olan deli bu davranışı yapmaz.

***

Barınağa 4 yıldır işçi ve veterinerlerden hariç kimsenin alınmadığı söyleniyor. Bir kere hata buradan başlıyor. Barınaklar halka açık olmalı ve vatandaşlar tarafından gün içinde ziyaretler yapılmalı.

***

Böylelikle dışarıdan birden fazla göz tarafından da ister istemez denetimi yapılıyor olması bu tarz vahşet olayları engelleyecektir diye düşünüyorum.

***

Şimdi bir derin düşüncem daha var ki bakalım onu da zaman gösterecek iki kişinin göz altına alındığı haberini aldık. Bu kişiler ne kadar ceza alacak ve bundan sonra Konya ve diğer şehirlerde ki barınaklara ne gibi yaptırımlar uygulanacak?

***

Hayvanların bile duygusu olduğu bu hayatta aramızda insan kılığında dolaşan varlıkların duygularının, hislerinin olmaması korkunç! 

***

İNSANLIĞIN KATİLİ

Bu yapılan işkenceleri ilk günden beri gören, bu işkencelerden haberdar olan, sessiz kalan ve durumu kimseyle paylaşmayan, vicdanını ve merhametini öldüren herkese sesleniyorum. Siz sadece köpeklerin değil insanlığında katilisiniz!